Мицкоски се пъчи: Няма да коленичим пред България

Определи посланията на Борисов и Радев като “средновековни”
26 юни 2024 15:26, Инна Ангелова
145
Мицкоски се пъчи: Няма да коленичим пред България
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият премиер на Република Северна Македония Християн Мицкоски отговори на коментарите, направени по-рано днес от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и президента Румен Радев, който заяви, че “маските са паднали”.

“Съжалявам, че подобни послания идват от източната съседка. Мисля, че подобни послания са част от Средновековието”, каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ. Премиерът на РСМ допълни, че е готов да говори и с Бойко Борисов, и с Румен Радев.

“Пожелавам на Борисов да направи правителство, защото ние идваме от Европейската народна партия. Но и източната съседка трябва да знае, че отмина времето на политиците, които превиха гръбнак и коленичиха, подписаха всичко, което се слагаше на масата, а в същото време ограбваха народа с европейското знаме. Трябва да свикнат с политици, които работят денонощно, и с политици, които нямат намерение да си превият гръбнака, нямат намерение да подписват всичко, а политици, които са готови да говорят по документи и факти. Аз съм за изграждането на връзки и мостове със съседите и взаимното уважение. Не можем да бъдем добри съседи, ако нямаме уважение“, заяви Мицкоски.

Министър-председателя на РСМ допълни, че за да бъдем добри съседи, в добри отношения, е важно да има взаимно уважение, допълва БГНЕС.

Той отново припомни Съда по правата на човека в Страсбург за съществуването на македонско малцинство в България. "Така че днес имаме един безспорен факт чрез потвърждение от Съда по правата на човека в Страсбург, а това е, че в България има македонско малцинство. Издадени са 14 присъди от Съда по правата на човека, че в България има македонско малцинство, чието право да се организира в неправителствена организация, да не е в Конституцията, в неправителствена организация, за съжаление при такъв тип политици като г-н Радев е отречено. Призовавам за добросъседски отношения на двупосочна улица, за съвместно намиране на решение, защото ние като добри съседи трябва да обсъждаме, на базата на аргументи и факти, а не да политизираме това и да го свеждаме до низки страсти, този народ направи много за европейското бъдеще и очаквам Европа да върне на тази нация и тази страна“, добави Мицкоски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от Балкани
Нови над 650 случая на морбили в Румъния
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
северна македония последно на кого е щат, на сърбите или на сащ?
118
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
сърбия прави всичко възможно да я приемат в ЕС, но облъчва северомакетата да не влизат хахахаха какви нещастници с промити мозъци
117
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
тоз пък първосигнален първобитник, кой иска да коленичите бе, това което искаме е да зачитате правата на българите живеещи там, понеже без закони явно не става, искаме да промените конституцията си и да ни признете "малцинството", както сте признали албанците
116
3
 
12
 
! Отговори
Анонимна преди 4 дни
Благодарение на президента Желю Желев, Македония е призната за независима държава първо от България.
115
5
 
13
 
! Отговори
Баце към мУцковски преди 4 дни
Слагай наколенките и идвай в София да се изповядаш !!!! Иначе ще гледаш Еуропската уния през крив северомакедонски макарон !!!
114
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Заболяването е естествено явление по тези географски ширини северномакетата са досущ *** *** като нашите копейки , едно към едно .
113
4
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 4 дни
Хахааа, Мицко нямало да коленичи?!? Ами да ходи да се дyпи в Белград и Масква тогава.
112
5
 
10
 
! Отговори
Бе такава държава преди 4 дни
Северна Македония Няма. Тия вече са клекнали
111
4
 
4
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 4 дни
а нещо за гей парада оня ден ?
110
5
 
5
 
! Отговори
Гризел преди 4 дни
България да се държи здраво за Израел.Това е бъдещето.Божието слово е тръгнало от Йерусалим.
109
4
 
6
 
! Отговори
Атмаджа преди 4 дни
Соц-митове:Българите са "предатели",защото са в НАТО и ЕС.Защо тогава през двете световни войни Русия е част от Антантата - с Великобритания и Франция,като след това им помага и САЩ,както и ред други страни?
108
4
 
0
 
! Отговори
Theodoris Kantakuzin преди 4 дни
МАКЕДОНИКОС КСАКУСТЕ.....МАКЕДОН = СИН на ЗЕВС, БРАТ НА МАГНЕС, ИОНН (ИОНИС) , ЕОЛ (ТЕССАЛУС) , ГРАИКОС, ЛАТИНОС, АКАРНАН....ОТ АРГОС В ПЕЛЛОПОНИС ТРЪГВА АРГЕАДИС ГЕНОТОПИКА ГЕНОФИЛИ (ПЛЕМЕТО) = РОДЪТ НА АРГЕАДИТЕ Е ОТ МАКЕДОН...700 ГОДИШЕН РОД, от василеус КАРАНОС 810 г прХр... -- ДО КАССАНДЕР 3ти, и ФИЛИП 5ти МАКЕДОНОН .......ПТОЛЕМЕЙТЕ СА СВОЙ АВТОНОМОС ОТДЕЛЕН РОД , ВЛАДЯЛ 300 ГОДИНИ ЕГИПЕТ И ИЗРАЕЛ .
107
4
 
7
 
! Отговори
...! преди 4 дни
Мицко, я пак кажи, ако ЕС иска Македония да влезе, какви условия трябва да изпълнят от Брюксел! Бяхте забавни, с тоя Дисниленд в центъра на Скопие, ама сега и целият Брюксел ще ви види плодажните З'ци !
106
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Абе ще се пънете да ходите там дето никой не ви иска? Па стойте си в ***.
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А недейте бе, то ЕС и без това не иска някакви тъмни неориентирани балкански субекти
104
10
 
3
 
! Отговори
Македонец преди 4 дни
Добро да се поасни не се работи за оно ран среден век туку подоцнежен можеби 13 или 14 век.
103
5
 
9
 
! Отговори
Северджанъм преди 4 дни
Хахаха,жалки северни
102
2
 
6
 
! Отговори
ДИСНИЛЕНД ВАРДАР преди 4 дни
МИЦОКОСА,МИЦОКОСА ПАК НАГАЗИ МАГДАНОСА. НА МАЙКАТА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ПОКЛОНИМ И РЪКА НЕ ЩЕ ЦЕЛУНЕМ НИЙ НА КОЛЕНЕ,А КАТ ЗМИИ ЩЕ СЕ ГЪНЕМ В РОДНИТЕ НОЗЕ. ДИСНИЛЕНДЪТ МИЦОКОС СЪС ЗВЕЗДАТА НА ВИРГИНА ПОБЛЯ,ПОБЛЯ ПА ОТМИНА... И ТАКА ЩЕ ЧАКА,КАТО ПЕНДАРАТА ДОКАТО ГО СГОТВЯТ НА ПОПАРА!!!...
101
1
 
5
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 4 дни
"Мицко имаше втора, паралелна на гръбнака нервна връзка между седалището и главата и части от мисловния процес, по-точно логика, разбиране и вземане на решения, бяха изнесени в правото черво." :)))
100
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 100 преди 4 дни
Ааа, мункидонския рушляк атново! Що не си поканихте направо Лепа Брена ве охлюз.