Първата доставка на С-400 в Турция - до дни

Ердоган не се плаши от санкции от САЩ
51
Първата доставка на С-400 в Турция - до дни
Снимка: Reuters

Първата доставка на руски зенитно-ракетен комплекс С-400 в Турция ще се осъществи в рамките на 10 дни, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс, ден след каза, че няма да има американски санкции заради сделката.

Съюзници в НАТО, САЩ и Турция влязоха в конфронтация заради решението на Анкара да купи комплекси С-400, като Вашингтон предупреди, че ще наложи санкции, ако въоръжението бъде доставено.

Турция отхвърли предупрежденията и заяви, че няма да се откаже.

САЩ твърдят, че системите С-400 ще изложат на риск техните изтребители Ф-35, в чието производство Турция участва и каквито планира да купи. Вашингтон започна официално отстраняването на Турция от програмата Ф-35, прекратявайки обучението на турски пилоти в САЩ.

Според изявление на Ердоган от събота обаче американският му колега Доналд Тръмп казал, че няма да има санкции заради руската сделка и че отношението към Турция по този въпрос е било несправедливо.

Белият дом каза, че Тръмп е изразил загриженост във връзка със сделката за С-400 и насърчил Турция да работи със САЩ по отбранителното сътрудничество за укрепването на НАТО.

Пред репортери след срещата на Г-20 в Япония, където имаше двустранни разговори с Тръмп, Ердоган изрази мнение, че спорът около С-400 ще бъде преодолян "без проблем". В телефонните ни разговори, на двустранната ни среща г-н Тръмп досега не е казвал "Ще наложим санкции". За С-400 той ми каза "Прав сте. Това е несправедливост", отбеляза турският президент, цитиран от турската телевизия НТВ.

Пред журналисти в Осака Ердоган заяви, че страната му никога няма да приеме положително американския мирен план за Близкия изток на стойност от 50 милиарда долара, отбеляза телевизията.

Президентът каза също, че "някои хора" плащат "сериозни пари" за погребването на темата за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги.

Освен това Ердоган съобщи, че през юли лидерите на Русия, Иран и Турция ще се срещнат, за да обсъдят ситуацията в Сирия, допълни НТВ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
6
 
