Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ

Коалицията ще подкрепи кабинета с декларация; РЗС също не подписват
17 юли 2009 11:58,
347
Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Синята коалиция няма да подпише меморандума, предложен от ГЕРБ, стана ясно след среща между ръководствата на СДС и ДСБ в парламента.

Сините обаче ще подкрепят новото правителство със специална декларация.

Още по темата

Твърдо ще подкрепим съставяне на кабинет с мандата на ГЕРБ, съобщи след срещата съпредседателят на коалицията Иван Костов.

Сините ще застанат и зад мерки и решения на новото правителство, които съвпадат с политическата програма на Синята коалиция.

Те остават отворени за изработване на общи позиции с ГЕРБ за парламентарно сътрудничество и конкретни политики.

"Приемаме меморандума по принцип, като позиция на ГЕРБ", подчерта Иван Костов.

„Синята коалиция ще подкрепи съставянето на кабинета на ГЕРБ, защото са спечелили доверието на избирателите и имат най-голямата парламентарна група, както и защото членуват в едно и също европейско семейство - ЕНП“, коментира Костов. 

По думите му, това е и начинът БСП и ДПС да отидат в опозиция.  

Синята коалиция остава отворена за консултации за изработване на общи позиции с ГЕРБ в парламента за сътрудничество по определени политики. 

„Дано не стане нужда да се убеждавате, че Синята коалиция е ключът към стабилното управление на страната“, заяви Иван Костов в отговор на въпрос дали все още смятат, че са решаващият фактор за такова управление. 

РЗС също няма да подпише предложения от ГЕРБ меморандум заради участието на "Атака".

От своя страна лидерът на националистите съобщи:

“Нямаме никакви условия към меморандума на ГЕРБ и го подкрепяме безусловно”.

Волен Сидеров допълни, че по-късно през деня ще се срещне с хора на Бойко Борисов, за да потвърди позицията на" Атака".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ДАААА, СТАНА ЯСНО КОЙ ЛАМТИ ЗА ПОСТОВЕ, МРЪСНИ ДУПЕДАВЦИ...СТАНА ЯСНО, ЧЕ НЕ РАБОТИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, А ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ *** ... ДУХАЙТЕ СУПАТА СЕГА :)))
15
0
 
0
 
! Отговори
Мара преди 15 години
На всички десни избиратели ще бъде доказано, че Синята коалиция е тяхната коалиция!ППББ-Политическа Партия Бойко Борисов е един човек, нищо повече!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Костов и баба ви Мозер на снимката...абе не се ли наситиха тези хора ,не се ли наплюскаха ,не им ли омръзна властта бе ?? Ей алчни и проклети хора са това -мислят единствено и само за с си и за собствените облаги .
13
0
 
0
 
! Отговори
Мондисо преди 15 години
Тъй,тъй.Ако СК не подкрепят ГЕРБ,БСП и ДПС няма да направят правителство и се отива на нови избори.А тогава СК може и да не мине 4%.За това подкрепят,с надеждата Бойко да се провали след няколко месеца и Костов да се върне като месия на нацията.Хитрец.
12
0
 
0
 
! Отговори
TT преди 15 години
Евала бе Костов, евала Мартинчо - казахте преди 15 дни че искате ново управление, само трябваше да кажете, че задължително трябва да участвате да имате министри.... *** и тва което взехте на изботите ви е много
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Толкова ли я харесваш? :D :P
10
0
 
0
 
! Отговори
от преди 15 години
От бодигард на бай Тошо до премиер. Вие какво очаквате от капацитета. Сега отива в Германия Меркел да му набие простата капандура и като се върне очаквайте коалицията.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Поведението на Костов (очаквано за мен) и Мартин Димитров (изненадващо) не говори за държавническо и далновидно мислене. България наистина е в сериозна криза след разграбването на монархо-болшевиките с турско самосъзнание и е нужно всички, които наистина милеят за нея, да се хванат заедно и да започнат да работят здраво. Както и да е, надявам се, че сините ще се правят на ощипани моми само на думи, а в действията си ще бъдат по-прагматични и положителни.
8
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Правилно, подкрепят се конкретни предложения, а не общи пожелания във вид на тезиси.В противен случай може Герб да казва -вие подписахте, длъжни сте да гласувате всичко.
7
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 15 години
Хайде на пързалкатаааа
6
0
 
0
 
! Отговори
Sasho преди 15 години
Леле тая Анастасия Мозер, като я видя, всичко ми се обръща!
5
0
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 15 години
И РЗС няма да подпишат! Бойко много се надува, но без компромиси не става!Като иска да се вживява в ролята на спасител на България да се носи кръста сам! Или ще спечели или ще загуби, но според мен проблема вече е психичен,его, ала бала.... Специалистите да кажат! Бог да пази България!!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Костов направо се гърчи от яд, че не е в правителството и не може да си дооткрадне нещата, които се наложи да остави за по-късно.
3
0
 
0
 
! Отговори
dqdo pop преди 15 години
*** лешоядите....нямало да подпишат....Нищо не са разбрали от тези избори....хората не ги интересува коя партия ще управлява, а искат видима промяна,единство да има...уж всички искаме едно и също, а като дойде ред да се работи - всеки дава ъкъл само.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ДАААА, СТАНА ЯСНО КОЙ ЛАМТИ ЗА ПОСТОВЕ, МРЪСНИ ДУПЕДАВЦИ...СТАНА ЯСНО, ЧЕ НЕ РАБОТИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, А ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ *** ... ДУХАЙТЕ СУПАТА СЕГА :)))
1
0
 
0
 
! Отговори
SKITNIK преди 15 години
Знаех си че така ще направят, ДА ГО ДУХАТ