Палестинският представител в ООН: Газа е ад на Земята

На практика всички хора там са бездомни
84
Палестинският представител в ООН: Газа е ад на Земята
Снимка: БГНЕС

Палестинският представител в ООН Рияд Мансур определи страданията на населението в ивицата Газа като "ад на Земята" в речта си на извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк, предаде БТА като цитира ДПА.

Той цитира бившия генерален секретар на ООН Даг Хамаршелд, който през 1954 г. казва: "Организацията на обединените нации не е създадена, за да ни отведе в рая, а за да ни спаси от ада". "Газа сега е ад на Земята", заяви Мансур.

Дипломатът заяви, че до момента са убити над 8000 палестинци, включително над 3000 в южната част на Газа, където Израел е "прехвърлил принудително стотици хиляди хора".

"На практика всички наши хора в Газа са бездомни, разселени, преместват се от една семейна къща в друга", каза той. Те "спят в колите си, спят по улиците и все още ги убиват, където и да отидат, за да ги убедят, че никъде в Газа няма да са в безопасност."

"Спасяването на човечеството от ада днес за ООН означава да спаси палестинците в Газа", подчерта Мансур. "Спасете ги. Гледайте на тях като на човешки същества", добави той, като се обърна към Съвета за сигурност.

Палестинският Червен полумесец изрази тревогата си от ударите в околностите на болницата "Ал Кудс" в северната част на ивицата Газа, където цивилни са избягали, за да се защитят от израелските бомбардировки, съобщи Франс прес. "Сградата се тресе, а разселените цивилни граждани и работещите екипи са в страх и паника", според организацията.

Червеният полумесец вече съобщи за обстрел в района в неделя вечерта. Според директора на болницата израелската армия му е наредила да се евакуира. Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус определи призива като "дълбоко обезпокоителен" и заяви в "Екс", че е невъзможно да се евакуира болница, без да се застраши животът на пациентите.

Освен пациентите, в болничния комплекс живеят 14 000 души, които са намерили убежище там, за да избегнат израелските удари, според Червения полумесец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: Газа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 7 месеца
Защо ислямските терористи и ООН про-терористи не признаят че ада изпод и на земята го носят само безбожни корумпирани измамни безчовечни престъпници като ислямските терористични групи които извършиха незаконна военна инвазия, нападнаха суверенна държава Израел, отвлякоха 239 цивилни предимно деца и младежи, умишлено убиха изстреляха над 7500 ракети, зверски убиха 1400 от които поне 50 деца изклани, разчленени, изгорени, изнасилени, изкормени бременни жени, но ООН още помагат на терористите
73
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Каквото сам си направиш,никой друг не може да ти го причини.Когато се избиваха младежи на музикалния фестивал и се гавреха с пленените израелци,тълпата в Газа беше изпаднала в див екстаз.Палестинските терости са били наясно,че израелският отговор ще бъде категоричен и решителен.
72
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Да не говорим, че има 240 отвлечени и ООН мълчи, дори и не праща да провери, че са живи. Ама рИве за главорезите и ятаците им, че 100 камьона помощи на ден са малко. Срам и позор. За силен Израел!
71
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
ООН да вземе да си смени името на ООТ (терористи). Как 3 седмици не осъди зврските убийства на терористите от Хамас (даже думите "терор" и "Хамас" не са изречени от председателя на ООН). Как не се осъди ракетните атаки към Израел от Ливан, Сирия и Йемен (все суверени държави носещи отговорност за това, което става на тяхна територия) - чакат на ответния непропорционален удар на Израел, за да зациврят. Да не говорим, че има 240 отвлечени и ООН мълчи, дори и не праща да провери, че са живи. Ама рИ
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В документ на израелското министерство на разузнаването се представя идеята за преселване на 2,3-те милиона жители на ивицата Газа на Синайския полуостров в Египет, предадоха световните агенции и изданието "Таймс ъв Израел". Канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху призна за съществуването на такъв документ, но го дефинира като "концептуален" и посочи, че в него просто се излага още една хипотетична възможна алтернатива, съобщава БТА.
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хамас трябва да бъде унищожена.
68
0
 
