Шофьорът, блъснал две деца в София: Карах бавно!

Едното дете почина, другото е настанено в "Пирогов"
14 дек 2019 07:45, Петя Славова
171
Шофьорът, блъснал две деца в София: Карах бавно!
Снимка: Булфото


В рамките само на два дни в София станаха две тежки катастрофи, при които пострадалите са деца. След като служител на НСО блъсна 14-годишно дете на 12-и декември, ден по-късно друг шофьор удари две момичета на 13 и 14 години. Вторият инцидент стана на столичния бул. "Н. Вапцаров". Едното дете почина, а другото е ранено, с фрактура на крайник и е прието в болница "Пирогов".

Още по темата

Шофьорът, който е шофирал джипа, сподели, че е минавал на зелено, а децата са изскочили на пътното платно от процеп до мантинелата и не е успял да избегне удара.

"Следствие се води... не карах бързо, на зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след светофара. Спрях по възможно най-бързия начин и веднага се обадих на 112, като видях, че децата паднаха.", разказва шофьорът пред БНТ. По думите му, е карал с около 50-60 км/ч.

"Нямаше задръстване, идвах от съседния светофар, завих надясно и оттам до тук не може да се вдигне някаква висока скорост.", обясни още мъжът. Той е останал на мястото на произшествието след инцидента. А там са се събрали екип от криминалисти, които извършиха проверка по случая.

Детето, което бе ударено ден по-рано от служител на НСО се лекува в болница "Света Анна". Състоянието му е тежко, но стабилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: шофьордецакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
6
 
! Отговори
До 95 преди 4 години
Който няма аргументи, използва обиди. Май и ти си от родата на загиналото дете. Моите съболезнования, но от досегашната информация не е ясно какво точно е станало, а само резултата - загинало дете.
90
2
 
14
 
! Отговори
до 94 преди 4 години
Разбира се, че пешеходецът носи отговорност и вина. В случая загиналото лице е на 14 години, което предполага, че при правилно възпитание ще се оглежда при пресичане. Има много хора, в София, откакто се помня, повечето, които се движат като свещени крави или маймуни в Индия.
89
7
 
14
 
! Отговори
До 93 преди 4 години
Ти какво предлагаш? Да си купим една кола за града, втора кола за извън града и трета кола за отиване в чужбина. Хайде по-кротко! Пътищата в България са в толкова лошо състояние, че джипът се оказва най-подходящата кола след камиона. Екологията - много се заблуждаваш, че колите са голям замърсител в България. Има си измервания и те показват, че автомобилите са пренебрежимо малък замърсител даже и в София. Аман от пишман еколози. Ако следваме вашите искания, с екологията става по-зле.
88
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 94Затова около пешехонди пътеки се кара с повишено внимание, тъпak. И затова има табели "Пази детето" и " Внимание деца". Много си *** !
87
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука явно се е събрала цялата селска рода на децата и всички дружно ни убеждават как шофьора на джипа е виновен. Даже някои кълнат другите хора, че се опитват да погледнат обективно на случилото се. Ако на тях като шофьори им се случи някое дете, което не е научено от родителите си да пресича улиците да им се появи внезапно пред колата, какви ли ще ги драскат по форумите... Разбира се, че като шофьори пазим останалите и най-много децата, но някои неща са непредсказуеми и винаги може да се случат
86
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джиповете не са коли за градски условия, още по-малко - за равен град. Пълен абсурд е да се говори за екология в София, а да се допуска наличието на джипове за елементарно придвижване на един човек. Плащането на данъци и такси е като индулгенцията при католиците - плащаш си в греховете ти са опростени.
85
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С парите, които платихме на САЩ за самолети, или пък с излипъкът, който ББ раздаде под формата на бонуси, можеха да купят камери, достатъчно на брой, да монтират на всяко кръстовище и светофар. Освен това от МВР не си вържат работата. От 16:30 до 19:20 на бул. "Христо Ботев" до 32 СУ има поне 4 паркирали коли след знак за забранено паркиране и престой. Заради тях се получава тапа и задръстване. Тарикатите отиват поне 40 мин. по-рано даси заемат място за чакане. Глобете ги поневеднъж!
84
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука явно се е събрала цялата селска рода на собственика на джипа и всички дружно ни убеждават как той е невинен. Даже някои смятат спирачен път и прочие.... Утре такъв като тоя да не помете вашите деца, че да ви питам тогава какво ще драскате по разни форуми и коментари под новини, ***
83
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При 50 км/ч спирачния път по това мокро време трябва да е 14 метра, а при 60 км/ч е 20 метра. Процепът, през който са минали децата е на около 10 метра след пешеходната пътека, светофара е преди пешеходната пътека, т.е. разстоянието от светофара до процепа е около 15 метра. На снимката джипа закрива процепа, т.е. спрял е веднага.
82
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам джипа как е смачкан, тоя със сигурност е карал мнооого бавно. Даже и на задна скорост може да е бил.
81
4
 
