Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ

Коалицията ще подкрепи кабинета с декларация; РЗС също не подписват
17 юли 2009 11:58,
347
Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Синята коалиция няма да подпише меморандума, предложен от ГЕРБ, стана ясно след среща между ръководствата на СДС и ДСБ в парламента.

Сините обаче ще подкрепят новото правителство със специална декларация.

Още по темата

Твърдо ще подкрепим съставяне на кабинет с мандата на ГЕРБ, съобщи след срещата съпредседателят на коалицията Иван Костов.

Сините ще застанат и зад мерки и решения на новото правителство, които съвпадат с политическата програма на Синята коалиция.

Те остават отворени за изработване на общи позиции с ГЕРБ за парламентарно сътрудничество и конкретни политики.

"Приемаме меморандума по принцип, като позиция на ГЕРБ", подчерта Иван Костов.

„Синята коалиция ще подкрепи съставянето на кабинета на ГЕРБ, защото са спечелили доверието на избирателите и имат най-голямата парламентарна група, както и защото членуват в едно и също европейско семейство - ЕНП“, коментира Костов. 

По думите му, това е и начинът БСП и ДПС да отидат в опозиция.  

Синята коалиция остава отворена за консултации за изработване на общи позиции с ГЕРБ в парламента за сътрудничество по определени политики. 

„Дано не стане нужда да се убеждавате, че Синята коалиция е ключът към стабилното управление на страната“, заяви Иван Костов в отговор на въпрос дали все още смятат, че са решаващият фактор за такова управление. 

РЗС също няма да подпише предложения от ГЕРБ меморандум заради участието на "Атака".

От своя страна лидерът на националистите съобщи:

“Нямаме никакви условия към меморандума на ГЕРБ и го подкрепяме безусловно”.

Волен Сидеров допълни, че по-късно през деня ще се срещне с хора на Бойко Борисов, за да потвърди позицията на" Атака".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
toto преди 15 години
Дано не изигт някоя чка на бат Бойко, че ако има извънредни избори ,този път Бойко ще има сигурни 150 депутати ! Най после някой да си държи на думата!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
Пътник преди 15 години
Настоящият главен изпълнителен директор на СиБанк Петър Андронов е най-вероятният нов управител на БНБ, който ще смени на поста преизбрания от предишното управляващо мнозинство Иван Искров. Информацията, макар и неофициална, в. Класа" научи от 2 независими източника. За същата позиция или тази на подуправител се спрягаше и името на изпълнителния директор на УниКредит Булбанк - Левон Хампарцумян
54
0
 
0
 
! Отговори
СИК преди 15 години
Който се хване да управлява с ГЕРБ си е живо самоубийство. Тази самонадеяна мутра с мания за величие не допуска друго мнение освен неговото.
53
0
 
0
 
! Отговори
sss преди 15 години
Тц,тц,тц... тея Костов и Димитров какви са "подай гъзици"
52
0
 
0
 
! Отговори
reaktora преди 15 години
който не е с бойко е с дпс.бойко, размажи ги.никаква аванта на костов и яне.
51
0
 
0
 
! Отговори
ei преди 15 години
Gati kakafoniata,udarite zad garba zapo4naxa.
50
0
 
0
 
! Отговори
Тито преди 15 години
Бойко! Нема време! Фащай Серги под ръчичка , че наесен с бодра песен...
49
0
 
0
 
! Отговори
Долу СДС/ДСБ преди 15 години
Тая *** ламти за власт с тия мижави 6%... Като се разровят в корупционните схеми от миналото, освен тези на БСП ще излезе и звездата Костов - 100%. Много ясно, че иска да извива ръце и да предотврати това този ПРОВАЛЕН ПОЛИТИК!
48
0
 
0
 
! Отговори
johnnie преди 15 години
ГЕРБ + АТАКА!Останалите алчни и, жадни за власт и нови възможности за прибиране на парички ще стоят в опозиция. АТАКА ПОБЕДА!
47
0
 
0
 
! Отговори
Мондисо преди 15 години
Сигурен/-а ли си, че в СК няма бивши от ДС?Всички над 30 години сме някакви бивши-чавдарчета,пионерчета,комсомолци,земеделци или комунисти...Нямаше "искам" или "не искам"...Въпросът е СЕГА кой какъв е и за какво се бори.Бил съм в СДС и доста отвътре познавам хора и събития, та не ми говори, че Костов не се бори за "кокала".Всъщност така е-той е вегетарианец.Значи се бори за "теменужката"...
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ей - мед ми капе на сърцето!Тези лапачи им излязохо криви сметчиците и сега няма далаверка :)Ха-Ха-Хааа А, да ги видим сега как ще се правят на велики родолюбци.Преди времеи царя пак така им резна крилцата и веднага спряха да му целуват краката и обърнаха плочата. Ха да ги видим сега!Не че Бойко е много цвете за мирисане ама тези от давна направо с.м.ъ.р.д.я.т
45
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Хайде,стига бе !..Народът си каза кой иска да го управлява и точка!Кои са СК,че да определят как и кой да управлява...Те ли,дето заедно със съмнителната партия РЗС, са на опашката по брой избиратели?!Само Атака не изяви никакви претенции и увъртания и остана до последно вярна на защитата на БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ !! А тиСК и РЗС),точно в такива моменти,се разбра,че са обвързани с ЧУЖДИ !!!
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ами да не подписват тези *** Костовисти. ГЕРБ да си управляват с Атака и те са единствените партии който до сега не са управлявали! РЗС са ченгета мръсни а Костов всеки го знае какъв е ...
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Бойко, зарежи ги тия, хващайте се с "Атака" и на работа!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Много ги хвана яд на седесарчетата, че няма да имат министерства. Костов изглеждаше като попарен когато Бойко каза че няма да състави коалиционно правителство, защото това го е обещал на избирателите. Седесарчетата злобни и отмъстителни, ще започнат да правят мръсно на ГЕРБ. Пролича си и от приказките им - прозвуча като заплаха че предстоят важни закони и едва ли не ако не са в коалиция с ГЕРБ, няма да ги приемат. Още повече ме отвращават, и 7% са им много.
41
0
 
0
 
! Отговори
ZavkaTa преди 15 години
Toq Martin Dimitrov...tolkova da me pognusi...oshte na preskonferenciqta sled izborite...tolkova jajda za vlast i pari..,4e 4ak shteshe da oblije...Za*nika na BB...No Bateto...kak im natri nosovete i na Kostov i na toq...nema takava Gavra... :D:D:D
40
0
 
0
 
! Отговори
Том преди 15 години
Предизборно, колко пъти гейберите говореха за управление формат ЕНП? Независимо от фасадата и заявките, ГЕРБ и СК са коренно различни, може би най - много по интереси.Никога не съм симпатизирал на сините, но като оставим настрана лидерите, голямата част от тези 6 % гласували за тях са от най - интелигентните хора, които поне разбират за що иде реч.За разлика от огромната част от милион и половина тъпани, които още вярват, че Бойчо щял да натупа "лошите и комунистите".
39
0
 
0
 
! Отговори
до номер 10 преди 15 години
а вашия сергей -от московския институт...и премиер.хептен без никакъв стаж.и ги надроби.нещо да кажеш?
38
0
 
0
 
! Отговори
Сема преди 15 години
Защо хора като теб остават анонимни?Никога няма да ти се доверят,ако си анонимен.
37
0
 
0
 
! Отговори
Counter-Strike преди 15 години
Mondiso verva6 li si kat pi6e6 ili nqkva versia pelikan vkarva6 tuk .

Спонсорирани публикации