7
 
! Отговори
СЕДЯ СИ В КЪЩИ преди 7 месеца
Със семейството....и хоп, ракета на Хамас избива жената и децата....гледам, крещя, озверявам и хващам УЗИТО......
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво виждат хората на терен в Газа? - виждат ПОСЛЕДИЦИТЕ от варварското терористично нападение на ХАМАС срещу Държавата Израел на 7 октомври 2023 г, при което бяха избити 1 400 НЕВИННИ МИРНИ ГРАЖДАНИ, ранени 18 000 и отвлечени 230 заложници, това виждат. Израелската армия ПРЕДУПРЕЖДАВА преди да нанесе удар и дава възможност за евакуация, не отвлича заложници и не удря преднамерено граждански цели. ХАМАС използват населението на Газа като жив щит, защото са терористи.С терористи не се преговаря, те се трепат
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Газа е ад откакто там има Хамас. 2 години нямаше никакви огради и арабите си работеха в Израел и даже пътуваха по света с палестински паспорт. Защо в момента никой не пуска никъде жители на Газа, дори и египтяните и саудитците, си отговорете сами. Европа плати стотици милиарди в помощи за Газа, няма нито една помпена станция или болница построена. Всичко се обърна на оръжия и бомби. Какво точно им направиха филипинците или бразилците, че трябваше да ги избиват и отвличат?
65
0
 
13
 
! Отговори
ххх преди 7 месеца
Мюсюлманите трябва да осъзнаят,че на всички останали им дойде до гуша от тяхното"аллах акбар".Живота се живее,когато човекът е дружелюбен,сговорчив,рабтлив,добронамерен и пр.Примитивизмът и жестокостта в ислямския свят унищожава всичко човешко.Искате да убивате друговерци,за съсипвате достиженията на човечеството,само защото няколко неграмотни ваши идоли са казали това.Повече не става.Ще си понесете отговора на Израел.Ни ви съчуствам,неуважаеми палестинци.Изклахте хиляди невинни дечица.
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако някой твърди, че китайците, турците, узбеките или индийците са евреи и затова са отвлечени и изнасилвани, нека обясни как точно са станали евреи. Хамас са терористи и джихадисти и няма да има никаква прошка.
63
0
 
9
 
! Отговори
БЕН ХУР преди 7 месеца
Да бяха мирно стояли ,не биха чудо видяли.
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Официалната статистика на заложниците в Газа, които не са израелци/евреи -австрия 2;Австралия 2; Азърбайджан 1; Аржентина 23; Беларус 2; Бразилия 6; Китай 3; чили 2; Канада 3; Дания 1; Еритрея 1; Естония 1; Франция 14; Германия 14; Унгария 2; Италия 10; Ирландия 1; Индия 3; Казахстан 3; Мексико 1; Португалия 1; Полша 1; Филипини 4; панама 1; Румъния 1; Русия 16; ЮАР 1; Испания 2; Шри Ланка 2; Тайланд 9; Британия 12; сащ 7; Украйна 9; Узбекистан 4; Турция 1. Отделно има избити над 100 чужденци.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво дрънкат Хамас пред ООН,ми е все тая. Видяхме ги що за стока са. А израелците очевидно не се губят времето с плюшени мечета, цветя и кукли барби, а действат. Арабите направиха Европа за смях, а ние им плащаме за терора.
60
0
 
3
 
! Отговори
Келнера преди 7 месеца
проста връчва сметката от банкета на 07.10
59
4
 
2
 
! Отговори
Антисемит преди 7 месеца
До Анонимен 65 - Точно това ще направим с евреите. И не само с евреите в Израел!
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не оставяй ни една душа жива (Второзаконие 20:16)
57
9
 
3
 
! Отговори
Антисемит преди 7 месеца
До просто - 230 отвлечени евреи ще бъдат върнати след като евреите върнат над 12 хиляди отвлечени палестинци. Капиш, саяниме?!
56
2
 
5
 
! Отговори
просто преди 7 месеца
Върнете отвлечените жени и деца и ада спира.
55
7
 
5
 
! Отговори
Антисемит преди 7 месеца
До 49 - Антисемитизмът е крайният извод до който стига всеки МИСЛЕЩ ЧОВЕК! Законите за антисемитизма и отричането на холокста са наложени от евреите за да не могат хората открито да говорят за измисления им холокост и как кривоносите юдейи прецакаха света и заробиха народите. Дори в България 7 милиона български граждани слугуват на 7 хиляди евреи.