Петдесетолевка за дете – от догодина, но и на всички

Станишев обаче призова дa не приемат закона сега, няма пари
Обновена: 22 юни 2013 10:29 | 21 юни 2013 20:40,
128
Петдесетолевка за дете – от догодина, но и на всички
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че парламентарната му група е подготвила законопроект за увеличаване на детските надбавки на 50 лева, които обаче да се дават на всички деца.

В момента детските са 35 лева, но не всяко дете има право на тях, защото има подоходен критериj за родителите, въведен още от правителството на НДСВ, когато социален министър бе Христина Христова.

Още по темата

"Помолих да забавим внасянето на законопроекта, защото той ще влезе в сила от 1 януари 2014 г.", посочи днес Станишев и отбеляза, че за увеличението ще са необходими милиони левове.

"Трябва да се направят точните разчети и тогава", настоя той.

Лидерът на БСП отбеляза, че от първия ден, независимо от огромните финансови трудности и опразнената хазна, правителството на Пламен Орешарски се опитва да покаже много ясна социална ангажираност и в ускорени срокове са увеличени обезщетенията за отглеждане на малко дете.

По думите му доверието много трудно се печели и лесно се губи.

"Затова сега и аз, и правителството ще трябва да работим още по-усилено, за да бъдат убедени хората, че се работи в техен интерес", заяви той.

Лидерът на столетницата допълни, че уважава хората, които протестират с убеждения, с емоция, но би ги предпазил да не позволят да бъдат яхнати от политически интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
20
 
! Отговори
ОтUSA преди 10 години
Той и баща ти така обещаваше......... В светлото бъдеще все още го чакаме, чакал червен!!!!
73
0
 
20
 
! Отговори
Сашо преди 10 години
До 6рееек и Електорат Матрялов, Интересна хипотеза г.н Матрялов, ако сте ме наели, според вашите думи, за да налепя 20 кв.м. плочки за 24 часа и на 5-тата мин не съм налепил 10 кв.м, естествено, че няма да ме гоните. Но ако за първите 5 мин счупя 10 плочки и се извинявам след всяко счупване, недавайки Ви ясен отговор, защо съм ги счупил, бихте ли ме изгонили от обекта ?
72
0
 
42
 
! Отговори
Социаглист преди 10 години
Сергооо, Серго, като удавник за сламката се хващаш, 50лева ли струва светлото бъдеще на децата ни? От де ша вземеш толкоз пари бе съсел? .... ааааа, да от нас , от данъците ни , от наште деца за чаветата - да се множи електората, че бабите не останаха требе да се мисли за бъдещето!!!
71
1
 
50
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Леле колко се е омазал горкия. Голяма работа ще направиш гейчо. Направо ще задигнеш майките с 15 лв. Първия въпрос е пари откъде ще вземеш и втория кой всъщност подпомагаш, българските майки или черните разплодни крави, които с останалите скотове гласуваха за теб? Кога ще направиш една мъжка постъпка в живота си - да си подадеш оставката и да се пръждосваш на майка си в украйната?
70
1
 
16
 
! Отговори
Nicolas_1 преди 10 години
До ДА ама НЕТака де :) ! Както е било през комунизма. Ше стане, ама в "светлото бъдеще", хахаха
69
1
 
19
 
! Отговори
Nicolas_1 преди 10 години
Този не знае на кой свят се намира :). И наистина ли си вярва, че с някакви подхвърлени трохи ще си купи индулгенция за всички зулуми?!?
68
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
най *** нещо което чух днес, а пари от къде ? гадни ***
67
2
 
35
 
! Отговори
мдааа преди 10 години
Ха ха ха,сега нямало пари и кво ви гарантира,че другата година ще има?Станишеви ми простотии,никой не вярва на тая гадина СерГей,само Пеевски иска да му попее на кожения бърдук:)))
66
2
 
