Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена

Няма изход, въртим се в кръг, споделя известният композитор
Обновена: 22 яну 2011 10:16 | 22 яну 2011 10:16,
195
Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена
Снимка: Булфото

„Стига толкова. Много се отчаях от държавата, особено с последните скандали. Имам чувството, че сме затънали в някакво блато, което е адски лепкаво и не може да направиш крачка напред - краката са ти вързани и ти се движиш в тъмнина”.

Това заявява в интервю за в. „24 часа” известният композитор Стефан Димитров, който от месец октомври е директор на програма “Хр. Ботев” на БНР.

„Не може 21 години след демокрацията да се случват такива неща. Бил съм на първите митинги, когато още имаше милиция, хората се страхуваха да викат СДС и го мълвяха без глас. Сега 22 години след т.нар. демокрация пак същото - СРС-та, досиета, всичко е обрасло в тежка корупция.

Един от изразите, които съм запомнил и важи за държавата ни и днес, е на Ренета Инджова. Тя каза: Тази държава е обречена. В този момент си мисля, че тази държава наистина е обречена, и това не може да ме мотивира за творчество. Лошото е, че няма изход, въртим се в някакъв кръг”, споделя Димитров.

„Изумих се от една анкета по телевизията, че 60% от българите не знаят какво значи Шенген и не ги интересува.Тази държава не може да завърти колелото на цял оборот. Против съм да падне правителството, защото, като си гласувал доверие на някого, остави го да си свърши мандата и да направи това, което е замислил. Същото беше и в БНТ, избраха ме за генерален директор, седях 8 месеца и точно бяхме планирали някакви неща и - опа! - довиждане, дойде друг. Затова тъпчем на едно място”, коментира още известният композитор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: Стефан Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
76 - Браво, бе! Значи на доказания демократ Стефан Димитров задникът му е червен, а на човекът разтривал, ушите на Тодор Живков и произлязал от Развъдника за милиционери в Симеоново, задникът му е син!Ей, на това му се казва мутромилиционерска логика!После се чудете, защо Бълагрия е на това дередже и 22 години не може да се отлепи от дъното.
74
7
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 13 години
1. ББ не е бил кинезитерапевт, а охранител - парите нямат мирис и париен цвят! Ако не бе ше ББ, щеше да е дръг - не по врат, а по шия! 2. В Симеоново учха различни хора - всеки, който си беше необременен с миналото, можеше да отиде там! И е факт, че там учиха и излязоха много свестни хора, които после си вършеха работата съвестно! Но така е навсякъде! ВСЕКИ, КОЙТО НАПРАВИ ПОНЕ 200 КМ МАГИСТРАЛА В ТАЗИ СТРАНА СЛЕД КРАДЦИТЕ СИМЕОН, ГЕЙ И ГОЦЕ Е ИДЕАЛЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
73
4
 
4
 
! Отговори
Историк преди 13 години
Стефане, Стефане, добре, че носиш панталон да не се вижда ЧЕРВЕНИЯТ ти ***!
72
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А Бойко какъв е - да не би да е градски тарикат или носител на Нобелова награда случайно. *** милиционер от Симеоново, мутра, лакей, когоко Царят избута в Голямата политика. Ама нещо бързо забравихет за тези неща. Не без помощта на Догановите медии естесвено, възваляващи от сутрин до вечер Тиквата. Те и надуха този кух балон, който скоро ще гръмне с трясък. Бойко е агент на ДС и това скоро ще излезе. Псевдонимът му "Буда" не е случаен.
71
2
 
4
 
! Отговори
До 70 преди 13 години
Изобщо не си прав.А Веско Маринов?
70
1
 
8
 
! Отговори
-----> преди 13 години
Антон Радичев:"Вашта мама, докога,някой ден, но не сега,всичко ще ни е наред,без кражби и измама.""Вашта мама, докога,някой ден, но не сега,всичко ще ни е наред,но вече ще ни няма."
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой може ли да ми каже какво щеше да стане ако имаше същите СРС-та, бр. компромати ,да речем срещу някой кмет от опозицията.По очи, на земята, прстъпник. Осъзнайте се - няма избирателна справедливост. Това,което направи честният пожарникар е да се скрие, заедно с Цветанов от прокуратурата. Това ли е новият морал - човек, който го проверяват само зависими от него други хора и който подменя законите с механизми за БЕЗКОНТРОЛИЕ.
68
3
 
