Не знаех, че Фидосова прави това. Тефтерчето е петно!

Бойко Борисов отрече "ударите" да са извършвани под негово давление
Обновена: 20 юли 2013 09:18 | 19 юли 2013 21:27,
591
Не знаех, че Фидосова прави това. Тефтерчето е петно!
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да е знаел за подхода на Искра Фидосова за следене на депутати и политически опоненти, описани в станалото вече скандално тефтерче на бившия шеф на Комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Бившият премиер отрече и това да е ставало под неговото давление, както и това, че с отстраняването на Фидосова от ГЕРБ той си измива ръцете и излиза сух от скандала.

"Ако беше с мое знание, нямаше да взема вчера това решение за Фидосова", каза той.

"Това тефтерче е негативната част от нашето управление. С едно такова тефтерче се нанася клеймо на партията", призна Борисов в предаването "Панорама" по БНТ.

Още по темата

Той каза, че разговорът с Фидосова е бил тежък, продължил е около час, и след него тя е решила да се оттегли като депутат и е отстранена от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Борисов призна, че много пъти хора са му подсказвали, че тя работи и от името на Цветан Цветанов, и от негово име.

"Обаждал съм се да питам Искра, включително и Цветанов, питал съм – вие това нещо знаете ли, те са отричали", каза лидерът на ГЕРБ.

"Аз не съм обръщал внимание на това, което е било грешка", допълни той и поясни, че десетки пъти е говорил вътре в партията си да не се воюва с президентството, с която и да е политическа партия, по различен от закона начин.

Бившият премиер не пожела обаче да гадае дали тефтерчето съществува или не, въпросът по думите му сега е оставен в ръцете на прокуратурата да прецени доколко истински са фактите и имената вътре в него.

В коментар на продължаващите протести, Бойко Борисов призова да се вслушат в гласа на хората, а те искат едно – искат предсрочен вот.

"Хората искат дата за предсрочни избори. Дали след месец, след шест месеца – нека управляващите да предложат. Това е добре за тях, за да падне напрежението. Нищо не пречи, ако сме отговорни лидери, да кажем, при следващите предсрочни избори се задължаваме всички, ако трябвада се заключим и докато не се излезе с правителство, да не ни пускат. Ако не става – пак, пак… В противен случай, фондовете си заминават, икономиката затъва… Може да се намери добро управление", категоричен бе бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
475
0
 
0
 
! Отговори
popov преди 10 години
Nauchete se milichki hlapeta na pravogovor, i togava mislete za politika. Che ot takiva kato Vas, negramotni, strada durjavata ni...P.SNiamam kirilica pod raka za koeo se izviniavam. Gelence za tezi kato teb stava na vapros.
474
0
 
6
 
! Отговори
геле преди 10 години
ти ли незнаеш бе *** скапан корумпиран червен *** под прекритие
473
0
 
5
 
! Отговори
ee преди 10 години
Бойко, голям бушон гръмна. Тя И.Ф. си е бушон за трифазен ток.Сега ти и пъпеша сте на пангара. Вие гърмите при 12 волта... да видим само дали някой ще извади батерийте от джобното фенерче ;)
472
1
 
17
 
! Отговори
Призив преди 10 години
Признай си, че ти си Б.Б.в тефтерчето на Златанов. Не се крий зад гърба/*** на И.Ф. и да ти е изкупителна жертва.Или е била Бриджит Бардо?
471
33
 
3
 
! Отговори
ZA Borisov преди 10 години
Почудиха се как да го омаскарят човека и да му прехвърлят вината на целия свят! Но хората знаят, че управлението на Бойко Борисов беше най-доброто управление!
470
6
 
22
 
! Отговори
фуста преди 10 години
nikoi ne te iska ve4e.
469
5
 
33
 
! Отговори
Див звер преди 10 години
Бойко, не се прави на ощипана госпожица. Не знаел ...
468
3
 
24
 
! Отговори
За 1 ви път преди 10 години
прокуратурата не служи на власта!!!! Сега да си свършат работата и всички от ГЕРБ минимум с присъди. До кога политици няма да носят отговорност????
467
5
 
38
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Боци, ти освен да риташ мачле и да мааш филии с мас, друго знаеш ли?
466
6
 
36
 
! Отговори
1357 преди 10 години
Ех, Тиква, Тиква, все не знаеш, последен научаваш, правиш се на луд.....Дори и това не те оправдава. Истината е, че искахте да управлявате със страх, със сопата в ръцете, да мачкате.. Това Ви изяде главата..Търпи се до едно положение. Дебеланата си отиде заслужено- много е проста, ална и нагла. И ЦЦ ще разкараш само и само да се спасиш, но картите ги раздават други - Господарите на света. Те решават и явно са те похарчили. Кога и как ще стане ще видим в следващите сериали...
465
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко, като винаги не знаеш нищо защо беше и искаш пак да си премиер?! И за пожарната не ставаш....
464
2
 
8
 
! Отговори
polat alemdar преди 10 години
stiga ve4e s tvoite izmislici i si har4il parite na naroda
463
2
 
4
 
! Отговори
svetla dimitrova преди 10 години
zirkadjia ni luk ial,ni mirisal. stiga lada.nishto v gerb ne se pravi bez ti da znaesh.kato izgoriat vsichki bushoni togava ti si na RED.
462
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъжното в България е, че народът позволи една група - наистина голяма, но не по-голяма от целия народ - група от най-жалки престъпници - да му вземе страха и да го управлява като страхливо стадо. И за това си е виновен народът. Стадото. Не глутницата овълчили се ***. Помислете: от трийсет и даже от осемдесет години кои са героите на народа? - бандити и пладнешки разбойници. След 1944-а се намърдват на върха на държавата. След 1989-а подобни неграмотни *** със сила отново взеха властта. А професорите и поетите им се усмихват, скулпторите министри се тупат по гърдите и се хвалят, че са им
461
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЕЛСКИ ХИТРЕЦ И МУТРА Е ББ. ИСКА С ХИТРИНА ДА СЕ ВЪРНЕ ПРИ БСП/дс,ДПС/дс и АТАКА /дс...***!
460
2
 
29
 
! Отговори
АГЕНТ БУДА преди 10 години
След НДСВ поредния проект на ДС наречен ГЕРБ дирижирано се вкарва в трета глуха. Коя ще бъде следващата партия на генералите?
459
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Службите се опитали да вербуват Бойко, но той останал верен на мафията!?)...Като за всеки случай си пази и партийната книжка обаче!?:))) Между другото, големият Маргин е кръстник на дъщерята на БОЙКО БУДА- ***, а БОЙКО - БУДА-*** е кум на Маджо....Буда узакони мафията,а народа чака да оправи България заедно с БСП ,ДПС и АТАКА!? Смях през кървави сълзи...
458
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименА здравните министърки ги търсеше по кръстовищата!
457
5
 
37
 
! Отговори
Циана преди 10 години
Един по един окапват като зрели круши!После и Цветанов да махне ,това пак няма да спаси партията ,тя вече е труп! Радвам се много за което!
456
2
 
21
 
! Отговори
Седефчо преди 10 години
Щом НС може да работи и без депутатите от ГЕРБ и Атака, да се намали броя на т.нар. народни представители !