57 жертви на силите за сигурност в Сирия – изгорени и намушкани

Повечето от тях са жени и деца
Обновена: 12 мар 2012 15:04 | 12 мар 2012 12:50, Елка Василева
180
57 жертви на силите за сигурност в Сирия – изгорени и намушкани
Сирийските сили за сигурност убиха 57 души, повечето от тях жени и деца. Снимка: Reuters

Сирийските сили за сигурност убиха 57 души, повечето от тях жени и деца, в централната провинция Хомс, съобщиха опозиционни активисти, цитирани от ДПА.

"Повечето от телата имат следи от мъчения, някои са изгорени живи, а други са намушкани с ножове", заяви активистът Омар Хомси.

"Телата са на 28 жени, 23 деца и шестима мъже", допълни активистът.

Масовото убийство е било извършено снощи в квартал Карам ал Зейтун. Районът е бил обстрелван интензивно, докато бунтовници от опозиционната Свободна сирийска армия се криели в района.

Още по темата

Държавната сирийска телевизия обвини "въоръжени терористични банди", че са отвлекли граждани в квартали на Хомс, убили са ги и са ги заснели, за да предизвикат международни реакции срещу Сирия, посочва Франс прес.

Протести срещу убийствата бяха организирани днес в няколко сирийски града, включително Дамаск.

Масовото убийство бе извършено ден след посещението на пратеника на ООН и Арабската лига Кофи Анан в Дамаск. Заради това кръвопролитие Сирийският национален съвет поиска да бъде свикано извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: СирияХомс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Асад няма нищо общо с комунисти в Сирия никога не е имало комунизъм това обаче не пречи да има зверства и кланета на деца.
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сирийската армия намушква 28 жени и 23 деца и след това вика фоторепортер на Ройтерс да снима. Това ми се вижда меко казано странно. Единствените, които могат да извършат такова деяние са наемниците от Катар, Либия ... или специалистите по специални ефекти(Холивуд)
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината си е написана в самата статия - абзац 5.
33
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До Гацо изкушавам се да те нарека с истинското ти име но ще си го спестя , защото ще ме подложат на карантина другарите от Днес.БГ
32
6
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 28 Бъди спокоен дори да преувеличава , не знам кога си служил но когато се провеждаше покръстването 1985 година в турските райони не се изпрати редовна войска а милиции , баретите от Враня и все такива. Кой мислиш че сега излиза срещу бунтовниците в Сирия , та нали като пратят редовни наборници те ще се присъединят към бунтовниците , май мозъка ви е малко залинял.
31
7
 
4
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
Еб..и и животните! Озверели комунисти!Скоро и на този *** Асад ще му дойде края.
30
3
 
10
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Изобщо нема се учудим, ако след снимката тея дечица са скочили и са си зели шоколадите за добре свършената работа! Най-вероятно и да не са изобщо в Сирия! И да са в Сирия, и да са убити, то 100% не са убити умишлено от армията! Тази жестокост е характерна за уахабитите - ако татко им е отказал да участва в "бунта", или пък нещо ги е подразнил... Дет се вика, какво е животът на едно семейство пред ефекта за каузата от една такава снимка на първите страници на западните медии...!!!
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 16 Ти нямаш съвест така да знаеш.
28
4
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Не лъжи бе, и ние сме служили. Това да не си го чул от някъде, разказите за казармата често се преувеличаваха за да си правим гъргара с новите набори. Може и да заблудиш зеленчуците.
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 16 прав си напълно само,ч е за тази работа си има други хора , както във войните в бивша Югославия бяха паравоенните подразделенния на тигрите на Аркан , както в Бейрут са били христианските или мюсулманските милиций , явно и в Сирия действат такива части , отдавна вече път назад за Асад няма а след тези разкрития чашата ще прелее , просто ще видите, така стана на времето след онази прословута бомбардировка на пазара в Сараево.
26
7
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Сития никога не е била добре бунтове е имало и при предишния президент бащата на башар Хефез Асад просто там цялата власт се държи от алевиитите останалите религиозни групи са мачкани жестоко.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мааали тва американците са страшна работа, вчера специално за тая снимка разстреляха сума ти народ в афганистан и ся ни разправят къв лош бил асад. тая новина е за балъците които не разбират от нищо.
24
1
 
6
 
! Отговори
до Зара преди 12 години
Как ще ги дразни, като нямат грам акъл, а просто взимат информацията наготово и почват да я повтарят без да мислят. Не случайно вече се изпитва само с тестове. Бройлерите не могат да разсъждават.
23
7
 
6
 
! Отговори
Киркорчо преди 12 години
Ако това е правда, то другарю Бъшар Асад ще бъде обесен, като другарю Хусейн.
22
8
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Не забравяй че навремето и тук имаше изродски подделения където боят и изтезанията бяха част от ежедневието.Биеха до припадък и като се свестиш пак , ако имаш късмет да влезесх в стационара беше благодат. Офицерите и старшините ги беше толкова страх от отмъщение че като ходехме на стрелби зад всеки от нас стоеше или старшина или офицер с патлак в ръката. А при тия диви *** дето няма никакви закони и морал не ми се мисли на какво са способни.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не вярвайте на глупости. Хората са убити от така наречените възстанници, също като в Ирак, Либия,Иемен и т.н. искат да ни накарат да повярваме че Асад е чудовище. Само че не става. Не може 40 и кусур години Сирия да е добре и хората да са доволни и в един момент Асад вампирясва и почва да пи кръв. Промивайте мозъците на американците, там пипъла вече всичко попива!
20
6
 
13
 
! Отговори
Зара преди 12 години
Цивилни могат да загинат от снаряд, стрелба, може някой войник да изтрещи и да застреля цивилни по грешка или след силен стрес, както многото случаи на американски войници в Ирак и Афганистан, обаче войници да се занимават с организирани изтезания и убийства на деца и жени , та даже и на мъже - това са семки за празни тикви. В армията на Сирия служат наборни войници - деца под 20 г. - как ги виждате да ръчкат дечица?!Не ви ли дразни, че ви пускат толкова евтини пуканки?
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая снимка да не е от къщата в Афганистан, дето оня наркоман изтрепа 16 жени и деца.
18
4
 
7
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Да не говорим кой изстреля снаряда срещу пазара в Сараево. Прав е 16, но вие сте пикльовци и не сте ходили в казармата. Протестите са срещу така наречената опозиция, но това съвсем лекичко е пропуснато в тази новина.
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И *** тва къде е снимано бе на снимачната площадка в катар ли? Ми то и в либия беше така, те построиха няколко квартала от триполи и бенгази в катар та да могат да снимат "обективни новини" :))) не на мене тия! Мачкай Асад!