Петдесетолевка за дете – от догодина, но и на всички

Станишев обаче призова дa не приемат закона сега, няма пари
Обновена: 22 юни 2013 10:29 | 21 юни 2013 20:40,
128
Петдесетолевка за дете – от догодина, но и на всички
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че парламентарната му група е подготвила законопроект за увеличаване на детските надбавки на 50 лева, които обаче да се дават на всички деца.

В момента детските са 35 лева, но не всяко дете има право на тях, защото има подоходен критериj за родителите, въведен още от правителството на НДСВ, когато социален министър бе Христина Христова.

Още по темата

"Помолих да забавим внасянето на законопроекта, защото той ще влезе в сила от 1 януари 2014 г.", посочи днес Станишев и отбеляза, че за увеличението ще са необходими милиони левове.

"Трябва да се направят точните разчети и тогава", настоя той.

Лидерът на БСП отбеляза, че от първия ден, независимо от огромните финансови трудности и опразнената хазна, правителството на Пламен Орешарски се опитва да покаже много ясна социална ангажираност и в ускорени срокове са увеличени обезщетенията за отглеждане на малко дете.

По думите му доверието много трудно се печели и лесно се губи.

"Затова сега и аз, и правителството ще трябва да работим още по-усилено, за да бъдат убедени хората, че се работи в техен интерес", заяви той.

Лидерът на столетницата допълни, че уважава хората, които протестират с убеждения, с емоция, но би ги предпазил да не позволят да бъдат яхнати от политически интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
4
 
! Отговори
skitnik32 преди 10 години
ops izwinqwam se za poslednoto. nqma maikata im - 6te se rodqt o6te komunisti.
93
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обещанието не е като даването! Токът, пенсиите, ДДС-то, въобще пари за всички наболели въпроси обещават! В името на собственото си спасение. Имате много, ако може още не е лошо, но как ще връщаме парите ви от Белене?
92
6
 
52
 
! Отговори
S.O.S. преди 10 години
Не усещате ли как комунистите се подготвят за скорошните избори . Купуват от сега *** вот с детски добавки и oзаконяване на катуните. Червените са баш удавник за сламка в тоя момент, само и само да не се сгромолясат тотално.
91
0
 
8
 
! Отговори
ciganin преди 10 години
aferim be sergei4o.po 50lv na dete ,ama da e na sedmica ,4e da ima za rakia i ku4eci.......Ei ne se pravete na interesni.kakto ste ia podkarali to do dogodina moje da sa ni izriali decata ot glad ,samo deto niama da go dopusnem.I az moga da obe6taia daje po 500lv. na dete osobenno,kato znam 4E niama da stane i niama koi da me vkaea v zatvora ,če luja naroda
90
1
 
32
 
! Отговори
mik_80 преди 10 години
Ало червен плазмодии,а нашите деца дето не могат да вземат не са ли деца на България или това се прави за ***,и ние дето се осигоряваме на това което вземаме какво да правим,това не е ли дискриминация значи държавата ще дава на *** от мен.И какво излиза децата ни няма да вземат тия пари ама от нашия джоб ще вземете да дадете на другите а нанас какво ще дадете.Или по важни са *** защото това ви е електората.А ние кучате ни яли.
89
0
 
36
 
! Отговори
na susela fostata преди 10 години
Ей *** мръсен,Вместо да махнете всички детски за да не храните *** и да въведете данъчни облекчения за нормалните хора ще давате по 50 лв на всички ли? Поне го направете до 2 деца мръсен *** ...
88
0
 
10
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Гражданин на РБ И като ти знаят IP-то какво? Ако се притесняваш - ползвай прокси и толкова - ще фанат за фантофките..
87
0
 
2
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Сашо Ако не стигнат плочките - просто ще ти удържа счупените...
86
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво социално има в раздаването на пари на парче?
85
7
 
30
 
! Отговори
Хаджибеломорски преди 10 години
Значи пак правителството на Б.Борисов ще изплаща всички увеличения на доходите - точно както стана предния път с пенсиите. Уж БКП ги увеличиха, но не платиха нито стотинка на пенсионерите, а бяха изплащани от ГЕРБ. Точно така ще стане и сега!
84
4
 
7
 
! Отговори
diadko50 преди 10 години
Исус: "Който не обича децата,не обича мен."
83
2
 
2
 
! Отговори
KOLJO преди 10 години
Kolko e pogreshno i zabluzdavashto tova reshenie po tozi nachin da se podpomagat decata.Pravilnoto e vseki da poluchava dostoino zaplashtanew i da ne ni balamosvat s razni pomoshti ,koito sa si nashite pari.Tova e samo da ima izlishna administracija i manipulirane na horata.Obidno e da se chakat pomoshti.Iskame normalni dohodi i tova reshava vsichko.Drugoto e prah v ochite
82
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Догодина, до Амина, ще знаеш моето IP. както и IP-то на всички, които влизат тук. АЗ съм OK с това. Не си ме питал. А ПИТАЛ ли си всички други, които влизат тук, дали са съгласни да знаеш IP-то им?М?
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
gleaite anadolski seriali i se hranete dont wry be hpy
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ot dogodina do amina 4ak do 3270 godina moje bi
79
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Анонимен 87, ти си лакмусът на психо-изследването за тази тема. Е, поне се засрами и кажи на останалите, че си провокатора за социалното изследване на общественото мнение.Нали САМО толкова си можеш?М? ;-)
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ромите ще се активират още толкова. Те само това чакат.
77
0
 
15
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Така, поне си мисля, че *** раждаемост в РБ, насочена към придобиване на социални помощи от малкото данъкоплатци в тази държава, не би била стимулирана.;-)
76
0
 
25
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Какво бихте казали: минимална заплата за първо дете за 12 месеца. 2 минимални заплати за второ дете за 24 месеца. 1 минимална заплата за 3-то дете до 12 месеца. ОТТАМ нагоре, всеки, който има пари, да гледа 4-то, 5-то и прочие деца, на собствена издръжка... M?;-)
75
0
 
18
 
! Отговори
gtf преди 10 години
социална ангажираност разбирам - не детски добавки, които ще получат и *** ...намаление на данъчната тежест за родители е най-добрия вариант...