Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев

Милойко Спаич имал преди това среща с туристическа компания
18 юни 2024 08:53, Елка Василева
232
Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев
Милойко Спаич, Румен Радев. Колаж: БГНЕС

Черногорският премиер Милойко Спаич въобще не се е появил на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщи черногорското издание "Виести".

Водената от Радев делегация е напуснала сградата след четири минути чакане. Официалното посещение на държавния глава вчера започна с тържествена церемония пред президентския дворец „Плави дворац“. Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от президента Яков Милатович.

"С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения дневен ред. По-ранната среща на премиера с голямата туристическа компания, германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", съобщиха от черногорското правителство пред медията.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на TUI. Причината за забавянето е, че "помещението трябвало да се подготви за следващата среща".

TUI Group е немска компания за отдих, пътувания и туризъм, една от най-големите в света.

Посланик на България в Черна гора е дипломатът Стефан Димитров, който беше уволнен два дни, след като беше назначен от служебния премиер Димитър Главчев. Оттогова Главчев съвместява двете длъжности.

БГНЕС припомня, че партньори на премиера Милойко Спаич в правителството са Андрия Мандич, президент на крайнодясната просръбска "Нова сръбска демокрация", и Милан Кнежевич, настоящ президент на проруската "Демократическата народна партия". Двете партии се договориха със Спаич да влязат в правителството до края на 2024 г.

Просръбските и проруските партии в Черна гора от години спъват напредъка на страната по пътя към членство в Европейския съюз с помощта на Сръбската православна църква /СПЦ/, която участва активно в опита за преврат в Черна гора през 2016 г.

Двама руски граждани Едуард Шишмаков и Владимир Попов, осем сръбски граждани и лидерите на "Демократичен фронт" Милан Кнежевич и Андрия Мандич са подготвяли насилствена смяна на правителството с активното подпомагане от страна на Сръбската православна църква /СПЦ/, съобщи тогава Специалната прокуратура. Целта беше тогавашният премиер Мило Джуканович да бъде свален от власт и убит.

През 2020 г. СПЦ, чрез бившия си митрополит в Черна Гора Амфилохие, започна шестмесечни протести срещу президента Джуканович и Демократическата партия на социалистите /ДПС/, довели до отслабването на кабинета.

Просръбските и проруските партии в страната проведоха и мащабна кампания срещу приемането на Резолюцията в ООН за геноцида в Сребреница, извършен от сръбските сили през 1995 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
5
 
! Отговори
Дуньо П. преди 3 месеца
БГНЕС,само *** като вас,могат да направят такъв колаж.Вие сте някакво джудже в социалните контакти на хората и такива ще си останете.Платени слуги,които не забравят от къде идва папото.Позор!
82
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За какво може да се преговаря с България? Човекът е решил да не си губи времето. Ами така ще е другари българи
81
4
 
17
 
! Отговори
До 82 преди 3 месеца
Просръбско и просруско, ама предпочитат да обръщат внимание на TUI от колкото на клоуна на ***, нали?!?! Клоуните и *** никой не ги бръсне за нищо, даже и тези на които се подлагат!
80
3
 
2
 
! Отговори
До преди 3 месеца
Зозо не бе ще те пратим теб да седнеш в скута на Шиши да пиеш мазно турско кафе и вазелин даже ще ти дадем
79
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
президентите се срещат с президенти, официалното посещение е от президента а Черна гора, премиерът е пожелал среща и нашият президент се съгласил, решили че може да почака типично по балкански, но нашият президент си тръгнал, не всички чакат по 4 часа, че да благоволят да им обърнат внимание, достойно поведение на българския президент
78
7
 
8
 
! Отговори
До 70 преди 3 месеца
Само дето той е президент избран с мнозинство,а ти като смяташ ,че не те представлява врата е отворена и можеш да си отидеш при Зеления Клоун или където искаш,а не за да занимаваш всички с простотиите си
77
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на Радев! Нека сега туроператорът да ги вкара в ЕС
76
6
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Рундев да иде да се изтъпани сега на Рожен на пилона по гол тумбак и ще му олекне :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
75
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що за бутафорна държава е Черна Гора ?
74
3
 
4
 
! Отговори
До 72 преди 3 месеца
Ами като гледам техния президент не се е притеснявал,а премиера им се е скрил като мишка
73
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има връзка с антибългарската кампания в Сърбия напоследък, Радев да разбере най-сетне, че сърбите са заклети душмани!
72
4
 
4
 
! Отговори
До АнонимеН преди 3 месеца
Ами за него е чак след две години ,а на Джо Бидона е след няколко месеца,а на Зеленото наркоманче изтече и що отказа Зеленото диктаторче да проведе нови избори.Май щото така са му заповядали тия дето го управляват,щото знаят,че ще му е изтинало мястото и тоя дето ще го замени може и да не могат да го управляват като Зеленото наркоманче
71
3
 
18
 
! Отговори
Куче преди 3 месеца
Руско
70
6
 
18
 
! Отговори
Нет преди 3 месеца
Е, показали са му къде му е мястото! Там някъде зад туроператорите ...
69
6
 
27
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Радев освен да прокарва интересите на путин в Черна Гора, какво друго ще направи? TUI им носят милиарди всяка година! Все едно да прекратиш среща с шефа на Мерцедес който иска да построи завод в държавата ти, за да посрещнеш селския кмет, който идва да пие едно кафе и да дрънка дежурните си глупости ....
68
9
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
2 ГОДИНИ ДО КРАЯ НА МАНДАТА МУ!!! ТОЧНО ТОЛКОВА МУ ОСТАВА И НА ТЪПУТИН АКО ДЖО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА!
67
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Който и да е президентът той представя ВАС". Представлява такива като теб, а аз с такива като теб не искам да имам нищо общо.
66
6
 
1
 
! Отговори
До IQ 3,14 преди 3 месеца
Ами на братята ти бандеровци ли да приказва,ама и те като тия от Хасково слагат буквата "Х" където трябва и не трябва Ножче е Нохче,Фурна е Хиена, Асвалт е Хасвалт.Неграмотна работа те за това Евролунатиците не могат правилно да пишат на български
65
3
 
6
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 3 месеца
Т.нар. "демократи" от ДБиПП изпраха и вкараха Баце и Шишо във властта през парадния вход! Това е истинското лице на "антимафията", която "мафията" пердаши с 200 последните 9 месеца и така и не можа да забременее, щото т.нар. "демократи" са леворезбари, един вид мъже, скрити в рокли - а те няма как да забременеят /спр. гномчето, шехеразада и издирвания от Карлуково/. Само пишман премиерчето им г-жа денкова и фин.министърчето им г-жа асена василева счупиша шпековете на половината от ДПС и ГЕРБ за
64
1
 
1
 
! Отговори
до 64 преди 3 месеца
ми хващай се на работа тогава, бе к:лошар..тия пари трябва да ги изкараш