Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев

Милойко Спаич имал преди това среща с туристическа компания
18 юни 2024 08:53, Елка Василева
232
Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев
Милойко Спаич, Румен Радев. Колаж: БГНЕС

Черногорският премиер Милойко Спаич въобще не се е появил на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщи черногорското издание "Виести".

Водената от Радев делегация е напуснала сградата след четири минути чакане. Официалното посещение на държавния глава вчера започна с тържествена церемония пред президентския дворец „Плави дворац“. Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от президента Яков Милатович.

"С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения дневен ред. По-ранната среща на премиера с голямата туристическа компания, германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", съобщиха от черногорското правителство пред медията.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на TUI. Причината за забавянето е, че "помещението трябвало да се подготви за следващата среща".

TUI Group е немска компания за отдих, пътувания и туризъм, една от най-големите в света.

Посланик на България в Черна гора е дипломатът Стефан Димитров, който беше уволнен два дни, след като беше назначен от служебния премиер Димитър Главчев. Оттогова Главчев съвместява двете длъжности.

БГНЕС припомня, че партньори на премиера Милойко Спаич в правителството са Андрия Мандич, президент на крайнодясната просръбска "Нова сръбска демокрация", и Милан Кнежевич, настоящ президент на проруската "Демократическата народна партия". Двете партии се договориха със Спаич да влязат в правителството до края на 2024 г.

Просръбските и проруските партии в Черна гора от години спъват напредъка на страната по пътя към членство в Европейския съюз с помощта на Сръбската православна църква /СПЦ/, която участва активно в опита за преврат в Черна гора през 2016 г.

Двама руски граждани Едуард Шишмаков и Владимир Попов, осем сръбски граждани и лидерите на "Демократичен фронт" Милан Кнежевич и Андрия Мандич са подготвяли насилствена смяна на правителството с активното подпомагане от страна на Сръбската православна църква /СПЦ/, съобщи тогава Специалната прокуратура. Целта беше тогавашният премиер Мило Джуканович да бъде свален от власт и убит.

През 2020 г. СПЦ, чрез бившия си митрополит в Черна Гора Амфилохие, започна шестмесечни протести срещу президента Джуканович и Демократическата партия на социалистите /ДПС/, довели до отслабването на кабинета.

Просръбските и проруските партии в страната проведоха и мащабна кампания срещу приемането на Резолюцията в ООН за геноцида в Сребреница, извършен от сръбските сили през 1995 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от Балкани
Предложеният за вицепремиер на РСМ Иван Стоилкович - сърбин с путинистки убеждения
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
16
 
21
 
! Отговори
Познай преди 2 седмици
Ей много важен бил този потник да не може 4 минути да изчака . Днес бг страшно заглавие сте сложили отдалече си личи на кой служите . То от ясно по ясно че потника се тръшка и бяга за да не му задат неудобни въпроси
107
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Среща с представители на Бг е нещо напълно безсмислено. По-добре с посолството направо или с пингвините на антарктида. Кажете, за какво му е на някой да се среща с напълно зависима държава? То и държава силно казано.
106
5
 
5
 
! Отговори
Беееееееее преди 2 седмици
Даже има дежурни които слагат минуси на това че Байдън ходи като на прощъпулник ахахаххаха. Овцееее продажни правещи се на много хуманни защитници на правдата и логиката ахахахахха
105
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
така е с путиняците
104
8
 
19
 
! Отговори
рундака преди 2 седмици
не го бръснат за слива
103
3
 
5
 
! Отговори
До 98 преди 2 седмици
Ами не са сбъркани щом бойкотираха изборите,защото им писна на хората от Шишевци Боковци Наколенковци и Про100 Кировци
102
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Усетил се е черногореца с какъв си има работа.
101
12
 
13
 
! Отговори
Панайот Цаконис преди 2 седмици
СРААААММММ ЗА КРЕМАЛКСИЯ УШАТ ЧУРАП .....ВЪН ОТ ЕВРОПА..ДОРИ ЦЪРНОГОРЕЦА НЕ ТЕ ПРИЕМА... МУАХАХАХАХАХАХА
100
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сърбетата са толкова смешни, че не знам Радев изобщо за протокола е искал да се срещне с тех, то не си заслужава, те ни мразят по исторически причини :)))
99
2
 
6
 
! Отговори
До 95 преди 2 седмици
Ами може и това да се е сетил премиера на Черна гора и да го е хванало шубето и за това да не се е появил ,пък Румен Радев не го е чакал и една цигара време ,след като президентът на Черна гора го е посрещнал.Явно и техния премиер на като нашия Наколенков
98
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че кой ли ще се яви на среща с колонията на Украйна?
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Що бой са яли сърбетата от нас, не е истина просто, но решението е сърбе на върбе... :)))
96
8
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 2 седмици
Що Радев президент на малка държавица със объркани хора да не е по важен от туй дето ще вкарат милярди във страната хахаха що пишете поне де не се излагате
95
5
 
3
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХА преди 2 седмици
добре, че беше италианката, че иначе склерозата Байдън още щеше да разговаря с небето хахахахахахаха
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Без тен да не се връщат . Вече сме им платитли екскурзията .
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сърбежите бая сме ги били навремето, какво чудно има в това нещо :)))
92
5
 
6
 
! Отговори
Овце и овце преди 2 седмици
Блейте, че не представлява вас, интелектуалци на тротинетки. Добре че сте вие да покажете какво е хуманност, критично мислене и ядене на повечко соя :D
91
1
 
6
 
! Отговори
До 94 преди 2 седмици
Ами уважили са го щом техния президент го е посрещна,а техния явно е женски полов орган и го клатят от друго място
90
2
 
8
 
! Отговори
До 89 преди 2 седмици
Не бе скрил се е щом техния президент е посрещнал Румен Радев ,а нашия е чакал само 4 минути,Ами толкова се чака премиер от измислена държавица,няма и една цигара време
89
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Що така не са уважили Радев? Нали уж са от едно котило - антиевропейското и проруското.