Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ

Коалицията ще подкрепи кабинета с декларация; РЗС също не подписват
17 юли 2009 11:58,
347
Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Синята коалиция няма да подпише меморандума, предложен от ГЕРБ, стана ясно след среща между ръководствата на СДС и ДСБ в парламента.

Сините обаче ще подкрепят новото правителство със специална декларация.

Още по темата

Твърдо ще подкрепим съставяне на кабинет с мандата на ГЕРБ, съобщи след срещата съпредседателят на коалицията Иван Костов.

Сините ще застанат и зад мерки и решения на новото правителство, които съвпадат с политическата програма на Синята коалиция.

Те остават отворени за изработване на общи позиции с ГЕРБ за парламентарно сътрудничество и конкретни политики.

"Приемаме меморандума по принцип, като позиция на ГЕРБ", подчерта Иван Костов.

„Синята коалиция ще подкрепи съставянето на кабинета на ГЕРБ, защото са спечелили доверието на избирателите и имат най-голямата парламентарна група, както и защото членуват в едно и също европейско семейство - ЕНП“, коментира Костов. 

По думите му, това е и начинът БСП и ДПС да отидат в опозиция.  

Синята коалиция остава отворена за консултации за изработване на общи позиции с ГЕРБ в парламента за сътрудничество по определени политики. 

„Дано не стане нужда да се убеждавате, че Синята коалиция е ключът към стабилното управление на страната“, заяви Иван Костов в отговор на въпрос дали все още смятат, че са решаващият фактор за такова управление. 

РЗС също няма да подпише предложения от ГЕРБ меморандум заради участието на "Атака".

От своя страна лидерът на националистите съобщи:

“Нямаме никакви условия към меморандума на ГЕРБ и го подкрепяме безусловно”.

Волен Сидеров допълни, че по-късно през деня ще се срещне с хора на Бойко Борисов, за да потвърди позицията на" Атака".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
уж нямаше да извиват ръце.Не ме карайте да съжалявам че гласувах за синя коалиция.Защо се опъват .Винаги силният диктува условията.Ако утре има избори вече няма да гласувам за малка партия.Те са болни от амбиции.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Тук има няколко заклети костовисти, мисля си поставени нарочно да гласуват срещу отрицателните мнения на техния лидер! :)))Дано да не греша...че иначе ще се окаже, че това е искреното мнение на форумците! :)
34
0
 
0
 
! Отговори
Gifa преди 15 години
Титана ББ създаден от *** върти номера за да си има оправдение като направи комбината с тях.
33
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 15 години
Няма да подпишат, ама Императора вчера каза, че който не го подкрепи , ще го посочи с пръст...А това е страшно, защото от там излиза ток с високо напрежение!!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
Мондисо преди 15 години
Всъщност не подписът под меморандума е най-важен,а действителната парламентарна подкрепа.А там Яне ще я даде "10 гласа от РЗС за ГЕРБ",щото сега едвам мина 4%,а на евентуални предсрочни избори,може и да не влезе в НС.Същото важи и за СК.Просто се правят на важни и не искат да ги възприемаме като безгласни букви.Не че в случая не са.Що вчера Яне заплаши депутатите си да на напускат РЗС в посока ГЕРБ?Бойко се е подсигурил с подкрепа от още 5-*** извън ГЕРБ,независимо от меморандума.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Бабушкерата Мозер в атака за част от баницата.
30
0
 
0
 
! Отговори
vetrilo преди 15 години
aideee,po4naha s pazarlucite ...a predi dni nikoi niama6e pretencii tva ti onva ti ...maznni politikant4eta deto za ni6to ne stavat i vse da kradat ot naroda iskat ,slujbi4ki post4eta ...eeenenaiadoha se teia i tva e!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
Маркс и Енгелс преди 15 години
Айде , Боца.... коалиция със БСП!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Онази длана Мозер и тя пак се тика!!!Много от пишещите тук са малки, но ние помним как точно тези хора съсипаха синята идея и излъгаха всички истински вярващи седесари!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Лъсна лицето на СК -един провален политик с амбиции да е винаги във властта и да може да се облагодетелства от този факт ,един въздухар ,който е председател на партия фантом,една стара лелка с напреднала деменция -чудно ми е как може избирателите да се подлъгват по ефтини заблуди и носталгия за миналото величие на СДС и синята идея -ето това е останало от нея -шепа алчни изкуфели и злобни същества
26
0
 
