Мицкоски се пъчи: Няма да коленичим пред България

Определи посланията на Борисов и Радев като “средновековни”
26 юни 2024 15:26, Инна Ангелова
145
Мицкоски се пъчи: Няма да коленичим пред България
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият премиер на Република Северна Македония Християн Мицкоски отговори на коментарите, направени по-рано днес от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и президента Румен Радев, който заяви, че “маските са паднали”.

“Съжалявам, че подобни послания идват от източната съседка. Мисля, че подобни послания са част от Средновековието”, каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ. Премиерът на РСМ допълни, че е готов да говори и с Бойко Борисов, и с Румен Радев.

“Пожелавам на Борисов да направи правителство, защото ние идваме от Европейската народна партия. Но и източната съседка трябва да знае, че отмина времето на политиците, които превиха гръбнак и коленичиха, подписаха всичко, което се слагаше на масата, а в същото време ограбваха народа с европейското знаме. Трябва да свикнат с политици, които работят денонощно, и с политици, които нямат намерение да си превият гръбнака, нямат намерение да подписват всичко, а политици, които са готови да говорят по документи и факти. Аз съм за изграждането на връзки и мостове със съседите и взаимното уважение. Не можем да бъдем добри съседи, ако нямаме уважение“, заяви Мицкоски.

Министър-председателя на РСМ допълни, че за да бъдем добри съседи, в добри отношения, е важно да има взаимно уважение, допълва БГНЕС.

Той отново припомни Съда по правата на човека в Страсбург за съществуването на македонско малцинство в България. "Така че днес имаме един безспорен факт чрез потвърждение от Съда по правата на човека в Страсбург, а това е, че в България има македонско малцинство. Издадени са 14 присъди от Съда по правата на човека, че в България има македонско малцинство, чието право да се организира в неправителствена организация, да не е в Конституцията, в неправителствена организация, за съжаление при такъв тип политици като г-н Радев е отречено. Призовавам за добросъседски отношения на двупосочна улица, за съвместно намиране на решение, защото ние като добри съседи трябва да обсъждаме, на базата на аргументи и факти, а не да политизираме това и да го свеждаме до низки страсти, този народ направи много за европейското бъдеще и очаквам Европа да върне на тази нация и тази страна“, добави Мицкоски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от Балкани
Нови над 650 случая на морбили в Румъния
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
21
 
6
 
! Отговори
Loyko преди 4 дни
Мицкоски не се пъчи на никой ,а просто ни казва истината в очите.Това което казва той е самата истина и ние също я знаем,но се правим на разсеяни.Знае е и цяла Eвропа историческата истина.Нашите лъжи и измишлйотини са само за вътрешна консумация.
58
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
МИЦКОВСКИ ИМА ПРАВО ДА НАРИЧА СЕБЕ СИ И ДЪРЖАВАТА КАКТО СИ ИСКА...И КАКВА Е ТАЗИ ГЛУПОСТ ОТ ГЪРЦИТЕ ДЕТО МУ БРОЯТ ДУМИТЕ МАКЕДОНИЯ КОЛКО ПЪТИ ГИ Е ИЗРЕКЪЛ И Т.Н.СПОРЕД МЕН БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ ПРЕКАЛИХА.
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Вожда на ВМРО-МЕНТЕ обича да изпълнява съпружеските си задължения към вучич :))
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Комуналната *** от соци трябва да остане вдовица ако е родила, тъй като ци я търпял само земевладелец потен...
55
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Съжалявам, че подобни послания идват от източната съседка. Мисля, че подобни послания са част от Средновековието".............Лесно го разпознава защото още живее там.
54
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
македонското малцинство е факт,който република българия трябва да признае и то не онази група алколизирани старци дето ги показват от омо илинден.няма да забравя преди години от кметството в равда,бургаско бяха поканили македонската певица сузана спасовска на празника на македонците там,но след като разбраха някои органи за това,веднага наредиха на кмета да отмени поканата...
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тя Булгария всеки може да я подритва днес. Не е проблем!
52
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
До Ицо Прочети внимателно поста ми преди твоя, за да се запознаеш с това какво всъщност правят. Това е театър, който руските слуги в двете страни правят, за да насъскват народите един срещу друг.
51
4
 
12
 
! Отговори
Браво на Макетата преди 4 дни
Като знам тук какви мижитурки ни управляват. Само как лижат подметките на чуждите господари. А за важното Маке не се чудете. Западняците са им обещали да ни разпоредят да приемем Македония без да искаме нищо - 100 % ще се случи. Ние политици с топки нямаме!
50
3
 
20
 
! Отговори
Ицо преди 4 дни
Абе тоя Мицко що не си .... аз съм само на 34г. а съм по стар от безсмилената му държава. С нищо не сме им длъжни на тея сърбомански еничари. Да ходи да преговаря с арменския поп. Какъв наглец ...
49
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
Двете ВМРОта - това в България, и това в РСМ, играят една много елементарна игра: постоянно правят националистически провокации в родината си, и след това "съседското" ВМРО ги използва, за да настройва България и РСМ една срещу друга. Играта е "измислена" от руснаците още със самото създаване на РСМ в рамките на бившата Югославия и има за цел напълно да изличи всякакви български културни и социо-икономически влияния на България в РСМ. В ролята на двете ВМРОта в момента са Радев и Мицоски.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
до 23, ти пък какво толкова се радваш на албанците
47
1
 
2
 
! Отговори
До 43 преди 4 дни
Ами,аз не знам цигарите да имат някакво подобно действие като марихуаната или пък ракията
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 43 Е че кво и е на ракията това да не като белото на зеления наркоман
45
6
 
16
 
! Отговори
43657 преди 4 дни
Абе, Мицкоски, колко макетата взеха българско гражданство и колко българи взеха македонско, кой пали знамена, кой пребива и тормози хора с друга ориентация по различна от македонската или албанската, кой стреля по клубове, искаш уважение *** само права лопата зад врата това може да получиш
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ами никой пък не го е искал да си стоят в кочинката си и да си пълзят сверените макета
43
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Рипа като френско петле тоя.
42
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Българите са много пpocт народ. Половината пушат и пият ракия. Какво умно могат да кажат? То като чете човек коментарите и си личи.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ТРЕБЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ С АЛБАНИЯ ЗА ПОДЯЛБАТА НА РСМ И СЪРБИЯ!
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
много албански пичУрки ще опитате за вбъдеще, ама България Ви виновна - хайде лапайте