Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека

Ще остана в историята, обяви той
13 юли 2024 09:15, Нели Христова
189
Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека
Снимка: БГНЕС

По отношение на спазването на правата на човека в България и Македония всичко е в наша полза. Ние водим с 14:0.

Това каза премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски в интервю за "Ал Джазира", предаде БГНЕС.

По въпроса за вписването на българите в Конституцията Мицкоски каза, че позицията на правителството е ясна и непроменена. Премиерът поиска отговор на два въпроса - "каква е причината за вписването на няколко стотин българи в Конституцията и какво получава РСМ като държава".

"Твърди се, че правата на някого са забранени или ограничени, защото те не са част от преамбюлата на Конституцията. Ако това е така, коя е европейската институция, която следи чий права са ограничени и дали има нарушения. Това е Съдът за правата на човека в Страсбург. Ако проследите присъдите в региона, стигате до заключението, че има 14 присъди от тази авторитетна институция за македонската общност в България - че тя няма права, нейните права са ограничени или са нарушени. В същото време няма нито една присъда за българската общност в Македония. Това прави 14:0. Това не е причината (за условието за вписване на българите). Да видим коя е причината и какво ние получаваме", каза още Мицкоски и добави: "Дали това е последното искане, което трябва да се изпълни?"

"От началото на 90-те години ние чуваме, че това е последното искане: Променихме знамето, банкнотите, териториалното разпределение в страната, имаше военен конфликт, няколко пъти променяхме Конституцията. Винаги посланието от Брюксел бе следното: Направете това и ще бъдете първенци в класа. За съжаление всички неща минаха, а ние продължаваме да седим в коридора и да чакаме някой да ни отвори вратата, да започнем да преговаряме", заяви македонският премиер.

Мицкоски каза, че "тази политика трябва да бъде прекратена и че той е влязал в политиката не за да забогатее, а да остави исторически следи чрез защитата на интересите на македонския народ".

"Македонският народ направи всичко, така както нито един друг народ и сега идва редът на Брюксел да направи нещо в замяна", допълни той.

Министър-председателят посочи, че правителството е предложило "отложена промяна на Конституцията".

"Ако наистина има желание в Брюксел страната и гражданите ни да бъдат част от европейското семейство, тогава има начи. Ние предложихме решение - отложено изпълнение на това условие. Може да започнем този процес, но да го приключим когато започне ратификацията на протокола за членство в парламентите на 27-те държави от ЕС. Прощавайте, но ние направихме достатъчно. Сега е ред и вие да направите нещо за един от най-малобройните народи в Европа, а това е македонският народ".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мицкоцки, ти прoститутка ли си? Колко струва твойта Уткa в Македония, я пита Уткa Засъpбясала! По времето на Тито в Югославия бяхме Безплатни, а сега сме платни!
96
3
 
21
 
! Отговори
Мика преди 1 месец
Няма по подмолен народ от сръбския в Европа, открай време дърпат всичките си съседи назад, то не са били задкулисие, обири и нападения след войни и подтикване към разделяне. С такива съседи не ти трябват врагове. Подтиквани от и от запада и от изтока винаги са всявали проблеми без да мислят че обединени можем да спечелим повече. Жалко че на други места се обединиха и ни направиха евтин внос на работна ръка, проcтитутки и подигравки не само в Европа ами и по целия свят. Ние не забравяме обаче.
95
5
 
14
 
! Отговори
Джуни преди 1 месец
Очилаткото е чист албанец. Макетата са кръстоска между албанец, сърбин и българин. Това е
94
15
 
3
 
! Отговори
От Россия до Ламарин преди 1 месец
Ламаринчо, макетата , са същите като любимите ти укри.
93
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За нас е Западна Македония!
92
8
 
12
 
! Отговори
Хммм преди 1 месец
Съдбата на тези национални предатели ще е същата каквато и на тези в Украйна. Добре че Източна Румелия (повлияна от Турция) и южна Добруджа (Румъния) помниха и умираха за обединението. Ненапразно има хиляди вицове за прoстотията по македонските земи, изключително инатливи, необразовани и лабилни. Перфектната комбинация да ги направиш за световен смях (Сърбия) СРАМ И ПОЗОР!!!
91
4
 
14
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
мицко , я издекламирай АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ
90
7
 
18
 
! Отговори
Ламарин Тенекеджиев преди 1 месец
Македонците са рожба на любимата ви Россия... Дори Путин ви каза , че кирилицата идва от там....
89
12
 