0
 
! Отговори
ЦОКО преди 15 години
До последно ще се опитват да изнудват.Пратете ги при БСП и ДПС се гушкат.Те хайдуците се надушват отдалече.Какво мислите бе,че БОЙКО,ако успее-ДАЙ БОЖЕ,на другите избори някой ще се сети за вас.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Не, че не ви знаем какви сте, но за пореден път се доказахте!!!Костов, освен да ламти за власт, друго не знае!Изнудвачи и рекетьори!!! Не си гледате мижавите 6%. При това, коалиция от 6 партии!!!За 2 седмици- от изборите, до сега си завъртяхте задни...те 2 пъти!***!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
Мондисо преди 15 години
Слушам ги по БНТ Костов и Мартинчо и се убеждавам,че Господ събира.И двамата с дефекти в говора, с проблемно "Р", и двамаата с дефекти в мисленето.Ако мислеха за доброто на България,нямаше да поставят условия и да си мислят,че без СК няма стабилност,силно правителство и т.н.Да ви прави впечатлиние,че последните дни тея двамата са по-често по медиите,отколкото Бойко?
23
0
 
0
 
! Отговори
Memo преди 15 години
Гласувах за ГЕРБ, но мисля че този прословут МЕМОРАНДУМ e eдно недоразумение и е нормално да не бъде подписан.Лошо ще е ако наистина Европа има отрицателно мнение за Атака и замесят ГЕРБ с това. А че РЗС и СК няма да подпишат - абсолютно нормално е ! Поне следват някакъв принцип и се радвам, че няма да игт *** на Бойко, щото ми е писнало от тия циркове! Успех на ГЕРБ - за да видим след 4 год. кой, каква я свърши!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ТАЯ Ш-МАУЗЕР ОЩЕ ЛИ Е ТУК? ВСЕ СЕ МИСЛЯТ ЗА НЕЗАМЕНИМИ. НЯМА НЕЗАМЕНИМИ!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Осирането на ГЕРБ-ерчетата започна .... Ще го дуват... След 2 месеца - нови избори... На Боцата няма му се отвори парашутя!
20
0
 
0
 
! Отговори
vevie преди 15 години
Бих искал моите сънародници да разберат, че СК не се бори за да управлява с ГЕРБ, не се бори за никакви министерски кресла, не се бори за "никакъв кокал".СК се бори за принципи и политики, които ще приближат България до своите европейски партньори и ще върнат доверието им в нашите способности и почтеност.Точен пример за това е принципната позиция на СК за неучастието на бившите сътрудници на ДС в комисиите на парламента, която не бе подкрепена от ГЕРБ в гласуването.Ако това предложение на СК беше подкрепено от ГЕРБ и бе прието, то тогава в комисиите нямаше да участват голяма част от депутатите на БСП, ДПС, АТАКА, и РЗС и в комисиите щяха да влезнат почтени хора и решенията им щяха да бъдат почтени и в наша, на избирателите полза. Е да, ама това вече не може да се случи. Е, отговорете ми, ТАЗИ ПОЗИЦИЯ НА ГЕРБ В ИНТЕРЕС НА НАРОДА ЛИ Е ?Не се плъзгайте по повърхността на полицейската пропаганда, а гледайте кой какво казва, какво предлага, в чий интерес го предлага и кой го подкрепя или не, аргументите им и мислете с главите си все едно си решавате проблемите в къщи, защото ще ни се наложи съвсем скоро да решаваме отново. Не ви ли е обидно да се спъваме все в един камък?
19
0
 
0
 
! Отговори
Cs преди 15 години
Bravo pravilna poziciq
18
0
 
0
 
! Отговори
патник преди 15 години
Eвала и аз не бих се натискал да се ка4а на "ТИТАНИК'
17
0
 
0
 
! Отговори
drake преди 15 години
ГЕРБ вместо да се правят на велики да седнат със Синята Коалиция и РЗС и да формулират и подпишат подробен документ - Споразумение или Договор (не Меморандум тъй като това е само в сферата на намеренията) за политики, приоритети, срокове, отговорности и т.н. Въпроса за постовете е второстепенен и престанете да го повдигате - нито Синята Коалиция нито РЗС го искат императивно.

Спонсорирани публикации