! Отговори
Xxx преди 4 години
Абе стане ли въпрос за Турция,бай *** умира от злоба!Защо ли?
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мъдър човек! знае, че американската ракета хем не е точна, хем не може да свали американски самолети и се подсигурява! пък, току виж, провел "референдум" за приобщаване на кипър към турция и тогава тези ракети наистина ще му потрябват!
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Ердо пак ги надцака. Нашите да взимат пример как се отстояват национални интереси
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какво те интересува с какво ще плати? Тя вече е платила дори хахаха
26
2
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Забелязвате ли как всички по реда си му клякат на султана?
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган се опитва да убеди в нещо Щирлиц.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бъдат проучени от американски специалисти?Ха-ха-ха! Тези системи са защитени срещу подобнинежелани проучвания. Затова и се продават начужди страни. С-500 няма да се продава (през някакъвдостатъчно дълъг период) понеже е най-модерната и трябва да гарантира военното превъзходство на Русия.
23
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До привет от Германия3. Това окончателно УБЕДИ Турция че страна от нейния ранг/размер трябва да има САМОДОСТАТЪЧЕН ВПК - Турците полагат сериозни усилия в тази посока.4. Градовете и/или зоните където е спечелила опозицията ще бъдат поставени на минимална държавна помощ с максимална държавна пропаганда вижте колко зле се справя опозицията - същите похвати могат да се ползват и от Ердоган(Да гадно е но цялата политика навсякъде е една гадна игра)
22
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До привет от Германия"Турският народ няма да търпи на главата си управник ,който причинява икономически кризи и въпреки тези кризи прахосва парите на данъкоплатеца за купуване на ненужни оръжия и за подслоняване на сирийски бежанци ! Преди дни турците казаха ,че именно заради тези причини са гласували за опозицията и сега всички големи градове са на опозицията !"1. Икономическите кризи ги предизвикава планирано или въпреки желанието им САЩ2. След разрива с Израел Турските самолети Спряха
21
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До привет от Германия"Ердоган плати само около 50 % от цената на С 400 ! Да видим сега как ще плати останалите 50 % след като Иамоглу няма да даде нито една лира от бютджета на Истанбул , другите градове също са в ръцете на опозицията и не няма да платят нито една лира !"НАШИЯ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВ СЪВСЕМ СЕ УУУЛЯ!!!Всеки град по-голям от милион жители по един или друг начин се спонсорира от държавата - помисли само за ТОК,ВОДА,ТЕХНИЧЕСКА ВОДА,КАНАЛИЗАЦИЯ и ПРЕЧИСТВАНЕ,ПЪТНИ И ЖП ВРЪЗКИ
20
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До привет от Германия"ЕВАЛЛА НА САЩ намериха начин как да отстранят диктатора и да спасят турският народ" !РФ, Китай, Турция и още дузина страни които не са под икономическия "ботуш" на САЩ "изведнъж" започнаха да купуват злато и други ценни метали ьза сметка на САЩ Облигации.Та този ФАКТ какво ви говори господин опорно точков лозунгов?
19
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Чекор"Страшен театър... Тия ракети са добре дошли за американците! Ще ги разгледат добре и след година с тях няма да могат да свалят и детски хеликоптер!"ЕХХХ ЕКСПЕРТЕ ЕКСПЕРТЕРФ(по-точно Алмаз Антей през 90те години) продаде един С-300 от първите серии на САЩ с парите пуснаха модерните версии, наскоро Украйна по непотвърдени слухове продаде още един подобен комплекс на ХАмериканцтеС други думи САЩ са прекрасно запознати с БАЗОВИТЕ възможности на С-300/400Но се страхуват защо ли???
18
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До привет от Германия"Пари на вятъра ! Този султан акъл няма ! Той не знае ли ,че тези системи в Сирия не успяха да свалят дори и един американски самолет ?!"ЗДРАВЕЙТЕ ОТНОВО ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВ1. Ако С-300/400 на ВКС бяха свалили САЩ самолет това си е покана за ВОЙНА2. Ако ХАмерикаснки самолет беше стрелял срещу Таурус(с-300) и Лактакия(с-400) това си е покана пак за война3. За да докажат на вас ОПОРНО ТОЧКОВИТЕ кой е по-по-най РФ и САЩ трябва да се сбиятАМАН ОТ ДИВАННИ ГЕНЕРАЛИ
17
1
 
10
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
През ден се молеха на турците да не ги копуват хи хи
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
25 Безработен г'ном и по тая тема ли си компетентен!
15
28
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Пари на вятъра ! Този султан акъл няма ! Той не знае ли ,че тези системи в Сирия не успяха да свалят дори и един американски самолет ?! Евалла бих му направил само ако всичко това е театър и системите се купуват за да бъдат добре проучени от турските и американските специалисти !
14
19
 
5
 
! Отговори
Чекор преди 4 години
До АнонименСтрашен театър... Тия ракети са добре дошли за американците! Ще ги разгледат добре и след година с тях няма да могат да свалят и детски хеликоптер!
13
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази система може да прихваща невидимите самолети на САЩ. Как няма да протестират САЩ.
12
12
 
29
 
! Отговори
факт преди 4 години
Браво на Ердоган не се огъна пред нацистка Америка,всяка страна трябва сама да избира какво оръжие и от къде да го купува.Оръжейния магазин на САЩ, НАТО май скоро ще затвори за благото на народите.
11
30
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
И все пак евалла на САЩ ! Ако не бяха САЩ в Турция нямаше да има куп икономически кризи и дори лучени кризи и така партията на Ердоган нямаше да загуби последните избори !Гладният човек не се поддава на никакви патриотични манипулации , гладният човек гласува против онзи при чието управление е настъпила икономическата криза !ЕВАЛЛА НА САЩ намериха начин как да отстранят диктатора и да спасят турският народ !