11
 
! Отговори
емо преди 1 месец
македонците са нагли като украинците. както последните не искат да имат нищо общо с русия, въпреки че са от един корен, така и македонците не искат да имат нищо общо с българия, въпреки общия ни произход. затова и едните, и другите крадат историята на русия и българия, защото нямат собствена такава. управляващата ни евро-атлантическа сбирщина извърши национално предателство като вдигна ветото и ги допусна о преговори. сега друг ще им сърба попарата.
88
2
 
16
 
! Отговори
Караконджул преди 1 месец
До Анонимен 77 Извинявай, но май забравяш че северджанците се репчат и на Гърция, а САЩ никога няма да предпочете някви селяни пред важен регионален играч като Гърция. Ако си спазват договора с Гърция тогава може и да им се получат нещата, без значение какво иска България. Имат си приятели, например Орбан любимеца на българите е 100% на тяхна страна в тоя спор
87
2
 
12
 
! Отговори
БОЗО преди 1 месец
До ЕС Явно нямаш представа какво е фашизъм! При фашизма, тези като теб щяха да се полюшват на някой стълб, под напора на вятъра!
86
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма държава Македония и никога няма да има. Има Северна Македония. Колкото и да се правят на неразбрали, това не променя фактите. Македония е географски регион и нищо повече.
85
19
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 месец
Служебния Премиер Главчев е Подписал Документ в САЩ - този документ има две точки - 1.Признава СМР за член на ЕС .2.България се задължава да превежда по 2 милиарда Долара годишно на Украйна .
84
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Македония е член на ЕС, но гръцката и българската, а Северна Бановина никога няма да стане.
83
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак са налазили северномакедонските *** в сайта. Преструват се на българи и пишат македонистите глупостите, които се разпространяват в Северната им Македония. Селските тарикати се имат за много умни, а си остават все същите клоуни. Много ги сърби на едното място, и докато не ги изчеша някой, нямат мира. Жалка работа.
82
6
 
2
 
! Отговори
Ал Камил преди 1 месец
Десетки тела бяха открити след операция на израелската армия в град Газа. Това съобщи телевизионният канал "Ал Джазира". Повечето от убитите са били цели семейства, жени и деца, каза Гражданската защита на Газа,
81
11
 
2
 
! Отговори
ЕС преди 1 месец
И САЩ МАЧКАТ ВСЯКАКВИ ПРАВА НА ЧОВЕКА!!! ПРИМЕР: ЗАТВОРЕНИ В КЪЩИ ЗА ВИРУС КОЙТО ПОЧТИ НЕ СЪЩЕСТВУВАШЕ,ТРИ КАТА МАСКИ,С ТРИ ДОЗИ ВАКСА ЗА ДА СИ ЗДРАВ ДА ПАЗАРУВАШ У КАУФЛАНД И ЕВРОТО ЗА КОЕТО НЯМА ДА НИ ПИТАТ С РЕФЕРЕНДУМ ЩЕ НИ ДОСЪСИПЕ ЖИВОТА ТОТАЛ!!!НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ КОВИД,ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ПО ИНТЕНЗИВНО КОГАТО НИ ОТНЕМЯТ ПАРИТЕ ЗА ДА МОЖЕ ДА НИ КОНТРОЛИРАТ С ДИГИТАЛНОТО ЕВРО! ТА ПРАВАТА НА ДЕМОНКРАТИТЕ ЛИБЕРАСТКИ СА ИМ НЯКЪДЕ НАВРЯНИ,ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ,А ФАШИЗЪМ!!! БЪРЗО ЗАБРАВЯТЕ ОХЛЮВИ
80
2
 
13
 
! Отговори
Точно обратното преди 1 месец
До много *** народ: Мицковски прави пропаганда. Нека се смее на акъла си. Прости са тези, които му вярват.
79
4
 
13
 
! Отговори
43657 преди 1 месец
Мицкоски, нямате нито едно дело във Страсбург просто защото:биете, тормози те, заплашвате. Ако, ние запачнем да тормози, бием, заплашваме "македонците" във България колко дела ще има....... 0 като при вас. Това отпада, дай нещо друго
78
3
 
12
 
! Отговори
А40 преди 1 месец
В едно е прав Мицкоски- толкова сте малобройни, че чак не съществува такъв народ !