Шофьорът, блъснал две деца в София: Карах бавно!

Едното дете почина, другото е настанено в "Пирогов"
14 дек 2019 07:45, Петя Славова
171
Шофьорът, блъснал две деца в София: Карах бавно!
Снимка: Булфото


В рамките само на два дни в София станаха две тежки катастрофи, при които пострадалите са деца. След като служител на НСО блъсна 14-годишно дете на 12-и декември, ден по-късно друг шофьор удари две момичета на 13 и 14 години. Вторият инцидент стана на столичния бул. "Н. Вапцаров". Едното дете почина, а другото е ранено, с фрактура на крайник и е прието в болница "Пирогов".

Още по темата

Шофьорът, който е шофирал джипа, сподели, че е минавал на зелено, а децата са изскочили на пътното платно от процеп до мантинелата и не е успял да избегне удара.

"Следствие се води... не карах бързо, на зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след светофара. Спрях по възможно най-бързия начин и веднага се обадих на 112, като видях, че децата паднаха.", разказва шофьорът пред БНТ. По думите му, е карал с около 50-60 км/ч.

"Нямаше задръстване, идвах от съседния светофар, завих надясно и оттам до тук не може да се вдигне някаква висока скорост.", обясни още мъжът. Той е останал на мястото на произшествието след инцидента. А там са се събрали екип от криминалисти, които извършиха проверка по случая.

Детето, което бе ударено ден по-рано от служител на НСО се лекува в болница "Света Анна". Състоянието му е тежко, но стабилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: шофьордецакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Май не си давате сметка, че скоростта на колата може да се изчисли по пораженията, които са настъпили при удара. Направо ги е отнесъл като бързия влак. А много съвестен и вярващ собственик на Лендкруйзър 100 не съществува в природата.
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г.л.у.пак - трябваше да каже като оня от НСО, че е карал с под 40. Можеше и да мина номера (както със сигурност ще мине при оня от НСО, независимо от счупеното предно стъкло).
129
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я кажете сега шофьорчето наш човек ли е или да? Че голяма кампания в негова защита. Познавам мястото, живея в района, какъв "процеп" какво чудо? процеп в пространството може би? Направо са се телепортирали навярно... Карал "бавно" - всеки ден виждам с очите си как "карат бавно" особено по това време, а и не само. Ясно е, че с-винята с джип като танк ще му се размине. Ама до кога? И дали неговото синченце няма да гризне дръвцето някой път. То закони тука няма, ама възмездие има. Рано или късно.
128
3
 
12
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Не знам за какви 50 км говорите, когато в правилника е записано, видиш ли знак за пешеходна пътека, НАМАЛЯВАШ с възможност да спреш мигновенно. Сфетофара не те освобождава от този текст.
127
11
 
6
 
! Отговори
Карина преди 4 години
Максим Стависки помните ли го??? Пил, с огромен джип, с ОГРОМНО СКОРОСТ, БЕЗОЧЛИВО ПОВЕДЕНИЕ. И.... НАКРАЯ КАКВО?ЗАЩО ПРЕСИЧАТ, КЪДЕТО НЕ ТРЯБВА? ЗАЩОТО НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ, ВСИЧКО ИМ Е ПОЗВОЛЕНО, ПОНЕ ТОВА Е МИСЛЕНЕТО НА ДНЕШНАТА МЛАДЕЖ. А, РОДИТЕЛИТЕ СА АБДИКИРАЛИ. ПОЗНАВАМ ШОФЬОРА. ПОМАГА НА СИРОПИТАЛИЩА, ДОМОВЕ ЗА ДЕЦА. ЛОШО СТЕЧЕНИЕ НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА
126
7
 
11
 
! Отговори
Карин преди 4 години
До 114Как да е предположил, че ще излязат деца? Явно няма способности, да вижда в бъдещето. А, защо децата пресичат, на непозволено място. Има пешеходна пътека
125
9
 
6
 
! Отговори
Карина преди 4 години
До анонимен 133Пишете,че ще давате показания,защото вашето дете е било в непосредствена близост.Какво казва детето ви? Лично познавам шофьора.Невероятно съвестен, вярващ човек.За съжаление явно децата са минали, не на правилното място. Бог да прости детето. Нека бъдем честни, колко спазват на сто процента всички правила, за движението. Това не е оправдание, но е предпоставка, за нелепи инциденти. Пешеходци прескачат мантинели, пресичат, където им е удобно. Три семейства са разбити.
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тоя с последната секунда на зелениЗелено означава премени, без значение в кия секунда избираш да го направиш.
123
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детето ми е било зад двете момичета. Сега отиваме да даде показания. Всички са тръгнали на зелено, джипът се е движил с голяма скорост. Вярно е, че много пешеходци не се оглеждат или избързват да пресекат, преди още светофарът да е светнал зелено, но там има все пак светофар и пешеходна пътека! И в близост - гимназия. Всеки ден голяма група деца пресичат този булевард да хванат 120! Дано справедливостта възтържествува!
122
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен с изкачаши пешеходци, водачите трябва да се справят и с постоянните дупки по трасето.
121
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато някой каже, че "не карал бързо" и "карал с 50-60", изхождай от това, че са били поне 80-90, а като нищо и 100.Да не говорим, че дори да беше с 60 (а със сигурност не е било), това е надвишение на допустимата скорост в населено място с 10 км/ч, което води до глоба от 50 кинта. А при катастрофа с жертва е утежняващо вината обстоятелство.
120
4
 
