Каракачанов: Скопие се държи брутално и арогантно с България

Трябва да излезем с ясна и категорична позиция
27 юни 2024 09:36, Инна Ангелова
108
Каракачанов: Скопие се държи брутално и арогантно с България
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че Скопие се държи нагло и арогантно. Според Каракачанов София трябва да излезе с ясна и категорична позиция. Бившият лидер на ВМРО нарече новият премиер на РСМ “не особено интелигентен политик”.

“Буквално при клетвата на президентката, тя не спомена конституционното име, не каза "Северна", а само Македония, което направи скандал с Гърция. Без България да е предизвиквала нещо, те започнаха да се карат и с България, заявявайки, че няма да спазват договора с България, че няма да спазят споразумението, което има Македония с ЕС, искат предоговаряне. Само че спрямо Гърция те се държат много меко”, допълни Каракачанов пред БНТ.

Бившият министър каза, че самият Мицкоски не харесва Преспанския договор, но е длъжен да спазва споразуменията. Риторично обаче попита защо спрямо България се държи брутално и нагло?

“Защото в Скопие политиците отдавна са разбрали, че последните три години България се управлява от политици, които нямат чувство за национална, българска принадлежност, политици, които са готови да предадат българските интереси в темата Македония. Политици, които се ръководят от чужди центрове, чужди посолства”, аргументира тезата си Каракачанов.

Той даде пример от преди две години, когато министър-председател беше Кирил Петков, който обясняваше на македонските политици и медии, че “ако трябва ще излъжеме нещо българския народ, но трябва да пуснеме Македония”. “За това нещо няма никакви последствия. Северномакедонците се възползват от политическата нестабилност в България", каза още Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от Балкани
Гърция към РСМ: Престанете да си правите сметката без кръчмар
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 60 преди 4 дни
Ве зле как точно България иска да отнеме държавата Македония и правото на македонците да се наричат македонци? При положение че първа я призна? Що лъжете толкова нагло? Истина е че РСМ отрича някога да са съществували българи и българска държава на територията на цялата област Македония. Тя отрича българското средновековие и българското Възраждане. Отрича и българския език който са говорили по тези земи и го нарича македонски?!
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Какакачанов първо да обясни какво се случи с имотите на Военното Министерство и след това може да се изказва за всичко! Нека да започне с имота, който продаде в София в Младост3 до метростанцията, където трябваше да има парк. Това се случи докато той беше Министър на Военните и управляваше заедно с ГЕРБ България и кмета беше от ГЕРБ! Само да Ви припомня, че ВМРО управляваше с ГЕРБ, като предизборно само критикуваше ГЕРБ и нищо друго не правеше!
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ама им продавахте паспорти, нали?
60
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Историческите факти може да ги разглеждаш както си поискаш, това е твое право и никой не може да ти го отнеме! Факт е че има държава Македония и хора които се възприемат като Македонци! ЕС ( Гърция и България) искат да отнемат тези права на хората, като това става като условие за влизане в ЕС! Това е меко казнао Путинско държание!!Разликата между Путин и Гърция и България е минимално!
59
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Аз не харесвам Путин и нищо не оправдава него за всичко което се случва в Русия и в Украина и Грузия и Беларус... ЕС също не харесва Русия и Путин и помага на Украина! Върпоса е защо тогава прави същото с Македония! Не приема името и, не приема истроията и, не приема езика и , не приема народа и! Защо като не харесвам Путин и Русия, трябва да харесвам ЕС, който с Македония се държи по идентичен начин както Путин се държи със съседите си?
58
1
 
1
 
! Отговори
Терасата преди 4 дни
Тоя беше по дънки и с една жълта торбичка с която слизаше по стълбите. Комисионната е била близо 50 милки за тоя, че и на детето е купил. А нашите деца?
57
3
 