35
 
! Отговори
p преди 10 години
Пак оправиха ***.Сега ще почнат не по 10 деца да си правят ами по 20.А ти народе наивний паси трева и си плащай данъците да пълним потурите на *** а те да гледат чавета които са бъдещето на България.
65
2
 
20
 
! Отговори
ДА ама НЕ преди 10 години
Много са загрижени другарите за бедния народ, НО всички юнашки решения за увеличения са АМА ОТ ДОГОДИНА, когато вече няма дз са на власт.Познат трик на тройната ламя, която подмени само алчника-цар с лудия бяс.
64
5
 
20
 
! Отговори
Делфиния преди 10 години
Г-да комунисти, не се хабете - никой не иска да работите. Това, което всички искат е да си стягате куфарите и да си обирате крушите, защото колкото повече се дърпате, толкова повече ще ви боли... Не мърсете повече парламента с присъствието си!!! Проявете капчица разум - идете си с добро!!!
63
2
 
22
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Социалната част на майчинските трябва да я има, но не трябва да се насърчава ползването им като основен семеен доход, т.е. не трябва да е повече от половин минимална заплата, а за стимулиране на раждаемостта да се дават данъчни облекчения. Който работи, квалифициран е и може да си позволи да отгледа, образова и осигури повече деца, нека да има. Всеки месец аз и жена ми плащаме 600 лв всеки месец данъци и осигуровки плюс ДДС, вместо да ни връщат по-малко от половината по-добре изобщо да не ни ги вземат.
62
6
 
31
 
! Отговори
Делфиния преди 10 години
Само СерГей е способен да измисли толкова ялов опит да замаже очите на хората.1. Никакво увеличение няма да има - дори е имал глупостта да си признае, че няма пари за подобно увеличение и да го огласява, преди да е измислил начин за финансирането му, си е кьор фишек, на който само *** могат да повярват.2. Само пълен *** може да предложи увеличаване на детските надбавки за всички деца, при положение, че е крайно наложително да има ограничение до 3-то дете, предвид някои ромски навици.
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хората имат комуникация с нас,протестиращите.това е голаяма крачка към промяна на статуквото.браво.
60
4
 
10
 
! Отговори
спасявайте се преди 10 години
на мен ми е през оная работа за вашата " държава "- на червени капиталисти !!!
59
1
 
9
 
! Отговори
6reeeeek преди 10 години
до матрялов нали се сещаш че тия не са на власт за първи път,нали се сещаш че те я докараха до тук и продължават просто тия дето ги защитаваш не стават за нищи ....извинете само да крадат
58
1
 
15
 
! Отговори
andreivn преди 10 години
спок ве, БСП се готвят за нова предизборна кампания, няма да дават никакви 50 кинта. Ама сега е гот да ги обещават, за да има кво да лъжат на изборите. Тогава ще дигнат и на 70, щото знаят че няма да спечелят, обаче ще е гот да казват, еми ето махнахте ни сега няма 70 кинта хахахаха, трикове разни :))))
57
3
 
34
 
! Отговори
пф преди 10 години
Е как на всички бе хора... Как може такова нещо... Сложете ограничение до 3 деца! Стига за тези *** бе... Стига!!! Това вече е прекалено. Едно че няма пари, пък и на всички !!!Открийте работни места, да има работа за хората!!! Да имаме някаква сигурност в тая скапана държава!
56
1
 
5
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
До ognyanz 16,Първо, не сте наясно до колко съм го търпял. Второ, този довод не струва и би трябвало човек запознат с трудовете на другарят ви Маркс, ако не от идейна убеденост, то поне от обща култура, да е чувал мисълта "Количествените натрупвания, водят до качествени изменения". Макар специално да го издаваха навремето с твърди корици за пряко набиване с многократен удар в празна кратуна, явно нищо не ви е влязло.Освен това е неуместно за хора с доказана липса на морал, да коментират каквато и да е моралност.
55
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пак ще са най-добре ***....