Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека

Ще остана в историята, обяви той
13 юли 2024 09:15, Нели Христова
189
Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека
Снимка: БГНЕС

По отношение на спазването на правата на човека в България и Македония всичко е в наша полза. Ние водим с 14:0.

Това каза премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски в интервю за "Ал Джазира", предаде БГНЕС.

По въпроса за вписването на българите в Конституцията Мицкоски каза, че позицията на правителството е ясна и непроменена. Премиерът поиска отговор на два въпроса - "каква е причината за вписването на няколко стотин българи в Конституцията и какво получава РСМ като държава".

"Твърди се, че правата на някого са забранени или ограничени, защото те не са част от преамбюлата на Конституцията. Ако това е така, коя е европейската институция, която следи чий права са ограничени и дали има нарушения. Това е Съдът за правата на човека в Страсбург. Ако проследите присъдите в региона, стигате до заключението, че има 14 присъди от тази авторитетна институция за македонската общност в България - че тя няма права, нейните права са ограничени или са нарушени. В същото време няма нито една присъда за българската общност в Македония. Това прави 14:0. Това не е причината (за условието за вписване на българите). Да видим коя е причината и какво ние получаваме", каза още Мицкоски и добави: "Дали това е последното искане, което трябва да се изпълни?"

"От началото на 90-те години ние чуваме, че това е последното искане: Променихме знамето, банкнотите, териториалното разпределение в страната, имаше военен конфликт, няколко пъти променяхме Конституцията. Винаги посланието от Брюксел бе следното: Направете това и ще бъдете първенци в класа. За съжаление всички неща минаха, а ние продължаваме да седим в коридора и да чакаме някой да ни отвори вратата, да започнем да преговаряме", заяви македонският премиер.

Мицкоски каза, че "тази политика трябва да бъде прекратена и че той е влязал в политиката не за да забогатее, а да остави исторически следи чрез защитата на интересите на македонския народ".

"Македонският народ направи всичко, така както нито един друг народ и сега идва редът на Брюксел да направи нещо в замяна", допълни той.

Министър-председателят посочи, че правителството е предложило "отложена промяна на Конституцията".

"Ако наистина има желание в Брюксел страната и гражданите ни да бъдат част от европейското семейство, тогава има начи. Ние предложихме решение - отложено изпълнение на това условие. Може да започнем този процес, но да го приключим когато започне ратификацията на протокола за членство в парламентите на 27-те държави от ЕС. Прощавайте, но ние направихме достатъчно. Сега е ред и вие да направите нещо за един от най-малобройните народи в Европа, а това е македонският народ".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 месец
До много *** народ Пийте ги тия лекарства, те за това са ви изписани.
76
19
 
4
 
! Отговори
много прост народ преди 1 месец
са българите. Вижте се само, вижте се, а тоя на снимката как ви се смее. На кой се репчите бе, каква Македония, какви пет лева, тука не става дума за никаква Македония, ами са САЩ, къде сте тръгнали да се репчите на САЩ, бе!
75
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Македония ще бъде член на ЕС, и това не зависи нито от България, нито дори от Македония, ами защото това е вoлята на САЩ. И България тук няма думата, ако българите се репчат може да стане много лошо за тях. Македонците дадоха възможност на българите тихо да клекнат без да бъдат унижавани, но явно българите искат да клекнат като опитат и унижението. Бугарска работа, както биха казали в Maкедония.
74
12
 
23
 
! Отговори
К9 преди 1 месец
Преди 40 години Сърбия беше изпреварил България с 20 години. В момента е 20 години след нас, а Македония е 20 години след Сърбия. Хората, които не са ходили в тези две държави не могат да осъзнаят колко всъщност сме дръпнали икономически. Ако отидете в Сърбия ще се почувствате така, сякаш сте минали зад желязната завеса и комунизма се е върнал. В Македония е още по-зле. Толкова за тези две територии.
73
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тея макета за кво се мъчат като до 20 години ще са само албанци
72
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако имахме премиер щеше да излезне и да каже,че официално минимум 50 хиляди македноци имат български паспорт и значи очевидно опилаткото лъже,че има няколкостотин българи там. Ако имахме премиер щеше да нареди държавата да предостави безплатна адвокатска помощ на всички бити българи в Македония и да осъдят жалката им държавица в Хага. Тогава резултата щеше да е 14:1000 в наша полза. Обаче нито имаме премиер,нито депутати. Имаме само едни гнусни пиявици
71
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема Европска Уния за антибългарите в Северна Македония.Ако не изпълнява условията,които е подписала,ще подсмърча отвън.Никой няма да се пазари с правата на българите,заради ината и тарикатлъците на македонистите.СМ ще затъва все повече в блатото на шовинизма и ще изостава икономически от всичките си съседи.Както се казва "Сърдит Петко,празна му торба".А и всъщност,на кой пу пука за тези северномакедонски тикви?
70
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мицко Крстич е сърбоман,а истинските македонци са в България.Мицко да си слави Йован Бабунски и сърбо-македонеца Димитър Чуповски.Гоце Делчев е българин,Т.Александров, Даме Груев и безбройните герои от Илинденското въстание също.Нищо не може да промени тези факти.Регионалните македонци не означават етнически такива.Пред истината и Боговете мълчат.
69
7
 
22
 
! Отговори
българина преди 1 месец
България трябва да спре да коментира и отговаря на всички изявление на макединия, освен ако не ни обявят война.... няма какво да се обясняваме.... стиго нови от там , да се оправят без нас, а ВМРО да организират референдум за пълен бан докато не признатя, че говорят български
68
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руска подложка.
67
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се хвали колкото иска. ЕС няма да видят, докато не приемат условията
66
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те направили достатъчно? За кого? За битите и пребитите?
65
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едни македонци ви правят на смешни, но иначе Русия ще побеждавате
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
MFA какво прави? Докога тоя ще обикаля нагоре надолу и ще плюе по нас?
63
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не българите. Сърбите са изнасилвали жените и избивали мъжете им след Балканската война. Народ от роби, които си тачат сръбските изнасилвачи няма бъдеще. Ние убихме сръбският крал насред Марсилия (ВМРО го застрелва като куче). Ама българското ВМРО, не тази пиклива русофилска и сърбофилска партийка в Северна Македония.
62
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Албания да се отдели от северомакедонците и да започне преговори за влизане в ЕС.
61
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще остане в историята като човека докарал Северна Македония до безизходица.
60
19
 
7
 
! Отговори
666 преди 1 месец
Българите изключително много са биели и изнасилвали жените и мъжете в северозападна Македония ,,а се знае ,че бой и изнасилване не могат да се върнат........
59
5
 
21
 
! Отговори
Народът е казал: преди 1 месец
"Когато Господ реши да накаже някого, най-напред му взима акъла." И с Мицкоски е станало така.
58
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как няма да се бие в гърдите след като срещу себе си си има разни главчовци, слафчувци и тем подобни пишман-политици и псевдопатриоти!