ГЕРБ власт няма да види, зарече се Станишев

"Искат предсрочни избори. Защо? За да си заметат следите!"
Обновена: 21 юни 2013 14:14 | 21 юни 2013 14:14,
826
ГЕРБ власт няма да види, зарече се Станишев
В момента в България има партии, които търсят реванш, твърди Станишев. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев се зарече, че БСП и правителството ще работят така, че да не допуснат връщането на власт на ГЕРБ и на лидера им Бойко Борисов.

"В момента в България има партии, които търсят реванш. Предишните управляващи искат този реванш, защото отказват да признаят резултатите от изборите. От първия ден в парламента те не работят. Искат предсрочни избори. Защо? За да имат шанс да запазят своята корумпирана власт и за да заметат следите", провидя лидерът на БСП.

По думите му ситуацията в България е трудна, но сегашното правителството чува гласа на гражданското общество, търси диалог и ще го реализира.

"Правим всичко необходимо, за да докажем, че работим в публичен интерес и в интерес на хората", заяви Сергей Станишев в словото си пред жените социалистки от ПЕС, чийто форум се провежда в НДК.

Още по темата
Според лидера на Столетницата в момента България се намира в процес на трансформация и на освобождение от 4-годишно авторитарно управление на Бойко Борисов.

"Четири години, през които имаше един командир, който командваше всичко, и управляваше държавата в интерес на една малка група от хора", посочи той.

Сергей Станишев се обърна към председателя на групата на жените от ПЕС Зита Гурмай с думите: "Зита, ти винаги се намираш на най-горещите точки по света. Е, и тук не е само топло времето, но е нажежена и политическата обстановка".

Той отчете, че след три години подтискане, обществото ни се е събудило и се е случил ефектът на "тенджерата под налягане".

“След огромен натиск всичко избухна. Над 150 000 български граждани излязоха на улиците. Началният тласък за тези протести бяха цените на тока, но истинският мотив бе усещането за липса на държавност", настоя лидерът на БСП.

По думите му от тогава до сега българското общество е будно и казва, че всяка грешка и всяко неотчитане на общественото мнение ще предизвика нужната реакция.

"Това е ясно послание и към новото правителство. Този урок беше отчетен от правителството, от министър-председателя, последваха бързи корекции, ясни позиции. Най-важното сега е новото правителство да работи за хората", посочи Станишев.

Лидерът на БСП описа и някои от задачите и целите на правителството на Пламен Орешарски, като отчете за успех приетото увеличение на помощите за отглеждане на дете до 2 години с 20 на сто от 1 юли.

"От септември ще се разшири и кръгът на хората, които получават енергийни помощи", пресметна той.

Като предприети мерки от страна на кабинета Станишев посочи приетия от парламента план за действие на правителството, който включва спешни мерки за бизнеса и за укрепването и развитието на демократичните институции.

"Този план няма да е лесен, защото бюджетът е сринат, няма резерви и се изисква много ясна воля срещу контрабандата и срещу източването на бюджета", категоричен бе той.

Като друга задача на сегашното правителство Станишев определи изготвянето на нов Изборен кодекс, който да стопира манипулациите на бъдещи избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


826
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
682
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Den4ev golqm tupak si ...
681
3
 
34
 
! Отговори
БАМ БАМ преди 10 години
Народа дава властта и народа я взима вие нямате достойнство и морал щом позволихте на човека в сянка ДОГАН посредством вас да се гаври с Българския народ
680
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
gerberi,iskam record po minusi. Za Bojko napreeed
679
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ABE , TI KOI SI 4E DA RESHAVASH KOI DA E NA VLAST, NARODA IMA DYMATA VAS 6E VI IZMETE NARODA , NE VI ISKA NIKOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.
678
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че кой си ти че да кажеш че ГЕРБ нямали да видят власт ти ли определяш изборните резултати,и не е ли суверена да определя кой да управлява,ама чвно ти си толкова нагъл че започна да определяш съдбата на България,точно тия думи са на човек от комунистическото минало от преди 40 години точно те ни определяха как да живеем и ти сега искаш да ни определяш съдбата.Ама няма да ти се получи сценария имаш лоши сценаристи,а пък най големите сценаристи народа ти казаха че не ставаш за нищо.
677
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nikoga ne sym bil cherven,no gi predpochitam pred mutrite.BSP i GERB zaedno kato petno v istoriqta
676
2
 
