Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев

Милойко Спаич имал преди това среща с туристическа компания
18 юни 2024 08:53, Елка Василева
232
Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев
Милойко Спаич, Румен Радев. Колаж: БГНЕС

Черногорският премиер Милойко Спаич въобще не се е появил на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщи черногорското издание "Виести".

Водената от Радев делегация е напуснала сградата след четири минути чакане. Официалното посещение на държавния глава вчера започна с тържествена церемония пред президентския дворец „Плави дворац“. Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от президента Яков Милатович.

"С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения дневен ред. По-ранната среща на премиера с голямата туристическа компания, германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", съобщиха от черногорското правителство пред медията.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на TUI. Причината за забавянето е, че "помещението трябвало да се подготви за следващата среща".

TUI Group е немска компания за отдих, пътувания и туризъм, една от най-големите в света.

Посланик на България в Черна гора е дипломатът Стефан Димитров, който беше уволнен два дни, след като беше назначен от служебния премиер Димитър Главчев. Оттогова Главчев съвместява двете длъжности.

БГНЕС припомня, че партньори на премиера Милойко Спаич в правителството са Андрия Мандич, президент на крайнодясната просръбска "Нова сръбска демокрация", и Милан Кнежевич, настоящ президент на проруската "Демократическата народна партия". Двете партии се договориха със Спаич да влязат в правителството до края на 2024 г.

Просръбските и проруските партии в Черна гора от години спъват напредъка на страната по пътя към членство в Европейския съюз с помощта на Сръбската православна църква /СПЦ/, която участва активно в опита за преврат в Черна гора през 2016 г.

Двама руски граждани Едуард Шишмаков и Владимир Попов, осем сръбски граждани и лидерите на "Демократичен фронт" Милан Кнежевич и Андрия Мандич са подготвяли насилствена смяна на правителството с активното подпомагане от страна на Сръбската православна църква /СПЦ/, съобщи тогава Специалната прокуратура. Целта беше тогавашният премиер Мило Джуканович да бъде свален от власт и убит.

През 2020 г. СПЦ, чрез бившия си митрополит в Черна Гора Амфилохие, започна шестмесечни протести срещу президента Джуканович и Демократическата партия на социалистите /ДПС/, довели до отслабването на кабинета.

Просръбските и проруските партии в страната проведоха и мащабна кампания срещу приемането на Резолюцията в ООН за геноцида в Сребреница, извършен от сръбските сили през 1995 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За съжаление в България винаги е имало копейки - още от освобождението. На тях трябва да "благодарим" за бавното ни развитие и изоставане от други страни и това се вижда от космоса. Колкото по-далече от Русия, толкова по-добре и това се вижда безпощадно ясно от картата на света.
22
14
 
19
 
! Отговори
България над всичко преди 3 месеца
м'ухльото Борисов щеше да чака с часове.. по навик, защото е хронична марионетка
21
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Туристи . Направиха си хубава екскурзия за наша сметка . То там и плажове има да слагат банските и да се върнат с тен поне .
20
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
хахаха, и ква стана тя-путлерофилите в Черна Гора се подиграха на нашия Главен Водолаз със големите уши?!?! Хахахаха, даже неговите си дружки не го харесват!
19
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на президента Радев, никакви чесане на Сърбежи!
18
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев най-накрая трябва да разбере, че сърбите са заклети душмани и не може да им се вярва за нищо!
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ха, ха... значи ли това, че проруското правителство на Черна гора смята Радев за човек на НАТО?
16
12
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
А сега де? Нещо като заръчаното от Митрофанова демонтиране на Паметникът на Съветската(разбирай украинските й части) Армия и не по-малко дирижирания т от Москва конфликт в и с Руската църква в София. Аз и тогава казах,че причина за такива сътресения е,че Русия се нуждае от български негативи спряна нея,за да има политически и дори военни основания за прибавянето на родината ни към колекцията от призрачни разни републики. Случилото се в Подгорица е Радев "правилен" ход и негатив в полза на Русия.
15
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само 4 минути е чакал Президента ни и си е тръгнал! Браво!
14
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Рундьо получи плесница от другарите си по руско-сръбска линия. Нали от сутрин да вечер реве за тях. Ха честито!
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нормалната реакция е България да забрави за 5-10г това петно върху глобуса.
12
6
 
23
 
! Отговори
Ром"с преди 3 месеца
Заглавието можеше и да е написано и по-друг начин ..например "Радев изчака 4 минути и напусна ..след закъснението на черногрският премиер..." Да ,ама Днес работи за Борисов и Пеевски и естествено ще поднесе заглавието в унижаване на президента ..ама това си е чиста бг работа .
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво драматично заглавие сте пльоснали, а то всъщност не е станало сериозно.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българският седесар и сръбски русофил ще подкрепи, стига русофилът да е против личност вдигнала юмрук срещу Борисов и мафията превзела България.
9
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 6 Мо е да е "просръбско и проруско" ама искат в ЕС, а срещите с руски службаши не се гледат положително :) Смятай какво го чака Рундьо занапред :)
8
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Просто закъснение от 3 минути в графика черногорския президент, но пък и нашият не е бил длъжен чака и правилно си е тръгнал. Със сигурност българската страна ще получи извинения.
7
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е могъл да изчака 5 минутки. Може би на такова ниво е нормално. На Деса дали смее да върти такива номера?
6
17
 
19
 
! Отговори
рундьо копейката преди 3 месеца
Нашия пРезидент е предател руски шпионини!
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 2- хахаха истината боли ли копейко
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така е, като не четете! Ппавителството на Черна Гора е просръбско и проруско, то си пише.