Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ

Коалицията ще подкрепи кабинета с декларация; РЗС също не подписват
17 юли 2009 11:58,
347
Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Синята коалиция няма да подпише меморандума, предложен от ГЕРБ, стана ясно след среща между ръководствата на СДС и ДСБ в парламента.

Сините обаче ще подкрепят новото правителство със специална декларация.

Още по темата

Твърдо ще подкрепим съставяне на кабинет с мандата на ГЕРБ, съобщи след срещата съпредседателят на коалицията Иван Костов.

Сините ще застанат и зад мерки и решения на новото правителство, които съвпадат с политическата програма на Синята коалиция.

Те остават отворени за изработване на общи позиции с ГЕРБ за парламентарно сътрудничество и конкретни политики.

"Приемаме меморандума по принцип, като позиция на ГЕРБ", подчерта Иван Костов.

„Синята коалиция ще подкрепи съставянето на кабинета на ГЕРБ, защото са спечелили доверието на избирателите и имат най-голямата парламентарна група, както и защото членуват в едно и също европейско семейство - ЕНП“, коментира Костов. 

По думите му, това е и начинът БСП и ДПС да отидат в опозиция.  

Синята коалиция остава отворена за консултации за изработване на общи позиции с ГЕРБ в парламента за сътрудничество по определени политики. 

„Дано не стане нужда да се убеждавате, че Синята коалиция е ключът към стабилното управление на страната“, заяви Иван Костов в отговор на въпрос дали все още смятат, че са решаващият фактор за такова управление. 

РЗС също няма да подпише предложения от ГЕРБ меморандум заради участието на "Атака".

От своя страна лидерът на националистите съобщи:

“Нямаме никакви условия към меморандума на ГЕРБ и го подкрепяме безусловно”.

Волен Сидеров допълни, че по-късно през деня ще се срещне с хора на Бойко Борисов, за да потвърди позицията на" Атака".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
0
 
! Отговори
чакам отговор преди 15 години
"Интелигенти" костовисти-защо не отговаряте-ЗАЩО КАДИЕВ БИ КОСТОВ във СОФИЯ?ЗАЩО?
235
0
 
0
 
! Отговори
Plimut преди 15 години
A be, ti da ne si vnuk na Nikola Ge6ev?
234
0
 
0
 
! Отговори
иво до кунчев преди 15 години
изв ме колега ,ако пропусна от заслугите на кажи си иване-балкан,сапио,фондациата на елена,РМДтата,тричленките в селското .АЛ БОЖ,СОКОЛОВ,МУРАВЕИ,БАКАРДЖИЕВ.Е ТОВА КАТО МАХНЕМ,МОЖЕ ДА ПОТАРСИМ ХУБАВО...........*** то кво ли остана а??????????
233
0
 
0
 
! Отговори
Панайотов преди 15 години
Гаргамел надмина комунистите моето момче.
232
0
 
0
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 15 години
БОЛНИТЕ ЧЕРВЕНИ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ , НАБОРЛЙИ НА ГАЗДОВ , ОНЯ ДЕТО ХРАНЕЛ ПРАСЕТАТА С ТРУПОВЕ НА ИНАКОМИСЛЕЩИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КОНЦЕТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ , НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРИМИРЯТ С ИЗБОРНАТА КАТАСТРОФА НА ПРЕДАТЕЛСКАТА ПРОРУСКА ПАРТИЯ БСП И МУТАНТИТЕ И ДПС И НДСВ И СЕГА ПЛУЯТ СИНЯТА КОАЛИЦИЯ НА ЛЯВО И НАДСНО ! ТЕ НЕ СА ЗА В ФОРУМ , ЗА ПСИХИАТРИЯ СА !!!
231
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ами-не подписвайте.поне да се знае КОЙ КОЙ Е.
230
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 15 години
Смърфовете и Гаргамел в затвора!
229
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Ало интелигентния, то само БАЛКАН да беще проблема..... То обраха България тея комунисти, тоя ми говори за БАЛКАН. А Кремоковци къде е, а Химко Враца къде е, ..... отворко .
228
0
 
0
 
! Отговори
ИНФОРМИРАН преди 15 години
Така че не ми казвай, че информираните симпатизирали на Костов. Точно информираните никога повече няма да си дадат гласа за този, който унищожи СДС със егоцентричния си характер.*** и мафиот. Заслужава пълно разследване и след това..всички знаете къде..
227
0
 
