Мицкоски: Всички с български паспорти в РСМ ще ги скъсат, щом станем част от ЕС

Български паспорти имали и македонци, и албанци, и турци, и сърби, и власи, и бошняци
Обновена: 29 юли 2024 18:09 | 29 юли 2024 18:00, Елка Василева
325
Мицкоски: Всички с български паспорти в РСМ ще ги скъсат, щом станем част от ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Според Християн Мицкоски гражданите на Република Северна Македония търсят български паспорти не заради "етническа или национална принадлежност" и "ще ги скъсат в първия ден, в който страната стане член на ЕС". Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски бе попитан дали ще поиска от гражданите на Северна Македония, които притежават български паспорти, да се откажат от тях.

Още по темата
"Това е лично решение. Истинският въпрос е защо македонските граждани не са искали български паспорт преди България да влезе в ЕС. Българският паспорт не е заради етническа или национална принадлежност. Доколкото знам, български паспорти имат и македонци, и албанци, и турци, и сърби, и власи, и бошняци, всички имат - поради икономически причини.

Мислят, че по този начин по-лесно ще получат възможност за работа в държавите от ЕС, не защото се чувстват българи. Сигурен съм, че причината не е тази. И съм сигурен, че всички още утре биха се отказали (от български паспорт), ако не се беше случила тази неправда две и половина десетилетия да чакаме да започнем преговори (с ЕС). Ако имахме нормален път, както всички нови държави членки на ЕС, ви гарантирам, че нито един гражданин нямаше да поиска български паспорт. Ние имаме много вътрешни проблеми, но заслужаваме много повече от много държави членки на ЕС (да бъдем член на ЕС). И ви гарантирам, че ако получим заслуженото, в първия ден, в който станем член на ЕС, те ще ги скъсат (българските паспорти). Гарантирам ви”, заяви Мицкоски, който днес беше на посещение в Камарата на Северозападна Македония. Изказването му бе излъчено онлайн в правителствения канал.

Запитан съществува ли друг вариант, който да не включва промяна на преговорната рамка, която е условие за реално начало на преговорите по присъединяване на Северна Македония с ЕС, Мицкоски отново посочи, че алтернативата е конституционни промени за вписване на българите в основния закон на страната с отложено влизане в сила.

"Ако има желание, има начин, ето го начина. Повече от две десетилетия говорим за ЕС и сме заседнали преди началото на преговорите. Винаги има и още нещо, и още нещо. Трябва същите тези, дето говореха тези неща, да покажат дали разчитат на нас. Но не на думи, а на дело да покажат. Дадохме им начин. Отложеното действие е един от начините”, заяви Мицкоски, който уточни, че за това е разговарял „с всички международни представители”.

(Кореспондент на БТА в Скопие Маринела Величкова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България трябва да изпрати в ЕК списък на всички северномакедонци, които имат българско гражданство. Дори, имената им, трябва да бъдат публикувани на сайта, на Външно министерство България.
163
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако това се случи, то всички тези лица, които скъсат българските си паспорти, ще бъдат осъдени задочно и ще бъдат обявени за персона нон грата в България.Дипломите им, ако имат такива, от български университети, ще бъдат обявени за невалидни, бизнесът им в България, ако има такъв, за незаконен, от което ще последнат дела и финансови задължения. България ще изплати протестна нота на РСМ и ще преустанови всякакви контакти с нея.На РСМ трябва да се покаже, че България е държава, а не сръбска кръчма
162
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кмета на Благоевград от ППДБ се среща постояяно с този антибългарин и подържа коитнакти с него. Сетете се каква е целта
161
0
 
9
 
! Отговори
ДО 100% прав преди 1 месец
ОБЩОТО МЕЖДУ ПРАВОТО И 100% ПРАВ Е, ЧЕ НЕ Е СЕДНАЛ, КАКТО СИ ЛИЧИ И ОТ СНИМКАТА ОТГОРЕ. САМО НЕ РАЗБРАХ, КАКВО ПРИКРИВА С РЪКАТА - ИМИТИРА ЧЕ НАМЕСТВА ОЧИЛАТА ИЛИ "ЛЕЛЕЕ КАКВА Г Л У П О С Т КАЗАХ, ЩЕ МИНЕ ЛИ???"...
160
2
 
19
 
! Отговори
Тракиец преди 1 месец
Европейските държави като България и Франция ,Гърция ,Испания сега четат селяндурското изказване на този сърбин и се подсмиват на цяла Македония която няма реален шанс да влезе в ЕС
159
2
 
19
 
! Отговори
Чакай бе преди 1 месец
Нали бяха няколкостотин човека. Сега се оказа че били 160хил ами ще си късали паспортите. Само че преди да ги скъсат ще им се наложи да ги подменят по няколко пъти. Има бая годинки да минат докато станете част от ЕС
158
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Македонска нация и езика, както украинска нация и език не съществуват
157
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То ако беше така, нямаше да съществува сръбска машина за мачкане на всичко българско в Македония и специално за *** на българския идендитет седемдесет и повече години наред, чак концлагер са създали сърбите в миналото, за вкарване на непокорни българи, които не са искали да се откажат от българския си произход, за да съществува такава властова машина, означава, че са българи и има българи, иначе за какво им е била?!
156
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още един ***.Заедно с макрон , кирил петков и други либерасти.Защо не попита за южна македония...
155
3
 
6
 
! Отговори
Да бе! преди 1 месец
Поради предстоящото разширяване на албанските граници чак до България, титовите коминтерновци ще си скъсат българските паспорти и ще си извадят албански такава. Аре чупката бе! бг.
154
3
 
12
 
! Отговори
tonyt преди 1 месец
Ми то както е тръгнало с такъв премиер и такова правителство анти ес. Ще по чакат още две десетилетия и повече.
153
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 146..най вече езика на който пишеш в момента...антички...български...
152
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бате Мицо, защо да чакате ,нали сте гУеми патриЙОте ,късейте ги сега , преди да сте у ЕС ,щот както е тръгнало и него меже и да го нема докат се наканите ,обаче като ви знаем що за револцюнери сет ,и как здраво ви притискат комшиите да не се наложи елински пашапарти да си вадите
151
4
 
11
 
! Отговори
!! преди 1 месец
Интересно защо тогава се притесняват толкова, да разрешат някои от техните граждани да се обявят за Българи - след като никой така и така няма да иска, какво толкова, ако им е разрешено от конституцията?
150
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плаши Мицковски гаргите. Изобщо не му обръщайте внимание на заплахите! Това са хора с ментални проблеми.
149
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото и да говорят българите, на практика , те винаги са ви угаждали на македонците, няма значение дали признание на жалката ви държава, дали помощи, дали паспорти или нещо друго, те винаги са работили във ваша полза, нямате капка благодарност, че и преследвахте и мачкахте всичко българско, зомбита!
148
21
 
6
 
! Отговори
100% прав преди 1 месец
както Винаги! Велик Лидер!!
147
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Московски е социопат.
146
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали запалиха българското знаме? Да запалят и паспортите! После да видим къде ще пътуват!!!
145
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
mollon labe