Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев

Милойко Спаич имал преди това среща с туристическа компания
18 юни 2024 08:53, Елка Василева
232
Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев
Милойко Спаич, Румен Радев. Колаж: БГНЕС

Черногорският премиер Милойко Спаич въобще не се е появил на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщи черногорското издание "Виести".

Водената от Радев делегация е напуснала сградата след четири минути чакане. Официалното посещение на държавния глава вчера започна с тържествена церемония пред президентския дворец „Плави дворац“. Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от президента Яков Милатович.

"С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения дневен ред. По-ранната среща на премиера с голямата туристическа компания, германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", съобщиха от черногорското правителство пред медията.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на TUI. Причината за забавянето е, че "помещението трябвало да се подготви за следващата среща".

TUI Group е немска компания за отдих, пътувания и туризъм, една от най-големите в света.

Посланик на България в Черна гора е дипломатът Стефан Димитров, който беше уволнен два дни, след като беше назначен от служебния премиер Димитър Главчев. Оттогова Главчев съвместява двете длъжности.

БГНЕС припомня, че партньори на премиера Милойко Спаич в правителството са Андрия Мандич, президент на крайнодясната просръбска "Нова сръбска демокрация", и Милан Кнежевич, настоящ президент на проруската "Демократическата народна партия". Двете партии се договориха със Спаич да влязат в правителството до края на 2024 г.

Просръбските и проруските партии в Черна гора от години спъват напредъка на страната по пътя към членство в Европейския съюз с помощта на Сръбската православна църква /СПЦ/, която участва активно в опита за преврат в Черна гора през 2016 г.

Двама руски граждани Едуард Шишмаков и Владимир Попов, осем сръбски граждани и лидерите на "Демократичен фронт" Милан Кнежевич и Андрия Мандич са подготвяли насилствена смяна на правителството с активното подпомагане от страна на Сръбската православна църква /СПЦ/, съобщи тогава Специалната прокуратура. Целта беше тогавашният премиер Мило Джуканович да бъде свален от власт и убит.

През 2020 г. СПЦ, чрез бившия си митрополит в Черна Гора Амфилохие, започна шестмесечни протести срещу президента Джуканович и Демократическата партия на социалистите /ДПС/, довели до отслабването на кабинета.

Просръбските и проруските партии в страната проведоха и мащабна кампания срещу приемането на Резолюцията в ООН за геноцида в Сребреница, извършен от сръбските сили през 1995 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Както се вижда от коментарите, няма по-голям българофоб и предател на родината от герберо-седесарина.
42
13
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
БРАВО САМО ТАКА!!!! РУБЛЕН РАДЕВ НЕЗАСЛУЖАВА НИКАКВО УВАЖЕНИЕ ТОЙ Е СРАМ И ЗА ЕС И ЗА НАТО И ЗА БЪЛГАРИЯ!
41
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Рундяев го уважават само местният безгръбначен слугинаж от мекoтели, които и му лижат Д-то и го хвалят по коментарите. Навсякъде другаде е неглижиран и презиран.
40
12
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
До Щастливи овце "Който и да е президентът той представя ВАС."Тоя руски чорап си постави за ЦЕЛ на престоя си да покаже, че той НЕ представлява демократичната част от българската нация, тъй че е малко късно за такива призиви. Нагло е.
39
12
 
9
 
! Отговори
*** преди 3 месеца
И черногорците не ни имат за хора
38
17
 
8
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 3 месеца
Нищо ново под слънцето... Главунчев за пореден път лази на четири крака пред ПосолствоТО да се доказва като верен пудел и се провали навсякъде и във всичко в опита си да заеме 146318962487 длъжности.Гербера3т пенсион ГлавчУ е позор за България,както и целия неолибера3тфашистки юроатлантически слугинаж на Козяк.
37
7
 
4
 
! Отговори
Статия-атентат преди 3 месеца
и тоя колаж дето сте направили... и после "Защо не ни уважават хората, ние сме толкова важни и винаги коректни!?" :D Палячовщини от рано сутринта.
36
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В голяма грешка си! Най-големия враг на България са самите Българи! Никой друг не вреди на България , освен Българите! Те крадат и те нарушават правилата, а не Сърбите! Какво са ни направили Сърбите? С тях нямаме взимане даване от след първата светована война. Това е повече от един Век! На Българаите никой не им е виновен, а самите. Това важи за всички, освен за Украина! Там има дуректна агресия от Русия! Може и други да са виновни,но Русия е на 98% !
35
18
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Нормално, от американското посолство така са наредили на Радев :)
34
8
 
22
 
! Отговори
ами преди 3 месеца
Русия не иска да се развиваме тя иска да ни владее А ВИЕ ЩЕ ТЪНЕТЕ В МИЗЕРИЯ
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Най-големият враг на България е Сърбия!" Кемал Ататюрк
32
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Едва ли са биле само 4 минути чакане.
31
6
 
8
 
! Отговори
Диалог преди 3 месеца
Време е . Президента Радев чака пред вратата.....Да чакаа, пазаря си безплатната почивка .... Да чака , ама въобще няма кой да те чака.
30
6
 
8
 
! Отговори
Развеселен преди 3 месеца
Ама, с тоя жест ли са го отпратили, каот от снимката? :)))
29
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Срещите с краварски прислужници са безсмислени
28
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
4 минути... поне 10 да беше изчакал... странна работа. Ама щом е намесена про сръбско-руски интереси винаги е странно
27
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
рундю не гоебават за слива даже и такива смешни държавички
26
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много го уважават нашия президент!:))
25
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мун-40 чакал 4 минути и отишъл да яде плескавица. Зер, за кво е отишъл?
24
18
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
С всичката си обич към САЩ трябва да призная,че съм отвратен до перманентна погнуса от предателската към цивилизованият свят американска еснафска администрация. Изгодно им е на бюрократите да си клатят краката на високи заплати,докато Израел е оставен сам да се бие срещу враговете на Цивилизацията,а в същото време и по брутално грозен начин се разпростира един отровен сръбски шовинизъм,който цели не само териториите на бивша Югославия ,но и благодарение на ВМРО и ГЕРБ и български земи.