Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена

Няма изход, въртим се в кръг, споделя известният композитор
Обновена: 22 яну 2011 10:16 | 22 яну 2011 10:16,
195
Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена
Снимка: Булфото

„Стига толкова. Много се отчаях от държавата, особено с последните скандали. Имам чувството, че сме затънали в някакво блато, което е адски лепкаво и не може да направиш крачка напред - краката са ти вързани и ти се движиш в тъмнина”.

Това заявява в интервю за в. „24 часа” известният композитор Стефан Димитров, който от месец октомври е директор на програма “Хр. Ботев” на БНР.

„Не може 21 години след демокрацията да се случват такива неща. Бил съм на първите митинги, когато още имаше милиция, хората се страхуваха да викат СДС и го мълвяха без глас. Сега 22 години след т.нар. демокрация пак същото - СРС-та, досиета, всичко е обрасло в тежка корупция.

Един от изразите, които съм запомнил и важи за държавата ни и днес, е на Ренета Инджова. Тя каза: Тази държава е обречена. В този момент си мисля, че тази държава наистина е обречена, и това не може да ме мотивира за творчество. Лошото е, че няма изход, въртим се в някакъв кръг”, споделя Димитров.

„Изумих се от една анкета по телевизията, че 60% от българите не знаят какво значи Шенген и не ги интересува.Тази държава не може да завърти колелото на цял оборот. Против съм да падне правителството, защото, като си гласувал доверие на някого, остави го да си свърши мандата и да направи това, което е замислил. Същото беше и в БНТ, избраха ме за генерален директор, седях 8 месеца и точно бяхме планирали някакви неща и - опа! - довиждане, дойде друг. Затова тъпчем на едно място”, коментира още известният композитор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: Стефан Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
6
 
10
 
! Отговори
ИВАН БАЛКАНСКИ преди 13 години
В ИНДИЯ НАПРИМЕР БЕДНОТИЯТА Е ДО ШИЯ В БУКВАЛНИЯТ СМИСЪЛ НА ДУМАТА .ТАМ ХОРАТА ИЗКАРВАТ СРЕДНО ПО 500 ДОЛАРА НА ГОДИНА И СА ЩАСТЛИВИ И ЖИВЕЯТ ПО ЧИСТО И ПОДРЕДЕНО ОТ НАС.АКО НЯКОЙ ОТКРАДНЕ ОТ ДРУГ РЪЦЕТЕ ДО КИТКИТЕ ОТИВАТ ЗЯН.ХОРАТА ИМАТ САМОСЪЗНАНИЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ СА СУПЕР НЕГРАМОТНИ.А НИЕ КАКВО ПРАВИМЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ ВСЕКИ ТРЕТИ ЧОВЕК Е С ВИСШЕ НИЕ СМЕ *** ДОЛНА И БЕЗБРОЙНА
94
4
 
6
 
! Отговори
ккк преди 13 години
И тук има шанс за реализация. Даже в доста случай е по-лесно, защото кадрите излизащи от университета са тотално неподготвени. :)Други неща са дразнещи в нашата държава.
93
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разберете всеки много *** човек има вяра само на много прости хора - ВЯРА, НЕ КОНТРОЛ - както му викат по време на демокраТИЗЪМА.Та затова и сега в Бойко и Цеци фанатично се ВЯРВА. Нали са мноого прости. А това,че ни водят към катастрофа и вече стигнахме - това за простия няма никакво значение. Той няма как да го разбере освен пост фактум, нали не е учил. И до мизерния *** живот му остава само вярата - в Царя, в Костов, в Бойко - и така в шизофреничен цикъл без поуки.
92
0
 
18
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
Младите, които по принцип са бъдещето на всяка нация, се научават от дъртите или да мислят през наказанието и пръчката, или през обвинението, че някой друг (комунисти, евреи, турци) им е виновен. Не са ви виновни политиците, защото те не са чужда маса от колонизатори, те са българи, неслучайно ги наричат "народни представители" - защото носят ВАШИЯ манталитет - този на масите. На всичкото отгоре, не всичко зависи от държавата - не е нейна функция да ви чисти *** пред блока например...
91
2
 
9
 
! Отговори
ИВАН БАЛКАНСКИ преди 13 години
ВСЕ ДРУГИ СА НИ ВИНОВНИ А НИЕ СМЕ ЗА ТРЕПАНЕ.ОБАЧЕ НЕ МОЖЕМЕ ДА СИ ГО ПРИЗНАЕМЕ.Е КАК МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ГОВОРИ ЛОШИ НЕЩА ЗА СЕБЕ СИ ДОРИ И ДА Е ЛОШ,ЕМИ НЕМОЖЕ.ВСИЧКИ РАЗБИРАМЕ ОТ ВСИЧКО И РЪСИМЕ АКЪЛ А НЕ МОЖЕМЕ ДА НАПРАВИМЕ ЕДНИ СЪВСЕМ ОБИКНОВЕННИ НЕЩА КАТО ТОВА ДА ИЗМЕТЕМЕ *** ПРЕД ВХОДА В КОЙТО ЖИВЕЕМЕ ДА НЕ ГОВОРИМЕ ЗА ДРУГИТЕ РАБОТИ.БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-СМЕШНТА ДЪРЖАВА НА СВЕТА
90
5
 
5
 
! Отговори
се преди 13 години
Да-88Напълно си прав тази държава няма да се оправи никога напротив живота става все по труден с всеки изминал ден единственото спасение е да емигрираш в друга страна поне ще имаш някакъв шанс за реализоция.
89
1
 