24
 
! Отговори
Ицоъ преди 4 години
До всичките безмозъчни драскачи, ДАНО НЕ ВИ СЕ СЛУЧВА ДОКАТО ШОФИРАТЕ ДА ВИ ИЗСКОЧИ НЯКОЙ ПРЕД АВТОМОБИЛА. УЖАСНО Е, но вие си драскайте. Всеки е засилвал когото се превключи светофара, просто сте имали късмет до сега, някой хора нямат този късмет.
80
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мястото на родителя, да не дава Господ, очиствам го като мрьсно коте, а по моя преценка, ако е много нагъл, ще му изтребя цялата фамилия.
79
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че е минал на зелено, си е неговата версия. Най-вероятно е искал да хване зеленото, а децата са помислили, че ще спре. Пак повтарям, никакви процепи няма там, има си нормален светофар а и ако караш с нормална скорост и си гледаш в пътя, никой не може да ти изскочи внезапно - има достатъчно видимост.
78
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв процеп на мантинелата бе, за кво коментирате, като не сте стъпвали в София и не ви е ясно? Там има много оживен пешеходен световар с пешеходна пътека, Ясно си е обозначен. Тоя е някой селски бек, за да кара така безумно на това място.
77
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви хубави новини само.Блъснати и починали деца от коли.Тежки ПТПта ежечаснонай замърсен въздух,намерени трупове,убииства далавери и т.н.,,Как само се зареждам с положителна енергия''.
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A BE VAS NE VI LI UCHAT CHE V GRADA IMA XORA I TRQBVA DA GI PAZISCH NA VNEZAPNO SPIRANE NE VI LI UCHAT E BA TI GLAMINDERITE STE VSICHKI OT TYPAK SCHOFIOR NE STAVA
75
16
 
9
 
! Отговори
Festa преди 4 години
С какво скорост е разрешено да се движиш там, а и децата са си виновни, защо пресичат където не трябва, колата се е движила по пътя, не на тротоара. За инцидента шофьора няма вина, не е направил нищо нередно, който и да е бил, ще удари децата защото са стъпили на пътя където не ги очакваш. Жалко за младия погубен живот, но само си е виновно момичето.
74
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искам да защитавам никого. Но когато шофираш на път с предимство минаваш на зелено дори и през ум не ти минава че от някой процеп може да изкачат деца. Направо луда работа. И на най добрият шофиоф може да се случи! Към всички шофьори и пешеходци:Пазете те защото няма кой друг да го направи вместо Вас!!!
73
9
 
12
 
! Отговори
Така преди 4 години
Шофьорът ще каже това, което му е угодно, а тълпа от *** коментиращи го защитават все едно са били там и са очевидци. Ще се направи експертиза и ще се рабере кой крив, кой прав. Факт е само, че едно младо момиче е загинало. Щеше да ми е много интересно какви щяха да коментарите ако колата караше жена, а жертвата беше момче. Жалки сте, защото с нищо не се различавате от маймуните.
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разстоянието между двата светофара е 200 метра, така че може да се вдигне и по-висока скорост. Въпреки това е много възможно да е карал и с 40, изчаквайки зеления сигнал на втория светофар и при зеленото да е ускорил, след което почти веднга е набил спирачки заради децата.