Мицкоски: Всички с български паспорти в РСМ ще ги скъсат, щом станем част от ЕС

Български паспорти имали и македонци, и албанци, и турци, и сърби, и власи, и бошняци
Обновена: 29 юли 2024 18:09 | 29 юли 2024 18:00, Елка Василева
325
Мицкоски: Всички с български паспорти в РСМ ще ги скъсат, щом станем част от ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Според Християн Мицкоски гражданите на Република Северна Македония търсят български паспорти не заради "етническа или национална принадлежност" и "ще ги скъсат в първия ден, в който страната стане член на ЕС". Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски бе попитан дали ще поиска от гражданите на Северна Македония, които притежават български паспорти, да се откажат от тях.

Още по темата
"Това е лично решение. Истинският въпрос е защо македонските граждани не са искали български паспорт преди България да влезе в ЕС. Българският паспорт не е заради етническа или национална принадлежност. Доколкото знам, български паспорти имат и македонци, и албанци, и турци, и сърби, и власи, и бошняци, всички имат - поради икономически причини.

Мислят, че по този начин по-лесно ще получат възможност за работа в държавите от ЕС, не защото се чувстват българи. Сигурен съм, че причината не е тази. И съм сигурен, че всички още утре биха се отказали (от български паспорт), ако не се беше случила тази неправда две и половина десетилетия да чакаме да започнем преговори (с ЕС). Ако имахме нормален път, както всички нови държави членки на ЕС, ви гарантирам, че нито един гражданин нямаше да поиска български паспорт. Ние имаме много вътрешни проблеми, но заслужаваме много повече от много държави членки на ЕС (да бъдем член на ЕС). И ви гарантирам, че ако получим заслуженото, в първия ден, в който станем член на ЕС, те ще ги скъсат (българските паспорти). Гарантирам ви”, заяви Мицкоски, който днес беше на посещение в Камарата на Северозападна Македония. Изказването му бе излъчено онлайн в правителствения канал.

Запитан съществува ли друг вариант, който да не включва промяна на преговорната рамка, която е условие за реално начало на преговорите по присъединяване на Северна Македония с ЕС, Мицкоски отново посочи, че алтернативата е конституционни промени за вписване на българите в основния закон на страната с отложено влизане в сила.

"Ако има желание, има начин, ето го начина. Повече от две десетилетия говорим за ЕС и сме заседнали преди началото на преговорите. Винаги има и още нещо, и още нещо. Трябва същите тези, дето говореха тези неща, да покажат дали разчитат на нас. Но не на думи, а на дело да покажат. Дадохме им начин. Отложеното действие е един от начините”, заяви Мицкоски, който уточни, че за това е разговарял „с всички международни представители”.

(Кореспондент на БТА в Скопие Маринела Величкова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Ох, каква е тази измислена държава!?
43
2
 
31
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Ако България беше държава с политици, а не *** и далавераджии, щеше да обяви тези паспорти за невалидни и още на следващия ден половин Македония щеше да е под прозореца на Мицкоски да му демонстрира колко не са българи и колко са им ненужни тези паспорти!
42
2
 
8
 
! Отговори
citoyen преди 1 месец
До ПроСоТоДа ги кинат, *** па че требе да се летува на Охридското езеро и да ходят до мола в Тирана на пазар :D
41
3
 
12
 
! Отговори
citoyen преди 1 месец
Ице, сигурно бате, ама дай да не мислим за неща след 20 години ( когато може би ще сте в ЕС )
40
4
 
19
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
И как точно ще накара хората да си скъсат българските паспорти, които са с български корени и половината им рода е в България, децата им учат в български университети, живеят и работят свободно в Европа??? Май скоро ще има гражданска война в РСМ и е пределно ясно кой подклажда тази омраза към България.
39
3
 
15
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Т'ва брато нито е в час, нито е у ред. Това са последни издихания и същевременно, последни отчаяни политически опити на макетата силово да "наложат волята си". Не стане ли, Мицко Сърбомански гърми кат' корк барабар със Сев. Македония. И идва ред на Албания, която ще отдели кандидатурата си за ЕС от макенцата. И след това изобщо не е трудно да се предположи какво ще се случи с изкуствената държава наречена Сев. Македония - ще си я делнем с Албания и толкоз.
38
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей лъжец, нали си вадеха от архивите документи, че имат български произход тези "македонци", в противен случай, нямаше да получат паспорти, ако нямаха български произход и роднини!
37
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А що не ги скъсат сега, като са толко ербапи и да си седят там у дупката, и да се чифтосват с албанците ?
36
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сърбокомуниста Мицков да каже на бедните хора в РСМ истината за това за какво са се борили техните деди, кой им е помагал, кой ги е въоръжавал, къде са бягали да се спасяват, в коя църква и училище са се учили, венчавали и погребвали! А сърбите са ги клали, взимали им са земята, сменяли им са имената, иьбивали са масово мирни българи жени,деца, старци във Вардарска бановина колкото не са жертвите във войната. Та Мицков го е страх че ако хората разберат истината и не ги натискат политически, то щ
35
1
 
18
 
! Отговори
Диктатор съм преди 1 месец
Ако бях на власт, щях да иззидам КПП-тата с македония с 5 метрови стени. После щях да ги информирам докато не започнат да се държат нормално да не ме занимават с тяхното съществуване!
34
3
 
26
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
Ало Мицкоски , сръбски агент , не разбрахте ли със Силяновска че трябва да се спазват международните договори и спогодби и ако това не стане , ще има последици! Не е ли срамно че от над 100 000 български паспорти само хиляди признават че ги имат! Никакво отлагане на вписването , иначе и след 25 години няма да видите ЕС!
33
2
 
25
 
! Отговори
Нека ги скъсат преди 1 месец
Който не се счита за българин може и да си скъса българският паспорт щом Северна Македония влезе в ЕС. И какво от това? И сега България не печели нищо от такива псевдо българи.
32
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не, чувстват се българи, но вие им забранявахте да се наричат българи и убивахте всичко българско, създавахте черен образ за България, насаждахте омраза, защото сърбоманите ви беше страх, да не загубите властта и влиянието си в Македония, когато истината излезе наяве за създаването на македонската "нация" чрез сръбски терор, за да убият близо 90% българско население там, променяйки го в македонска "нация", но документите и архивите говорят и рано или по-късно, истината ще възтържествува!
31
2
 
27
 
! Отговори
Стоян Володевски преди 1 месец
Само да не си скъсат македонските паспорти както са я подкарали
30
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българският паспорт е точно заради етническа или национална принадлежност, иначе не би бил даден на тези 'северномакедонци'.
29
5
 
31
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Мицкоооо, като ви надупат албанците да не плачеш на БГ границата?
28
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За късането на паспортите не съм убеден, но за това, че ще има яко късане на южното продължение на гърбовете им е сигурно.
27
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вън лъжебългарите-бюрмци.
26
3
 
28
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Ами, ЕС през крив макарон:)))))
25
3
 
22
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
Ми няма да станете тогава..