СДСМ критикува Мицкоски, че влошава отношенията с България

Наистина не виждам мъдрост в тази политика, казва Венко Филипче
2 сеп 2024 20:15, Нели Христова
3
СДСМ критикува Мицкоски, че влошава отношенията с България
Снимка: БГНЕС

ВМРО-ДПМНЕ дойде на власт с обещания, че ще подобри преговорната ни позиция по отношение на френското предложение. Виждаме само влошаване на отношенията ни с България. Това не е в полза на националните интереси на Северна Македония. Това заяви Венко Филипче, председател на бившата управляваща партия Социалдемократически съюз (СДСМ), относно отношенията между Скопие и София, предаде БГНЕС.

По-рано днес премиерът Християн Мицкоски обяви, че не оптимист за членството на Северна Македония в ЕС.

"Не виждаме нито една стъпка в посока да се опитаме да направят нещо в контекста на това, което обещаха. Наистина не виждам мъдрост в тази политика. Смятам, че досега това правителство не е показало никакво намерение да продължи европейския път”, каза днес Филипче.

Лидерът на СДСМ подчерта, че гражданите очакват да бъдат предприети всички необходими стъпки, така че възможно най-скоро Скопие да започне преговорите с ЕС.

"И това е отговорност на правителството. Да направят всичко според обещанията си, за да подобрят позицията. Виждаме само влошаване на отношенията ни с България. Това не е в полза на националните интереси на страната", обясни Филипче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Балкани
Мицкоски: Само нашата страна държи на добросъседството
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
13
 
! Отговори
Айляк преди 1 седмица
Мицко нема кой да го търпи и скоро ще отгърмява, барабар с Горданчето...
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До сега не е имало случай да се приеме държава в ЕС преди тя да си е решила достатъчно еднозначно спорните въпроси със съседи, които вече са членки на ЕС