14
 
! Отговори
чл.117 преди 4 години
На вниманието на г-н министъра! Говорим за деца, макар и на 13 и 14 години!Законът за движение по пътищата ги пази с този ТЕКСТ:Чл. 117. При приближаване към място, където на пътя или в близост до него се намират деца, водачът на пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта, а при необходимост и да спре.
119
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От бай Тошово време съм свикнал да карам в София с 40 км такива ограничителни знаци имаше в цяла София. Никога не съм си позволявал по висока скорост. По времето на бай Тошо не бяхме задължени да спираме на пред пешеходни всеки пешеходец се пазеше сам и затова нямаше убити. Нямаше и задължителна мутренска застраховка затова всеки внимаваше да не удари някой защото трябваше да плаща на място от джоба си. Никой не бързаше за никъде а сега бързат да хванат св. Петър за чадъро.
118
4
 
13
 
! Отговори
ЗДвП преди 4 години
Редно е, ако законотворците ги е грижа за някого, да забранят движението на големи джипове в градовете. Те имат не звезди за краш тестове с пешеходци, а кръстове. Причината е ясна, удара се пада в гърдите, а там са всички важни органи. А съвсем малките просто биват прегазени като от камион. Но това е инфо само за тези, които мислят и пазят живота и на другите, НЕ САМО своя!
117
4
 
13
 
! Отговори
Виждам преди 4 години
, че има твърде много джигити в тоя форум. Детето било в нарушение, колегата джигит е невинен. В закона пише едни работи за максимална скорост 50 в града, да не се извършват изпреварвания около района на светофар, пешеходна пътека и тн, но това не е важно. Важно е да защитим колегата джигит, пък за детето, карай, ние имаме обилна раздаемост ще компенсираме, нали.
116
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 122Дали виждаш или не пешеходци, си длъжен:1. Да караш с максимум 50.2. Да не караш в крайна лява лента в района на пешеходна пътека от този тип.Пожелавам на хора с твоето мислене някое тяхно дете да попадне на човек, с мозъка на тати. А после със здраве да си съберете остатъците от детенцето , дето някой с мощна кола е помлял, карайки на пешеходна пътека с 80+. Понеже кара бавно само ако види. Не види ли - помила!И те така, честито на спечелилите татковци!
115
3
 
19
 
! Отговори
Да напомня на ... преди 4 години
..експертите тук, че вече мощно се тиражира позицията на шофьора. И няма цитирано нито едно свидетелско мнение на някой от десетките очевидци на катастрофата.Поздравления, експерти, сега можете да продължите с плюенето по паметта на момиченцето, да ви е сладко!От мен - Бог да го прости!
114
3
 
25
 
! Отговори
Скъпи експерти! преди 4 години
Случката се разиграва пред очите на над 20 младежи от близката НПМГ. Които свидетелстват, че техните съученички са преминали на зелено. Водачът очевидно лъже за две неща: 1. Че е карал с разрешените 50. Погледнете пораженията по капака на мощната кола, няма как при 50 / и налична реакция/ да се стигне до подобен резултат. 2. Лъже за причината, поради която е карал в лентата за изпреварване. Прекрасно знаейки, че няма право на това в района на пешеходна пътека.На ход е следствието, да видим!
113
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 114Ще караш бавно и ще ги пазиш АКО ГИ ВИДИШ!Ако ти изскочат от засада зад някой бус ще опазиш тоя дето клати дърветата...Да се пазят те, за да ги пазим и ние!
112
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може в 6 часа сутринта, на неосветен участък от пътя, с интензивен трафик, пък било то и с пешеходна пътека да ми изскачат като десантчици-щурмоващи из зад колите, да се мятат буквално пред бронята ти и ти да спреш.Ми то едно шиле ще пресече по- разумно от тях, ама не са виновни децата, тъй ги учат дъртите:"Давай маме, смело по пешеходната, те са длъжни да спрат!"Спираш на пътеката, оглеждаш се и ако видиш коли на по малко от 2-3 секунди разстояние им даваш път и тогава пресичаш!