2
 
! Отговори
xxx преди 10 години
shtom taka kazvash!
675
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аве очилат ***,хората искат нови избори по нови правила защото хората са излъгани от вашите внушения и лъжи,и защото вота им е опурочен.И точно вие взехте власта с лъжи и манипулации,като се вслушвате в народа какво чухте,или се правите на глухи на думата ОСТАВКА.Че точно ти си го призна че ако не беше скандала с бюлетините вие нямаше да управлявате,кой заблуждавате че сигнала беше скалъпен от БСП,ДПС и ТВ 7 начело с Бареков.Толкова ви хвана страх че измислихте тая помия че да управлявате.
674
27
 
6
 
! Отговори
варна преди 10 години
не съм от бсп но смятам че трябва да управляват една година.хем ще ги видим как се справят хем да подготвят нов избирателен закон.след това първи честни избори в историята на България.никога повече герберски мутри на власт.това ще е национална катастрофа.трябва да има и задължително гласуване за да преборим *** гласове.така е например в Гърция..
673
4
 
17
 
! Отговори
Х преди 10 години
СТАНИШЕВ ЗА БСП Е КАТО ГОРБАЧОВ ЗА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ-ГРОБОКОПАЧ.
672
4
 
31
 
! Отговори
мама преди 10 години
Много нагъл, мазен и безочлив! Помниш ли г-н Станишев, когато при вас н спряха европейските пари? А помниш ли, че не сте пъва партия спечелила изборите? И защо сега ни заплашвате с режим на тока, искате да ни подтискате ли? ПРи кой бяхме 3:1 има-няма ток при бсп! И още много други падения... просто сте безсилен пред едн малобройна етническа партия и не знаете как да се справите с нея!
671
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
gledam gerberskata gad se e nadignala,skoro ne sa bili tolkova aktivni,ili pak sa potekli parite ili predchuvstvat zavryshtaneto na prostiq si idol.Kak ne im pisna da pishat edna syshta glupost pa hilqda pyti ne znam
670
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да изберат Станишев за ръководител на ПЕС,смятайте пък другите соцалисти колко не са в час....
669
5
 
39
 
! Отговори
Инж.Стоян Петров преди 10 години
Станишев-жаден за власт човек.Решил да води социалистите и той не знае на къде.Недостоен в своята партия,камо ли за страната.?Внимание:Ако вие ,,честни социалисти". смените този човек имате макар и малък шанс да управлявате..Този човек води страната към тотално турцизиране още от времето на тройната коалиция
668
4
 
39
 
! Отговори
Kristian Paskalev преди 10 години
Жал ме е за този човечец... толкова неадекватен, абсолютен катарзис! :)
667
5
 
39
 
! Отговори
ficanaso преди 10 години
ГЕРБ власт няма да види, зарече се Станишев! Ще види, пръдльо, ще види! Върлите душмани на ГЕРБ, които устроиха метеж през февруари и опит за държавен преврат е деня за размисъл тръбяха, че по-лошо от управлението на Борисов нямало! А то лошото било зад ъгъла!!! Какво са иначе Станишев, Местан, Сидеров и Орешарски в една пробита лодка, без да става дума за българското овчарско куче!!??
666
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП няма нищо общо с лявото пространство,нито със социализма.Заблуждават хората ,че са лява партия.Участвали са заедно с ДПС в разграбването на националните богатства.През целия преход от 23 години БСП са управлявали 3200 дена,ДПС 3600 дена.Най много за разрухата на България те са виновни.Разликата между Герб е ,че Борисов бързо сменяше провинилите се,до като БСП и ДПС не изпускат властта.Хората не ги искат и те пак се натискат.Тяхното управление е олигархично.1/2 от милионерите са от ДПС.
665
42
 
7
 
! Отговори
комунист преди 10 години
Братя бьлгари,вярвайте в комунизма,това е истината за нормалното сьществуване на световният МИР-КОЛЕЛОТО НА ИСТОРИЯТА ЩЕ СЕ ВьРТИ ДО ПьЛНАТА ПОБЕДА НА КОМУНИЗМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
664
32
 
7
 
! Отговори
комунист преди 10 години
КОМУНИСТ таззи дума е отговорност, не всеки заслужава да се нарече като такьв,-това е отговорност пьрво пред себе си,а след това и пред света.
663
4
 
23
 
! Отговори
Радко преди 10 години
еи офчари нагли не може да ме капите с 30 лева и една пица. аз се борч България да е добре . Съсипахте ни МАХАИТЕ СЕЕЕЕЕЕЕЕ