Махмуд Абас: Няма Палестинска автономия без Газа

Той ще пътува дотам
15 авг 2024 19:08, Стела Стоянова
10
Махмуд Абас: Няма Палестинска автономия без Газа
Снимка БГНЕС, архив

Президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас заяви на специална сесия на турския парламент, че ще пътува до Газа.

Той говори в момент, когато служители на здравното министерство в Газа обявиха, че броят на загиналите в резултат на израелското нападение там е надхвърлил 40 000 души.

„Реших да отида в Газа заедно с други братя от палестинското ръководство“, каза Абас под аплодисментите на турските депутати.

Абас е базиран в Рамала на Западния бряг, а Ивицата Газа се контролира от палестинската войнствена групировка Хамас.

На никого не е позволено да влиза в анклава, с изключение на шепа хуманитарни работници. Абас не е посещавал Газа, откакто Хамас пое властта през 2007 г.

„Ще го направя“, каза Абас в забележките си, преведени на турски от арабски.

„Дори ако това ще ми струва живота. Нашият живот не е по-достоен от живота на едно дете“, добави той, цитиран от АФП.

Той носеше бял шал, украсен с турски и палестински знамена, както и много от депутатите, слушащи речта му, и турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Абас, който добави визита в Турция след среща с руския президент Владимир Путин в Москва, заяви, че палестинският народ ще устои въпреки израелските удари.

„Ивицата Газа е наша като цяло. Ние не приемаме никакво решение, което би разделило нашите територии“, каза той пред парламента.

„Не може да има палестинска държава без Газа. Нашият народ няма да се предаде“, обеща той. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Близък Изток
Напрежение под Босфора вещае мощен трус край Истанбул
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Българинъ преди 3 седмици
Махмуд Абас: Няма Палестинска автономия.
7
0
 
3
 
! Отговори
1-3 преди 3 седмици
Голям хитрец!Знае,че животът му е към края-все пак го ни 90 години,но и е осведомен-от учебници,от имами-от малки на всички там,в Палестина е втълпявано,че животът -е там,горе,заобиколени с девици,затова бърза да осведоми,че отива там ,в Газа,да умре като боец,и да получи заслужена награда!
6
0
 
2
 
! Отговори
аноним преди 3 седмици
От 2007г.не стъпвал в Газа,сега се прави на светец.Диванен герой!
5
1
 
4
 
! Отговори
гневен мъж преди 3 седмици
Този индивид наистина ли мисли,че палестинските зверове са народ?!Античовешката жестокост на това арабско племе,ги изключи от човешкия свят.Да разстрелваш беззащитни деца,жени и възрастни хора,които не са ти сторили нищо,дали е човешко?Заслужихте си трепането от страна на израел.
4
4
 
2
 
! Отговори
До доктора преди 3 седмици
Толкоз ти е акъла, а явно не си доктор. Християните, мюсюлманите и евреите са монотеистични религии. Това означава, че вярват в един Бог създател. Просто тълкуванията на заветите им са различни и имат различни книги. Образите са едни и същи. Мюсюлманите признават Христос, но като пророк. Дева Мария е култува при тях. От там и споровете и воините. Между самите мюсюлмани има такива, както и между самите християни. Проблемът тук е в Нетаняху, който на всяка цена му трябва властта, че иначе лошо.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-големия терорист се изказа! Не направил нищо за да помогне на Израел за ликвидирането на Хамас без да се стига до тази война, като по този начин ясно показа какъв е! И то срещу собствения си народ!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Газа във всички карти, приложени към Библията е в Палестина.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Оффф няма ли кой да напляска и едните и другите и да се свършва? Краваристан на практика е управляван от еврейско лоби, лоби означава законна корупция.