Сините: Борисов си прави експеримент

Янев даде 6-месечна безусловна подкрепа на правителство на ГЕРБ
16 юли 2009 10:47, Красимир Ангелов
248
Сините: Борисов си прави експеримент
Снимка: БГНЕС

 

“Правителство на малцинството в ситуация на криза е експеримент, който не трябва да се поема”, обяви лидерът на СДС Мартин Димитров по повод връчването на проучвателен мандат на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Димитров напомни, че при сините “има хора с опит и хора за всякакви позиции”.

“Вярно е, че те имат най-голям резултат на изборите и аз им честитих победата, но да тръгнеш сам, е пресилено”, допълни лидерът на СДС. 

Още по темата

“Ние ще се съберем утре и ще обсъдим предложения от ГЕРБ меморандум. Но това са общи бележки, които не могат да бъдат основа за общо управление”, обяви от своя страна зам.-председателят на НС и депутат от Синята коалиция Екатерина Михайлова пред БНТ.

По думите й в този документ на този етап няма посочено нищо конкретно, а само намерения.

“Не става дума само непременно за участие в правителството, но не е ясно кое ще бъде мнозинството в Народното събрание. Това не са само думи, а трябва да има конкретни ангажименти – как ще се съставя бюджетът, при вот на недоверие как се подкрепя и т.н.”, обясни Михайлова.

Тя беше категорична, че Синята коалиция няма да пречи на кабинет, съставен изцяло от ГЕРБ, защото “важното е сегашните управляващи да минат в опозиция”.

“Ние не се пазарим, не изнудваме, не рекетираме и ще подкрепим правителството, но по волята на ГЕРБ, както вървят нещата, ще останем в опозиция”, обяви от своя страна и лидерът на РЗС Яне Янев.

Той допълни, че неговата партия ще даде на управляващите 6 месеца, в които „правителството на Бойко Борисов ще може да разчита да получава от нас категорична подкрепа”.

По отношение на предложения от ГЕРБ меморандум Янев коментира, че това всъщност по-скоро е декларация за програмните намерения и виждания на партията на Бойко Борисов.

Dnes.bg припочня, че в сряда ГЕРБ излезе с меморандум към десните политически сили за основни принципи за подкрепа на управлението.

Очаква се, че до края на седмицата ще се събират мнения за документа, който в началото на следващата седмица ще бъде готов за подписване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
0
 
! Отговори
a преди 15 години
Breiiiiiiii !!!!!SDS i RZS golqemi nagleci 6te izlqzat. Otvorili sa usta kato akuli. Nesi vidqt mizernite procenti,koito edvam im pozvoliha ta preskoknat barierata ,ta sega sa prigotvili takiva golqmi 4erpaci 4e prazni nemogat da gi darjat, a iskat da grebat daje s tqh. Ako ne gi e sram,makar 4e te neznaqt kakvo e tova , neka da sednat pti f----ete. Dogan 6te gi poklati dobre, te i bez tova sa negova rojba.
246
0
 
0
 
! Отговори
Бай Миле преди 15 години
Мартине кажи на Иван да не отстъпва той е следващия примиер само след шест месеца това е наша работа
245
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Тоя ако му сваля очилата... Такава баница със зъби ще едя...
244
0
 
0
 
! Отговори
oxo boho преди 15 години
Гледайте сега как тънко тънко се мъчат сините джуджета да се докопат до власта, без тях неможело айде де и аз повярвах. С тяхните мизерни 6 % ако искат и три министерства да им дадат а и те да ръфнат от баницата. В опозиция да отиват за тия дето имат 6 % там им е мястото при БСП в ъгъла!!!
243
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Прилича на evil hamster!
242
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
МАРТИ, ПРИБЕРИ СИ ЧЕРПАКА...
241
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
Обещаха, че ще подкрепят новото правителство, независимо дали участват в него, но домогванията им към властта са говорят съвсем друго...
240
0
 
0
 
! Отговори
ТУПАНДЖИЕВ преди 15 години
тоя па къде в А група се бута!?!
239
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Много си е права Е.Михайлова не се налага на всяка цена да имат министър но на всяка цена трябва да има аванта и ккражба еми те два мандата само прегълтаха и злобееха ,че каналите за кражба те ги създадоха "митници енергетика % от търгове ако щете и тото то".И какво стана дойдоха царистите и си викат я каква хубава система защо да я разкриваме смениха шефовете и почнаха те да прибират парите.Дойдоха бесепарите и те си казаха същото смениха шефовете и те почнаха да прибират парсата е боли ги сини
238
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Пей преди 15 години
До Опенхаймер.Какво общо има този българин със Сталин.....и др?Или ви подразни ,че американците се поклониха пред неговия гений,а ние го забравихме? Но това в момента сме ние.Все търсим спасение или оправдания.
237
0
 