11
 
! Отговори
ИВАН БАЛКАНСКИ преди 13 години
КВО СЕ ВАЙКАТЕ БЕ ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ СМЕ ОБРЕЧЕНИ ТА НАЛИ ВСИЧКИ ДО ЕДИН СМЕ СИ ГО НАПРАВИЛИ САМИ ТОВА КОЕТО ВИЖДАМЕ.НЕ СА ВИНОВНИ САМО ТЪПИТЕ КОРУМПИРАНИ МЕГАБАНДИТИ ПОЛИТИЦИТЕ.ЗА ПОВЕЧЕТО НЕЩА СМЕ СИ ВИНОВНИ НИЕ ЗАЩОТО СМЕ ПРОСТАЦИ И *** КОИТО НЕ ИМ СЕ РАБОТИ ,И АКО МОЖЕ ДА ЛАПАМЕ ОТ НЯКЪДЕ БЕЗ ДА ПРАВИМЕ НИЩО.НИКОЙ НЕ МУ ПУКА НИТО ЗА ЧИСТОТАТА ,НИТО ЗА БЕЗДОМНИТЕ *** НИТО ЗА КОРУПЦИЯТА ЗА АБСОЛЮТНО НИЩО .А ВСИЧКО ТОВА ИДВА ОТ НАС,НЕ ОТ ДРУГ
88
4
 
6
 
! Отговори
уея...... преди 13 години
на ракийка със салатка все така 21 години,сега ли се сетихте пианки да надигате глас?ЗАЩО ТЕ ПРОТЕСТИРАХТЕ ДО СЕГА? сега ли ИЗТРЕЗНЯХТЕ? за година и половина толкова ви се ПОЛАГА -РЕВИЗИЯ НА ЦЕЛИТЕ 21 години ДЪЛБОК СЪН!
87
3
 
8
 
! Отговори
pole преди 13 години
По времето на т.н."социЪлизъм" - кой можеше да "влезе" в МВР-школата в Симеоново??? изключително и само с "връзки": СИНОВЕ/внуци-правнуци/ на: АБПФК; БКП и БЗНС-партийни секретари; милиционери; пожарникари; стопански ръководители...и като изключение - някой ученолюбив младеж!!! "Б.Б" очевадно не е от последния случай !?! Личи си му :(((((((
86
1
 
8
 
! Отговори
роко преди 13 години
и да живеят на пъпа на софия също така,в тризонет подарен им от държавата
85
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз винаги съм бил против младите хора (включея и аз ) да напускат нашата държава... защото винаги съм смятал че има надежда..Е,дойде времето,в което смело мога да кажа - Надежда няма.И тези които са решили да си търсят живота извън България са били прави.С всеки ден се вижда как държавата ни е едно **ЙНОникой човек на който бъдещето му е пред него,не иска да се въргаля в ***,Нормално е.След 10-15 години ще се вайкат управляващите къде са младите хора...Но няма да ги има вече.
84
1
 
9
 
! Отговори
MARIA GANEVA преди 13 години
G-N DIMITROV,ZAWTO ZABRAVATE,CHE V TAZI DARJAVA VI POMOGNAHA DA STANETE S BOGDANA MNOGO BOGATI .
83
2
 
12
 
! Отговори
KKK преди 13 години
Един от изразите, които съм запомнил и важи за държавата ни и днес, е на Ренета Инджова. Тя каза: Тази държава е обречена.----------------------------------------------------------Инджова каза : Тази държава е обречена на КОМУНИЗЪМ !Не знам защо последната дума е забравихте ... дали има причина ;), или Другаря Димитров не иска да забрави това удобно за него време ?
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вярваш ли на сценарии, Историко ? Още повече, такива писани от генералите от ДС !
81
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един истински интелектуалец никога не би си позволил такова изявление!Просто нямаме ерудирани личности,които да поведат нацията,да я изведат от чалгата,калта и комунистическите заблуди.Един интелектуалец остава скрит в отчаянието си.Г-н Димитров-Вие не сте такъв.Така,че стойте настрана.И така от Вас полза няма.Но не се подавайте на изкушението да словоблудствате.Нацията ще успее!И без Вас.
80
5
 
9
 
! Отговори
разбирателпонимател преди 13 години
този е композитор толкова колкото аз съм Бетовен,това е една от червените чутури,задръстили всички социални и икономически ниши,непозволяващи проникването и на най-малък лъч надежда.Ще си ги търпим червените чутури още много години да си се менкат по върховете а ние да мизерстваме,скоро оправия няма
79
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ-антикомунисти!Това вече ми звучи като КАНИБАЛИ ВЕГЕТАРИАНЦИ!Е НЕМА ТАКЪВ ЗВЕР!
78
14
 
12
 
! Отговори
Историк преди 13 години
Да, задникът на Борисов е син, защото САМО ТОЙ успя да разплаче ЧЕРВЕНИТЕ ***! За 20 години се изреди *** и Пульо на власт, уж десни!Като историк ще ти го напиша - Борисов ЩЕ ОСТАНЕ в историята, за разлика от червените "сини" ***!
77
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 77 - в Симеоново учеха само верни на Партията хора, проверени до 9-то коляно. Аз съм на 48 години, кандидатствах навремето, исках да стана криминалист, но не ме приеха единствено заради това, че дядо ми по майчина линия е имал малка мелница във Врачанско, с други думи за комунистическата власт, аз бях внук на "кулак". Бойко явно не е бил такъв, въпреки шменти-капелите за дядо му.
76
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сравняваме свободата, демократичните ценности , социалните права - образование,здравеопазване, пенсионно осигуряване , наука ,култура - със салама и магистралата...,която даже е финансирана от ЕС . От нас се иска само да не ни хванат ,че крадем.Нищо добро не очаква общество , на което мисълта му стига само до салама...