Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека

Ще остана в историята, обяви той
13 юли 2024 09:15, Нели Христова
189
Мицкоски се бие в гърдите: Водим с 14:0 срещу България в спазването на правата на човека
Снимка: БГНЕС

По отношение на спазването на правата на човека в България и Македония всичко е в наша полза. Ние водим с 14:0.

Това каза премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски в интервю за "Ал Джазира", предаде БГНЕС.

По въпроса за вписването на българите в Конституцията Мицкоски каза, че позицията на правителството е ясна и непроменена. Премиерът поиска отговор на два въпроса - "каква е причината за вписването на няколко стотин българи в Конституцията и какво получава РСМ като държава".

"Твърди се, че правата на някого са забранени или ограничени, защото те не са част от преамбюлата на Конституцията. Ако това е така, коя е европейската институция, която следи чий права са ограничени и дали има нарушения. Това е Съдът за правата на човека в Страсбург. Ако проследите присъдите в региона, стигате до заключението, че има 14 присъди от тази авторитетна институция за македонската общност в България - че тя няма права, нейните права са ограничени или са нарушени. В същото време няма нито една присъда за българската общност в Македония. Това прави 14:0. Това не е причината (за условието за вписване на българите). Да видим коя е причината и какво ние получаваме", каза още Мицкоски и добави: "Дали това е последното искане, което трябва да се изпълни?"

"От началото на 90-те години ние чуваме, че това е последното искане: Променихме знамето, банкнотите, териториалното разпределение в страната, имаше военен конфликт, няколко пъти променяхме Конституцията. Винаги посланието от Брюксел бе следното: Направете това и ще бъдете първенци в класа. За съжаление всички неща минаха, а ние продължаваме да седим в коридора и да чакаме някой да ни отвори вратата, да започнем да преговаряме", заяви македонският премиер.

Мицкоски каза, че "тази политика трябва да бъде прекратена и че той е влязал в политиката не за да забогатее, а да остави исторически следи чрез защитата на интересите на македонския народ".

"Македонският народ направи всичко, така както нито един друг народ и сега идва редът на Брюксел да направи нещо в замяна", допълни той.

Министър-председателят посочи, че правителството е предложило "отложена промяна на Конституцията".

"Ако наистина има желание в Брюксел страната и гражданите ни да бъдат част от европейското семейство, тогава има начи. Ние предложихме решение - отложено изпълнение на това условие. Може да започнем този процес, но да го приключим когато започне ратификацията на протокола за членство в парламентите на 27-те държави от ЕС. Прощавайте, но ние направихме достатъчно. Сега е ред и вие да направите нещо за един от най-малобройните народи в Европа, а това е македонският народ".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този не може да каже и дума извън американският сценарий
56
5
 
7
 
! Отговори
Тома неверни преди 2 месеца
Не е виновен Мици.Той свири на националистическата струна,и е харесван там,от определени среди.НИЕ,НИЕ сме виновни.Видяхте ли ромеите,как се разквичаха,на срещата на НАТО.А Главанака,се хили и снима с издуханият бай дън...Обидно ми беше,аман от случайници
55
17
 
4
 
! Отговори
БригоПедераста преди 2 месеца
Българските войски са содомити
54
28
 
7
 
! Отговори
777 преди 2 месеца
Българските войски са изнасилвали жените и мъжете в северна Македония ,,това е причината за омразата към българите...
53
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Човека е решил да погребе страната си. Няма лошо - ще си я делкаме с Гърция и Албания.
52
13
 
5
 
! Отговори
Георге Миленковски преди 2 месеца
ХРИСТИJAН МИЦКОСКИ !!!
51
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Комунистически изкуствено създаден "идентидет"- на базата на окрадени ,изопачени и измислени -история,факти,личности гарнирано с осакатен български - като диалект...Колкото и да се напъват и извъртат- близо 200 000 са с български пасош..като добавиш семейства..роднини...и кво остана от "македонския народ"- албанци ..и производни на бивша Югославия..Та те тва е Северна Македония
50
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бутафорията в Скопие показва колко са зле. Не може да си превърнеш града, като кино център, където имаш усещането, че всеки момент ще затичат с камерите да снимат. Смешни са.
49
4
 
22
 
! Отговори
w преди 2 месеца
Крайно време е за кандидат премиер да се прави психо и IQ тест
48
7
 
27
 
! Отговори
Самуил преди 2 месеца
Ще надничате отвън през оградата, докато не се научите до спазвате договорите, които сте подписали. Даже с това изказване министър-председателя на РСМ наруши договора от Преспа. македонски народ няма. Има граждани на Република Северна Македония.
47
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви криви българи (македонци) само. Няма да се научат, че тяхната държава е измислена от Гошо тарабата и няколко сърби.
46
0
 
11
 
! Отговори
Мутренските времена преди 2 месеца
Се върнаха с страшна сила в България само че вече полиция служби прокуратура са мафията в България а депутатите лобисти и аватари на мафията в парламента в никакъв случай народни представители!
45
17
 
12
 
! Отговори
Loyko преди 2 месеца
Ясна и точна позиция. Безспорна истина е всичко което казва.Сега са на ход лъжците и платените манипулатори в България.
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Математик!
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Красив български зет
42
14
 
5
 
! Отговори
Македонското ВМРО преди 2 месеца
Българската из мет може само да се прекланя пред кметицата на Париж която направи паркирането в Париж 18евро на час като да джипове е по скъпо!И парите отиват за развитие на града и благоустройството!Но в България няма мисъл за нищо всичко се прави определени хора да вземат едни пари!
41
4
 
12
 
! Отговори
Ха ха преди 2 месеца
До Сашко великиот, таралеж с голо дупе не се мачка, шиптъp.
40
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако не е България, с какво друго щеше да се занимава? Той е обсебен от нас.
39
4
 
7
 
! Отговори
ТАКИ държи преди 2 месеца
Паркинги и гаражи Гроцарската кметица и гроцарскага община продадоха 3000 разрешителни да паркирате на живеещите в центъра при 1000 паркоместа .Министерство на Регионалното развитие и водите си вдигнаха даплатите на 5000 и нещо без да са решили нито есин проблем на София и България и не са саво те!Това е алчната гн у сна българска из мет!
38
5
 
14
 
! Отговори
стига бе преди 2 месеца
Пълен игнор на сърбоманите. Тоз се хвали пред арабска ТВ и тук му дават трибуна. Вие добре ли сте или ви плащат? По-долу някакъв пише, че били толерантни към албанците. Как няма да са като едва не превзеха Скопие преди години. Половина по вардарско сайта албанци вече. Но остатък от Югославия на вардарци една дали тероризират малкото останали българи.