0
 
! Отговори
Nadia преди 15 години
Iane,kakto i Boiko sa hora na frakzia v BSP/BKP/.Pri sazdadenata situazia na Iane mu e samo naredeno da podkrepi "bezuslovno"Boiko s zel izolaziata na Kostov,koito e vsachnost potenzialniat vrag za Boiko.Boiko chte dovarchi i SDS,no Kostov e kosteliv oreh...
236
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ZARSTVO BALGARIA e BALGARSKATA FORMULA,,vsichko drugo REpublikansko nasilie,rep.Izmama,rep.Krazba veche 60 godini...republikansko Robstvo nad BALGARITE ot KGB-agentite,koito sa se namardali navsakade...Kak ste gi poznaete:...nisto ne govorat za narushenata TARNOVSKA KONSTITUZIA i Nezakonnata republika...
235
0
 
0
 
! Отговори
Опенхаймер преди 15 години
Чичо Пей, днес се навършват 64 г. от изпробването на атомната бомба. По това време Сталин , Чърчил и Труман на конференция в Потсдам решават съдбата на света. Труман получава доклада на Гроувс от изпробването и веднага започва да се държи по нагло.Споделил със съюзниците си (все още) и дал да се разбере кой ще управлява света занапред. Сталин само казал на обкръжението си, че Kуpчатов трябва да ускои "онези работи. 20 дни след изпробването хвърлиха две над Япония.
234
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
струва ми се че герб започнаха да се държат доста нагло и арогантно което не води до нищо добро мисля че се вживяха в ролята на несменяеми и незаменими
233
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ZARSTVO BALGARIA e BALGARSKATA FORMULA,,vsichko drugo REpublikansko nasilie,rep.Izmama,rep.Krazba veche 60 godini...republikansko Robstvo nad BALGARITE ot KGB-agentite,koito sa se namardali navsakade...Kak ste gi poznaete:...nisto ne govorat za narushenata TARNOVSKA KONSTITUZIA i Nezakonnata republika...
232
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Пей преди 15 години
ДО ***.Ако, можете пуснете го като новина.
231
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Пей преди 15 години
Днес се навършват 16 г.от полета на АПОЛО 11 до Луната.За радост българските медии отбелязаха този факт,но както винаги пропуснаха да отбележат приноса на Иван Ночев от Карлово.Ако ,не беше този БЪЛГАРИН конструирал ракетните двигатели на спускаемият апарат на Луната едва ли Армстрог щеше да каже"С малка крачка......"При неговато погрние в САЩ присъства президента и двамата бивши президенти .Признателни американци. А ние? Бих завършил с думите на Апостола"Народе!!!!
230
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Димитров напомни, че при сините има хора с опит и хора за всякакви позиции I HORA KRADCI
229
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ГЕРБ НАЗНАЧАВАТ ЗА МИНИТЪР НА ТУРИЗМА 25 ГОДИШНО ***,ЖЕНЕНА НА ШЕФА НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ.ЗА МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА СЛАГАТ ЧОВЕК,КОЙТО ДАЖЕ НЕ Е ХОДИЛ В КАЗАРМА.ГАФОВЕТЕ ЗАПОЧВАТ С ПЪЛНА СИЛА В ГЕРБ,ЯВНО НАЕСЕН ЩЕ ИМА НОВИ ИЗБОРИ.ОТНОВО Е НАЗНАЧЕН ЧОВЕКА,КОЙТО НИ ВЪВЛЕЧЕ В ИРАКСКИЯ КОНФЛИКТ.НАЗНАЧАВАТ И ОНАЯ ЗЪБАТАТА ДЕТО ИМА 20 ФИРМИ.
228
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 15 години
Браво бе,сини ***!Дето ако не се бяхте събрали и в парламента нямаше да влезете!Вече и претенции извадихте!Къде останаха "обещанията" от пресконференцията в нощта след изборите??? На следващите избори и в парламента няма да влезете.Иска ви се с шепа хора да диктувате правилата?Като Доган? Е видяхте,че няма да стане.Бойко ви бие шута.Ако не,се знае.Нови избори,и този път и без вас!!!