Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика

Това ще бъде вече война Русия - НАТО
Обновена: 21 апр 2024 08:20 | 21 апр 2024 07:00, Петър Бойчев
361
Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика
Снимка БГНЕС

Ако Украйна не удържи и бъде прегазена от Русия, Москва има само един вариант накъде да продължи - защото тя няма да се спре. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в интервю за бразилски журналисти.

"Ако ние не удържим - аз вярвам, че това няма да се случи, но да предположим, че не издържим - тогава Русия няма много варианти накъде да се насочи. Следващата им цел ще е някоя от балтийските държави - искате или не искате, убеждават ни, че това няма да се случи, но споровете са излишни, защото руснаците непременно ще дойдат. Те трябва нанякъде да продължат", подчерта украинският държавен глава, предаде Фокус.

Според Зеленски Путин ще атакува по-малка държава, която няма да може да окаже голяма съпротива. "Той (Путин - бел.ред.) няма да повтори същата грешка втори път - вече знае, че е по-лесно с по-малко защитена страна, страна с по-малко хора, по-малко оръжия. И това ще бъде държава, която е била част от Съветския съюз. Тук попадат точно балтийските държави и Путин ще отиде там", предупреди той, цитиран от Главред.

При това Зеленски е на мнение, че когато Русия нападне балтийските страни, за НАТО ще бъде трудно да се справи с руснаците. "Това ще бъде война между Русия и НАТО. Ако Украйна падне, такава война ще има без съмнение. За НАТО няма да е лесно да се справи. И тогава ще има преразпределение на територии", добави Зеленски.

"Ако техен самолет (на НАТО - бел.ред.) излита от територията на съседните ни страни и сваля ракетите, които със сигурност летят към Украйна, но могат да летят и към тези територии, както вече се случи с Полша и Румъния, тогава нека свалят тези ракети - аз само ще аплодирам", заяви украинският лидер.

Зеленски добави, че за всичките 30 години, през които Украйна е била независима държава, Русия е направила всичко възможно, за да й попречи да се развива. Русия поиска от Украйна да предаде ядрените си оръжия, да се унищожат заводите на отбранително-промишления комплекс и т.н., поясни Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русофобити-е все повече се лумпенизират и крякат френетично само да им покажеш пръстче. Съжалявам, няма добри новини за тях.
68
2
 
2
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 4 месеца
то ако не беше русия и бългерия досега да е една швейцария на балканите, да прави мерцедеси, изтребители и компютри, а не само домашни компоти, а аз да говоря правилно български, каза Боката от къщата в барселона
67
1
 
2
 
! Отговори
Ами преди 4 месеца
До Анонимен67 Като не си маскират танковете, като плевни , така ще е ! Виж хитрите руснаци, как ги правят, като бараки. Абрамса бил тенекия, а онези на които им махаха куполите с джавелините, какво са?
66
6
 
3
 
! Отговори
24.02.2022 преди 4 месеца
От тази дата за кой ли път фалира русия......и пак ще се надяват на САЩ за пореден път да ги спасяват с кораби с храна...виж картината на руския художник Айвазовски...Лошото е за нас,че с тази война на путин срещу целия свят....вместо да се развиваме обедняваме.... и всеки знае ...КОЙ ЗАПОЧНА ВОЙНАТА.....
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Рашистите нападат тези които не са в НАТО, явно още не си го разбрал това Зелен :))
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако ги ИЗПРАТЯТ няма да са извън НАТО! А и тогава ще стане мазало още по-голямо. Предлог за ТСВ!Все едно аз и ти да организираме трафик на наркотици извън картелите и да не сме наркотрафиканти! И да не ни закачат щото не сме като тях..
63
0
 
7
 
! Отговори
Миле преди 4 месеца
Не ви ли писна да пишете за тази 4екняр. То бива врели не кипели , ама с този по голяма пародия от ковида
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вече забравихме да говорим за победа на бойното поле срещу Русия. Саоро ще забравим и за Зеленски.
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия трябвало да продължи нанякъде. А за какво?
60
5
 
2
 
! Отговори
И преди 4 месеца
До Анонимен 52 Като вземат всичко това, какво ще го правят? Обикновените руснаци вече са вдигнали ръце от безпаричие и мизерия, а тези завоювани земи ще искат инвестиции за възстановяване, войска, която да се издържа и т.н. и т.н.! При средна заплата в Русия 40-45 000 рубли/800-900 лв/, вместо да увеличават заплатите, трябва да пренасочват средства.
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дa нe бe мaйgaня, нe би gapмagaня...
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Москва нема как да продължи към Балтика Зелен, тъй като трите малки прибалтийски държави, членуват в НАТО :))) По скоро, ако въобще победят Украйна, ще следва Грузия и Молдова :)))
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И сега какво? Американците ще пратят още тенекии Абрамс на Зе-клоуна за напраят руснаците катерушки за децата както направиха с преднишната партида. От 31 Абрамс в Украйна руснаците опукаха 5 набързо и останалите украинците ги скриха. Муа
56
6
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
НЕ Е ВЯРНО!! ТРОЛАВРОВ ОБЯВИ , ЧЕ МОЛДОВА Е ИЗКОННО ТЕРОРУСКА ТЕРИТОРИЯ
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен Ами то имаше едни наемнически легиони в Украйна,амеркански . Казваха им ,,Моцарт'' и ,,Блак уотър'' ама се изнесоха с 200 от там. Що така?
54
1
 
5
 
! Отговори
Боклук надрусан преди 4 месеца
Ти си никой! И 120 милиярда да пи дадат, пак си ***! А за Балканите не бери грижа. Ние ги чакаме с нетърпение, за да изрежат метастазите които ни напълзяха от Украйна
53
1
 
8
 
! Отговори
Хи хи преди 4 месеца
А ако дойде в България ще го чакаме с хляб и сол, и развети бели чаршафи, на които сме извезали НАТО ! Нали сме натовци, ще се предаваме като натовци !
52
0
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
стига си лъгал никого няма да напада русия вие сами я предизвикахте с отношениетоси към рускоезичното население преговори и мир стига с това оръжие как можеповече от две години да не се разберете да се спре това избиване на млади хора
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 36 -ако всички войни приключваха на територията на агресора щатите отдавна нямаше да съществуват в този си вид. Справка- Корея, Виетнам, Тайланд, Афганистан, Сирия, Либия...все победни дестинации!
50
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чехия, Полша, Франция и Балтийските републики подготвят пакт, с който да изпратят общ контингент войници на помощ в Украйна. Тези войскови части няма да имат нищо общо с НАТО и ЕС. Те ще са като наемнечески легион, който ще се бие в Украйна срещу врага на Европа.