Стрелецът Крукс: Мразя републиканците, мразя Тръмп

Какво се знае за Томас Крукс?
Обновена: 14 юли 2024 21:04 | 14 юли 2024 19:14, Александър Попов
270

ФБР идентифицира 20-годишния Томас Матю Крукс от Бетъл Парк, щата Пенсилвания, като заподозрян за опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, извършен по време на предизборен митинг, предаде Ройтерс.

Заподозреният беше застрелян от Сикрет Сървис секунди след момента, в който се предполага, че е произвел изстрели към сцената в град Бътлър, щата Пенсилвания, където Тръмп произнасяше реч. ФБР заяви, че работи по установяването на мотива за нападението, при което загина един участник в митинга, а двама зрители бяха тежко ранени. Тръмп беше прострелян в ухото.

Данните от избирателните списъци в щата показват, че Крукс е регистриран като републиканец. На предстоящите избори на 5 ноември Крукс за първи път е щял да бъде на достатъчна възраст, за да гласува на президентски избори.

Излезе обаче видео от социалните мрежи на стрелеца Крукс, в което казва, че мрази Тръмп и републиканците.

Крукс е живял на около час път от мястото на стрелбата в Бътлър. В неделя Федералната авиационна администрация съобщи, че е затворила въздушното пространство над Бетъл Парк от "специални съображения за сигурност".

Когато Крукс е бил на 17 години, той е направил дарение от 15 долара на ActBlue - инициативен политически комитет, който набира средства за политици от левицата и демократите, сочат данните от подадена през 2021 г. декларация във Федералната избирателна комисия. Дарението е било предназначено за Progressive Turnout Project - национална група, която мобилизира демократите да гласуват.

Бащата на Крукс, 53-годишният Матю Крукс, заяви в ефира на Си Ен Ен, че се опитва да разбере какво се е случило и че ще изчака, докато говори с правоприлагащите органи, преди да говори публично за сина си.

Според вестник "Питсбърг Трибюн-Ревю" Томас Крукс е завършил през 2022 г. гимназията в Бетъл Парк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
16
 
! Отговори
Ван Дер Хейден преди 2 месеца
Байдън пред CNN: "Тръмп е опасен, той е заплаха, трябва да бъде спрян на всяка цена". Ето и резултата, всяка крайност води до подобни деградиращи инициативи на залюхати по левичарството пъпчовци.
33
12
 
7
 
! Отговори
Христо(с) преди 2 месеца
Холивуд пасти да яде. Дайте имената на убитият минувач и двамата тежко ранени симпатизанти. Може ли да ги публикувате? Защо никой не им публикува имената или сега от щаба на Тръмп още ги измислят? Защо няма видео на тежко ранените симпатизанти? Все пак там всички са с телефони и снимат или в онзи момент изведнъж на телефоните са им паднали батериите?
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Регистриран републиканец, мразел Тръмп и републиканците!??Верно, нешо по-така не можахте ли да измислите?
31
4
 
9
 
! Отговори
Две могили преди 2 месеца
сега ще го мразиш с пръснат мозък
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сценарий от сериала,, Снайперист"! Само че във филма Боб Лий Суагър се измъкна и започна да ги чисти!
29
0
 
6
 
! Отговори
баси лудите преди 2 месеца
До АзъКанъАзъ7112136860 Пак пощръкляхте!:))))))
28
13
 
6
 
! Отговори
Христо(с) преди 2 месеца
Дайте имената на убитият минувач и двамата тежко ранени симпатизанти. Може ли да ги публикувате? Защо никой не им публикува имената или сега от щаба на Тръмп още ги измислят? Защо няма видео на тежко ранените симпатизанти? Все пак там всички са с телефони и снимат или в онзи момент изведнъж на телефоните са им паднали батериите?
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами след ковид животът се преобърна, явно хората по-лу-да-ват.
26
15
 
5
 
! Отговори
??? преди 2 месеца
Вие вярвате ли, че слаботелесен програмист с 13 диоптъра очила и хемороиди от дългото стоене пред компа ще стреля от 150 метра?
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредният псайко който някой иска да използва за да свърши мръсната работа. Познато ни е вече и не от един или два случая. По едно време и Путин по нечии думи нещо взе да се разболява почти беше хвърлил топа. Не знам, не им прави чест на американците така да си разчистват сметките с хората които мразят. да не говорим какво казва това за самото американско общество.- що за хора живеят в него,хора които нямат нищо общо с най -великата нация на света. Пфф.
24
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И Антонов така набедиха!, Добре, че не го гръмнаха!
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така се прави! Като хан Крум!
22
4
 
7
 
! Отговори
Стрелецът преди 2 месеца
Томас Матю Крукс е Самотен Вълк, Умствено Болен и Дрогиран, той не е Обучаван от ЦРУ, просто си стреля добре и дори на силни наркотици от 150 метра оцелва Диня, макар и 5 милиметра по-вляво от реалната цел!
21
13
 
11
 
! Отговори
Баровеца преди 2 месеца
Давам му по 100 лв на всеки отстрелян русофил, в дюпето.
20
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стрелецът има ментални проблеми също като всички поддръжници на Байдън.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лесния хляб винаги ражда щуротии!
18
14
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 месеца
Поне във Франция и Испания никой не говори за атентат.Всички говорят за евтини операторски трикове и мазане на червени бои под маси. Допускам дори,че Тръмп е с объркано хемероидно разположение. Кое Лине главата му,кое ли е онуй отзад. Срам и позор за тоя фарс,който спретнаха републиканците фашисти. Това не са републиканци,а катунджии! Какво безсрамие да лъжат,че има атентат,след като кадрите опровергават това.
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно е психически нестабилен, но зад него със сигурност стои някой/някои. Разчиства се терена пред Байдън, особено след провалите му в последно време. Като не може да победи опонента, поне да го гръмне, та да не му се пречка на кампанията!
16
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Христосчо, то ако те слушам още малко ще ни кажеш, че Тръмп се е самозастрелял в ухото.Нали Христосчо, в траур ли си, че не успяхте да убиете великия Тръмп!?
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обаче вкарал 15 долара дарение за заблуда.