0
 
! Отговори
Cs преди 15 години
Rado ://.otgovori.eu/ vij tuk #71 otgovor za Balkan
226
0
 
0
 
! Отговори
ИНФОРМИРАН До 217 преди 15 години
Аз съм, даже мноого информиран за личността Иван Костов! Информиран съм и как той управляваше през периода 97-2001. Зная много добре кражбите му, кражбите на целият му кабинет. Крадяха като не видяли, а всичко това ставаше изцяло и САМО с неговата благословия. Информиран съм и много добре как истинските седесари се възпротивиха срещу това и КОСТОВ започна да го унищожава един по един...чрез следствие, проатура, масови уволнения по места.
225
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
А при Виденов много добре ли беше, много ми е интересно ? Що не коментираш този период от нашето демократично развитие?!?
224
0
 
0
 
! Отговори
Р@до преди 15 години
Ало интелигентите кажете ,къде е "БАЛКАН"? Или може би вашият Костов няма да поеме отговорност за това,както винаги,разбира се. А за пенсиите ?
223
0
 
0
 
! Отговори
отговор преди 15 години
просто сектантите и приватизаторите гласуват за костов.потомци на видни комунистически родове.като толкова знаете -ЗАЩО КАДИЕВ БИ КОСТОВ В СОФИЯ?Елементарен за интелигентни костовисти.Дайте отговор.
222
0
 
0
 
! Отговори
КУНЧЕВ преди 15 години
ИВАН КОСТОВ Е БИЛ , Е И ЩЕ СИ ОСТАНЕ НАЙ - КАДЪРНИЯТ ПОЛИТИК И НАЙ - ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК ! КАТО ТАКЪВ ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА , НЕЗАВИСИМО ОТ КАЛТА КОЯТО ПЛАТЕНИ ЧЕРВЕНИ ПРОРУСКИ ДОПИСНИЦИ ХВЪРЛЯТ ПО НЕГО ! ПРЕКЛАНЯМ СЕ ПРЕД ВСИЧКО ОНОВА , КОЕТО ИЗВЪРШИ КОСТОВ В ИМЕТО НА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ !!!
221
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Ти брато луд ли си или говориш на изуст. Преди изборите тук "бъкаше от комунистчета" , са бъка от костовистчета , а според мен бъка от *** като теб, кадето не знаят кво искат. ФАКТ Е ЧЕ САМО АТАКА ПОДКРЕПЯ НА 100% ГЕРБ. КОЕТО ВЕЧЕ ГОВОРИ ЗЛЕ ЗА ТАЗИ ПАРТИЙЙКА. НИКАДЕ ПО СВЕТА НЕ УВАЖАВАТ НАЦИОНАЛИСТИТЕ, НИКАДЕ.......
220
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Толкова са нагли Костов и онова недоразумение Мартин Димитров. Но поне хората ще си дадат сметка за истинската им същност, ще видят какво се случва, когато някой дръзне да развали модела, по който двайсет години се ограбва България. Настава вой до нсата. Имали експерти! Какви експерти, бе? Осем години не сте били в изпълнителната власт, в местна присъствието ви клони към нула, а като ви гледат ламтенето за постове, хората следващия път ще ви изгонят и от парламента.
219
0
 
0
 
! Отговори
Cs преди 15 години
Nedovel =bolen mozuk 97-2001 hahahaha pi4 vervai si razsmq me 4esno
218
0
 
0
 
! Отговори
недоволен преди 15 години
Тази нещастна коалиция трябва да бъде изтрита от лицето на земята. Аз не съм се и съмнявал , че тези псевдодемократи едно говорят пред медиите а след това започват задкулисните игри и шикалкавене. Никога не трябва да се прави коалиция със синята партия, докарала България до просешка тояга в периода 1997 - 2001 г. ДАНС има доста работа в техните редове, но явно това няма да се случи в нашата държава, пропита от корупция. Долу синята коалиция!
217
0
 
0
 
! Отговори
Р@до преди 15 години
Костов вреден за България и вие костовистите сте вредни за България.ВЪН.ВЪН.ВЪН.

Спонсорирани публикации