3
 
! Отговори
Колев преди 4 дни
Македонската нация каквато и да е тя ,Елинска или Илирска е изчезнала веднага след Римското нашествие на Балканите,преди 2100 години ,Пиринският Дял на Днешна България е Бил част от Одриското Царство на Траките ,там не е имало никаква Македония,а са живели траките ,меди и Синти,и Спартак е от там ,няма как сега да има там македонци като че ли от небето паднали
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Този от МВР ,преди работеше към военните!Това с авъпроаите на които трябва да отговори оред съда,а не да обяснява за Македония! Но това никога няма да стане в България! Ние не приличаме на Русия, ние ме като Русия! Путиннзапочна война за да прикриее всички неша! Тези като Каракачанив са същите като Путин! Гърците не се разлипават с нищо! Сигурен съм, че и тези в Македония са същите!
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Каракачанов да каже как така продаде имотите на Военното Министерство(той беше министър тогава) в Младост 3(до метростанцията) София и там сега има блокове и частен паркинг! На същото място имаше план за парк, който Фандъкова(това кмет) показа плана предизборно и каза че започва изграждането на парк! Защо един който работи за министъра на МВР сега има апартамент там и гараж, а е на държавна заплата!
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Когато в РСМ забранят ВМРО като терористична организация, когато направим това и в България може и да има смирение и разум.Дотогава тези и...ти от двете ВМРО та може да ни докарат и война.Макар и плюнки във военно отношение омразата им стига да въвлекат региона във война.Каракачанов си мечтае да се води такава война, а Мицковски не е далеч от това мислене.На всичкото отгоре са туркофили, сърбомани и русофили и в двете.
53
1
 
4
 
! Отговори
Кубрик преди 4 дни
Македонците и укропите се държат нагло и подло,няма значение къде се намират,това е ген, който идва от правителството.
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
На България и Гърция са и необходими военни действия към Македония и с нищо няма да се различават от Путин! Говора на нашите политици и на Гърция с нищо не се различава от това на Путин към Украина! Това е лицемерието на ЕС! ЕС може да го прави и тогава е добре, но другите не може да го правят! Такъв ЕС не е необходим на никой нормално мислещ човек!
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Защо никой от политиците и никой от медиите не сподели факта , че България е 14 пъти осъдена от международния съд за нарушения на човешки права на малцинствата! Другия въпрос е защо Българските институции не изпълняват тешенията на международния съд? Защо ЕС може да сменя име на държава и не признава една нация, а пак на Путин му се сърдят същото и го обвиняват? Аз съм срещу Путин, ни защо ЕС се държи като Путин!
50
5
 
2
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
Каракачанов е путинска копейка, сега ние истинските българи трябва да сапротваме Македония в усилията и да се присъедини към ЕС.
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Държанието на нашите политици с Македония не св различава с нищо от това на Путин! Въпроса е защо нашите политици може да се държат като Путин,а Путин не може! Нашите политици казват , че Македония е измислена държава, Путин казва същото за Украина. Интересно е че в Русия има Украинци, а в България няма Македонци и те нямат право на неправителствени организации и дружества! ЕС може да отвърля име на една държава ,а Русия и Путин не може! Това не е лицемерно! Аз не харесвам Путин!
48
2
 
4
 
! Отговори
Крундел преди 4 дни
интересно не беше ли шкембе войвода, който въртеше бизнеса с български документи точно с "наглите" мЪнкедонци?
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И двете ВМРО та са на проруски.И двете работят за анти ЕС и НАТО.Скопското иска Македония да е нова Югославия, а нашето иска Бг в Руската федерация.
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Гърция и България (политиците и!) се държат с Македония като Путин с Русия! Можеби това е целта, ако Мицкоски е платен за това от Русия!!! Фактите са много! Има държава Македония, има Македонски народ и език! Това е световно признато! Има Македонско малцинство във всички държави по света. Такива няма само в България и Гърция! България наистина е осъдена 14 пъти от международен съд за нарушаване на паравата на Македонци! Та Путин може да докаже, че ЕС не е по-различен от него!
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
A какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гьзове, българите могат ли свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Премиерът Мицкоски нарече западната част на България Пиринска Македония и каза, че няма да коленичи пред Борисов и Радев