4
 
! Отговори
Oranova преди 13 години
TOZI 4OVEK E PRAV.INDJOVA E PPRAVA.KAKVO ISKATE,EDNI KAZVAT OSANNA, DRUGITTE RAZPNIGO! I KAKUV E MOTIVA I NA DVETE STRANI?PURVITE OTMU6TAVAT MAKAR I VERBALNO SAMO NA PREDI6NITE PRAVITELSTVA,ZA BEDNOTIATA I RAZRUHATA,VTORITE SA IZLUGANI OT GERB I KAKVO IM OSTAVA, DA NEDOVOLSTVAT.DOKATO NE RAZBEREM, 4E NA6ITE POLITICI DO EDIN SI GLEDAT INTERESITE I BEZOGLEDNO LUJAT NQMAME NIKAKUV 6ANS.GERB KRADE BEZOGLEDNO, KATO DRUGITE, NO OBE6TA MNOGO I KAKVO POLU4IHME, BEDNOST, STRAH I KONTRABANDA!BRAVO!!
67
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
68 - Абсолютно е така, но не очаквай от мутромилиционерите и техните фенове да разбират от култура и изкуство. Те разбират само от ченгесарски номера, лъжи и поулизъм и "Падни! Стани!"
66
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отчаял се бил от държавата. А от държавната заплатка която данъкоплатеца ти плаща не си ли се отчаял ?
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Eдин творец пише или рисува, композира, изобщо каквото там прави, не защото му харесва правителството и държавата, а заради удовлетворението от това, което се получава. Това обаче се отнася само до творците - и Ленън не е харесвал много неща и по този повод са едни от най-хубавите му песни. А що се отнася до държавата - докато тя се населява от индивиди, които очакват единствено от нея собственото си добруване, нищо добро не я чака.
64
2
 
5
 
! Отговори
nemam nervi преди 13 години
Алооооооооооо ти май си бил замразен последните 10 години Кога СДС са били залепени за царя и дори сега за ГЕРБ
63
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едно е ясно - новата, макар и 22 годишна демокрация, към която уж се стремим, краят на прехода - който вече преполови 45 те години комунизъм - не става с вяра. Става само с контрол, изисквания,санкции. Вярата е тази стара държава,която всички мразим,че е откраднала бъдещето на родителите ни, краде нашето, а както е тръгнало ще открадне и това на децата ни.Спрете да Вервате - дори привържениците на Герб осъзнават,че това управление е престъпно.На кой помагата с вярата си - със сигурност не и на Вас самите. Искате политици,които да не крадат вашите мечти - спрете да издигате месии защото няма по-лесен преход от този от месия към престъпник
62
6
 
14
 
! Отговори
56 преди 13 години
Стефане, Стефане. 2 и кусур милиона българи го прозряха преди много години и дръпнаха навън-Не че им е хубаво, ама за добро.Чест ти прави , че се бориш, за всички.
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Избори да.... освен за електорат за друго не ставате :) 50 години след началото на демокрацията БГ ще е само слух. 21 години вече са минали :)
60
9
 
2
 
! Отговори
ДО 62 преди 13 години
МНООООГО ТОЧНО КАЗАНО,БРАВО.
59
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наглеци като този на снимката се залепват за всяка власт, която им позволява да смучат.Седерастията е най-голямото зло, което се случи на България преди 20 г. Освирепели за власт и грабене аутсайдери седераси обещаваха мед и масло на народа и винаги щом се докопваха до властта крадяха и грабеха като за последно. Когато народът през 2001 г. ги изхвърли от властта се залепиха за мадритския мошеник, а сега са главната опора на мутрата.
58
2
 
26
 
! Отговори
kfjru преди 13 години
Тази държава наистина е обречена,защото интелигенцията се мутризира,а мутрите се изживяват,като интелигенция!И за истинската интелигенция,която твори,като Стефан Димитров-просто няма място в такава държава!?В интернет-форумите,това личи най-ясно!В тях,хора без образование,мамини синчета,хора с купени дипломи,хора"разбиращи"от компютри,и затова,мислещи се за интелигентни,хора,които се упражняват в пошло остроумие с всички видове псувни-дават акъл кое е истина,кое е лъжа,кое е горе и кое доолу....
57
11
 
4
 
! Отговори
манол горския преди 13 години
само попфолк, сръпско и домашна ракия ! матълите и другите п**ери да се ш...т !
56
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
избори избори избори