Стрелбата по Тръмп с ехо в Сърбия, пазят Вучич

Белград заподозря конспирация за убийство на президента
14 юли 2024 21:39, Александър Попов
36
Стрелбата по Тръмп с ехо в Сърбия, пазят Вучич
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вицепремиерът на Сърбия Александър Вулин призова властите да увеличат мерките за сигурност на президента на Сърбия Александър Вучич и семейството му.

"Чрез медиен натиск твърде често се опитват да ги принудят да се откажат от защитата на държавата и да бъдат още по-лесни мишени", каза Вулин цитиран, от вестник "Политика".

По повод атентата срещу Доналд Тръмп Вулин посочи, че само за няколко месеца е имало "атентат срещу словашкия премиер Роберт Фицо и убийство на президент на Иран Ебрахим Раиси".

"Не е случайно, че всички (мишени) се застъпват за различен свят и мир в Украйна", заяви дясната ръката на сръбския държавен глава.

"Нека Вучич и всички, които имат смелостта да се борят за свобода, да се приготвят. Опитът да бъде убит бившият президент Тръмп е израз на позволена и насърчавана омраза, същата омраза, която се насърчава и изразява свободно срещу Вучич и Сърбия", каза още Александър Вулин.

През 2023 г. Александър Вулин беше санкциониран от САЩ за трафик на наркотици, незаконни сделки с оръжие, корупция и проводничество на руските интереси на Балканите. В рамките на същата година той беше награден с Ордена на Руската федерация, лично от директора на руската Федерална служба за сигурност и генерал в руската армия Александър Бортников.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
11
 
! Отговори
Basles преди 1 месец
Тез пък и те ..да не видят нещо
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отдавна знаех,че ще има покушение,но се въздържах да коментирам ,за да не бъда обвинен в подстрекателство.Дем(он)ократите превърнаха още една велика Държава в лудница.Сатанистите "спирачки"нямат.БОГ знае ,какво още се таи в подлите им душички.Сатанизма граници няма.БОГ да пази България от сатанизма и неговите подръжници.
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вучич трябва да се бои най-много от бг четите на ВМРО както краля на Югославия.
4
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А тиквата кога ??? Я къв дворец си вдигна с нашите пари .
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълни циркаджии
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смешници що не признахте референдумите в новорусия
1
4
 
17
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
по скоро ше пазят синът му щото нали се прави на мъж в Германия