Шофьорът, блъснал две деца в София: Карах бавно!

Едното дете почина, другото е настанено в "Пирогов"
14 дек 2019 07:45, Петя Славова
171
Шофьорът, блъснал две деца в София: Карах бавно!
Снимка: Булфото


В рамките само на два дни в София станаха две тежки катастрофи, при които пострадалите са деца. След като служител на НСО блъсна 14-годишно дете на 12-и декември, ден по-късно друг шофьор удари две момичета на 13 и 14 години. Вторият инцидент стана на столичния бул. "Н. Вапцаров". Едното дете почина, а другото е ранено, с фрактура на крайник и е прието в болница "Пирогов".

Още по темата

Шофьорът, който е шофирал джипа, сподели, че е минавал на зелено, а децата са изскочили на пътното платно от процеп до мантинелата и не е успял да избегне удара.

"Следствие се води... не карах бързо, на зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след светофара. Спрях по възможно най-бързия начин и веднага се обадих на 112, като видях, че децата паднаха.", разказва шофьорът пред БНТ. По думите му, е карал с около 50-60 км/ч.

"Нямаше задръстване, идвах от съседния светофар, завих надясно и оттам до тук не може да се вдигне някаква висока скорост.", обясни още мъжът. Той е останал на мястото на произшествието след инцидента. А там са се събрали екип от криминалисти, които извършиха проверка по случая.

Детето, което бе ударено ден по-рано от служител на НСО се лекува в болница "Света Анна". Състоянието му е тежко, но стабилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: шофьордецакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 114Не! Ше карам според правилата! Ако е казано 50, зелени е, значи до 50. Преди 30 години в училище ни бяха учили, да спираме, да се оглеждаме, първо наляво, после надясно, да пресичане и пак да гледаме наляво и надясно. Днес май ин казват, че ако затворят очи и повярват в позитивното мислене, може на сляпо и магистралата да пресичат ...
110
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SHEFAАз съм виждал случай как един спира на стоп-а, друг отзад го удря, и тоя задния, дето е виновен, почва да псува и да крещи все едно другия е виновен.Колкото до децата - много от тях пресичат безобразно, някои дори и преминавайки по пешеходна пътека се шмугват измежду колите като диви животни, без да се огледат.
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано се оправят.
108
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да се докаже дали е минал на червено или на зелено или на оранжево. Който плати повече на съдията, той печели делото. Само ножът и куршумът оправят работата, когато нещата се изпуснат до това положение.
107
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами щом децата не гледат и изскачат, значи ще караш бавно и ще ги пазиш.
106
6
 
29
 
! Отговори
ha преди 4 години
Вече по новите пешеходни пътеки пише "ПОГЛЕДНИ" и има две стрелки, наляво и дясно. Но децата не четат и изкачат като диви на пътното платно. Тях не ги интересува какво пише, за тях е по важно да видят какво пише във фейсбук а не когато пресичат. Родители, не дремете и вие у фейса ами си възпитавайте децата. Щото после фейса няма да ви помогне като стане белята. Тъй да знаете.
105
10
 
17
 
! Отговори
Владислав преди 4 години
Борисов и Фандъкова направиха невъзможно пресичането на пешеходна пътека, винаги шофьорите са царе и с предимство.Дори сложиха копчета на почти всички пешеходни пътеки и може да се наложи да чакаш до два цикъла на кръстовището, за да преминеш, с идеята, че колите ще те пуснат да минеш!
104
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е важно да извадят списъка с пешеходни пътеки и да минат да видят че са толкова трагични, без осветление, без добра маркировка, без големи натрапчиви табели, а хората са предимно с тъмни дрехи и се виждат много трудно или в последният момент. Важно е да се направи много хубаво осветлрние
103
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че не е карал бавно е ясно. От години карам в София, не съм видяла някой да кара бавно на зелен светофар на булевард. Кара се с над 50км/ч, което е единствената скорост която гарантира шанс за оцеляване след среща с кола. С кола, не с джип. С джип вероятно няма такава скорост, просто защото конструкцията е различна, машината е много по-масивна и вероятността да удариш човекът в главата е по-голяма.Ако е минал на зелено,едва ли ще го съдят. Но жалко за детето.Родители, учете си децата да пресичат
102
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До Анонимен 101:Неправилно пресичащ пешеходец е блъснат,и загива на място.Идва полиция, един полицай поглежда трупа и казва:Уличен хулиган.Случката става през 70те години в Западна Германия, баща ми е бил очевидец,пътуваше по Европа като шофьор в Балкантурист/да,имаше и такава социалистическа фирма.../
101
6
 
36
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Стига с това, че все шофьорът е виновен. Който пресича на непозволено място и на червено - да си носи последствията. Стига с тая "несъобразена" скорост, субективно преценена, за да вменява вина на невинни и да води до корупция.Щом се кара съгласно позволена от знак и правилник скорост, то шофьорът е невинен и дори следва да заведе дело за обезщетение за причинените му неприятности и нерви от пресичащия неправилно. Децата трябва да възпитават как се пресича, лична отговорност трябва да има.
100
2
 
7
 
! Отговори
И аз живея в Копенха преди 4 години
До АнонименИ мога да ти кажа, че не е чак толкова както го изкарваш тука. Има ги същите простаци и тук. Така, че няма никакви селяни а има манталитет. И да не говорим, че датските *** на ползват мигачи като като завиват. Абсолютни ***.
99
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За това на всяка кола отпред - камерка. И това да е със закон.Така, ако стане инцидент ще се види ясно скоростта, с която е караш шофьора и ситуацията. А не да се чудим после дали шофьора лъже, или пешаходеца е виновен. И така полицията няма да чака се мае и случаите ще се решават много просто и бързо.
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 93Плащал данъци, за да има път...
97
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 100В София се кара много опасно. Живея в Копе хаген и всеки път, когато се прибера в София, получавам паник атаки, като виждам изореварвания отдясно, сечене, каране с по 20 кмч над разрешеното, форсиране и засилване преди пешеходна пътека, "че да гинсплашими, че да се за бързат". Не знам, дали е защото хората са от село, но определено е много по стресиращото шофирането там, отколкото тук.
96
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София все пак се шофира по-нормално, но отидете в Пловдив, Бургас, Варна или в някое село и ще ви падне шапката ка се шофира там.
95
6
 
14
 
! Отговори
от прованса преди 4 години
В София карат като ненормални!Комплексарщина ли е,или селски манталитет не знам,но там ходя в най-краен случай!
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Гърция ли загиналите пешеходци пресичали неправилно ги определяха като самоубийци?
93
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София се напълни със хора от село, които не са свикнали с интензивното движение в големия град и са опасни със селския си манталитет както като пешеходци, така и като шофьори.
92
9
 
12
 
! Отговори
горкия шофьор преди 4 години
Стига сте нападали човека!Той изобщо не е карал,децата с несъобразена скорост са налетяли и е станала белята!Мисля, че точно това ще кажат адвокатите на делото!