Много ми имат зъб, с Цветанов не си говорим!

Танов сезира прокуратурата заради разработка срещу сина му
Обновена: 26 яну 2011 19:17 | 26 яну 2011 19:15,
395
Много ми имат зъб, с Цветанов не си говорим!
Героите от СРС-тата показват близки отношения Снимка: Булфото

Разнобой в мненията между управляващи и опозиция предизвика изслушването на Ваньо Танов на закритото заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Повече от три часа шефът на Митниците обясняваше пред депутатите за СРС-гейт.
 

Според опозицията Танов потвърдил автентичността на записите, според  управляващите обаче не било съвсем така.

След продължителното изслушване шефът на Митниците не беше много словоохотлив пред журналисти.

Той обяви, че  ще подаде жалба в прокуратурата заради разработките срещу сина му.

Танов е говорил вече с главния прокурор по случая с подхвърлените в колата на сина му контрабандни цигари. Щял да подаде жалбата, "след като свърши "данданията" със СРС-тата".
 

На въпрос кой има зъб на Танов, той отговори, че е разбил интересите на много фирми и малко са тези, които му нямат зъб.

На въпрос защо министър Цветан Цветанов е подписал заповедта за назначаване на СРС-ата, Танов заяви: „Защото е имало разрешение от съда”.

А на въпрос ще лъснат ли СРС-та между него и Цветанов, митничар №1 отговори: „Не. Защото не си говорим помежду си”.

След края на изслушването депутати от БСП заявиха, че Танов е потвърдил автентичността на всички разговори, изнесени досега, включително тези с премиера Бойко Борисов. Единствено разговорът с Менда Стоянова не бил истински.

Според председателя на комисията  Анастас Анастасов от ГЕРБ обаче на заседанието директорът на агенция "Митници" е обяснил, че в изнесените в медиите записи категорично има вмешателство.

По думите му Танов бил казал, че голяма част от тези разговори не отговаряли на изказа на му, а разговорът с депутата Менда Стоянов бил фалшифициран.

Още по темата

„Изводът, който си направихме от разговора, е, че службите са  оказвали натиск върху Танов чрез разработки срещу сина му”, посочи Кирил Добрев от левицата.

„Близки на премиера са оказвали натиск на Танов да бъдат сменени заместниците му - Красимир
Николов и Антоний Странджев, допълни  и Петър Курумбашев.

Попитан  защо от левицата имат различна версия за казаното от Танов при изслушването, Анастас Анастасов заяви, че социалистите се опитвали да правят внушения.

Той потвърди обаче, че Танов е признал за "вероятни" опити за натиск да бъдат освободени двамата му заместници.

По време на изслушването шефът на митниците е отклонил питането редно ли е митничар да бъде назначаван затова, че играе добре футбол с премиера.

Следващата седмица вътрешната комисия ще изслуша и вътрешния министър Цветан Цветанов по казуса с телефонните записи, подслушването и ставащото в Агенция „Митници".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: Ваньо ТановСРС-гейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
20
 
! Отговори
Фелдфебелов преди 13 години
Тези учители по физкултура и пожарникари като не разбират от държавно управление и оперативна работа да си ходят.Логиката изисква когато получиш задача да подслушваш даден телефонен номер или номера на някого да го слушаш на 100%. Тоес да не изпускаш нищо. Но в разговорите има много плява примерно свързано с това женати да ти казва каква бира да купиш или хляб и домати... Явнво това би трябвало да го изтриват автоматично и да не го предават в прокуратаурата.Така стои и въпроса за записаните разговори между Танов и Борисов, които щом не са свързани с очакваните хора за рушвета да бъдат изтрити.Да! Да, ама не! Цецко е забранил да ги трият и ги е спастрил за компромат срещу бащицата му. Да ги пази като бели компромати за черни дни когато го притиснат пак за апартаменчетата и паричките от къде ги има...Друго обяснение няма.Да но са се появили честни ченгета като това момче дето не издържало на милиционерштината на Цецко и напуснало, а някой сега изнася пък това дето е спастрил Цецко. За това сега е трудно- щото не се знае колко човека като Цецко са си направили копия на флашки с компромати срещу Бойко.При 20 000 подслушвания и при пълен сектор би трябвало да имат база като новостроящата се спортна зала за да ги съхраняват. Значи има изборност в запазването на СРС.
69
4
 
31
 
! Отговори
Предсрочни избори! преди 13 години
Още ли има неразбрали причините за противоречивото поведение на Танов?Специални пояснения за ГЕРБЕРАСТИТЕ:Танов е заплашван, че ще пострада синът му! И за тези заплахи са използвани силата и възможностите на държавни институции, като МВР ! Ето къде се разходват нашите пари/ от данъци/ - за реализиране на личните амбиции на ЦвъЦвъ!
68
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
75Ало дерикотков!Никой не е длъжен да харесва шизофреничните ти бълнувания на душевно болен:)Гузната съвест я търси при майка си, но вече не може да те върне там откъдето си излезнал, независимо от огромното и съжаление!
67
28
 
19
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
тук е пълно с побъркана комунистическа ***...вижте сега с каква скороост ще наслагат минуси следствие гузна съвест....хахахаха
66
7
 
22
 
! Отговори
до 69 преди 13 години
А подлогата е ... ГЕРБ.Вземете я изчистете, че прелива и се размириса бре!
65
4
 
22
 
! Отговори
outsider преди 13 години
Ваньо Танов както изглежда след време ще се реши да съди Цветанов за това, че го е подслушвал, но засега още не му стига кураж за това.
64
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
67 Хихихихихи! Па не беше ли съда този дето бойкотираше:))))))))))))))))))))))Добре, че старите събраха доказателствата, че ако беше Цецко, ни Мургина, ни Лупи щеше да е в панделата
63
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО50:АКО НЕ БЕШЕ ГЕРБ НЯМАШЕ И ПРИСЪДИ ДА ИМА
62
24
 
7
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
не втори, няколко мандата и най-вече защото няма кой да смени герб, а те са перфектни
61
7
 
19
 
! Отговори
До ГЕРБер преди 13 години
Може моооже...ама памперсите си сменете поне :)))
60
37
 
13
 
! Отговори
partizanina преди 13 години
***,НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ,ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ НАБЛЯГАТЕ НА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ..И ПО-ТОЧНО НА ТОЛКОВА НЕЗНАЧИТЕЛНИ НЕЩА...ТОЛКОВА ПО-БЕЗИНТЕРЕСНО СТАВАТ ТЕАКО СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ,ЧЕ С ТОЯ МЕГА ГЛУПАВ РАЗГОВОР,КОЙТО СТЕ ЗАПИСАЛИ ЩЕ ПОСТИГНЕТЕ НЕЩО...САМО СТАВАТЕ ЗА СМЯХБОЙКО БОРИСОВ Е СИЛЕН...СПРЯ ВИ КРАНЧЕТО И СЕГА РЕВЕТЕ....НО ТОВА НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕВМЕСТО ГАЛЕРИЯ ДА КОМЕНТИРА ПРИСЪДАТА НА МУРГИНА.КОЯТО ОТ ПОЗИЦИЯТА НА ГОСПОД В ДЪРЖАВАТА ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА...ВИЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ С МЕЧКА ДРЕНКИ ДА БЕРЕТЕ
59
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕЙ ТОВА ЧЕРВЕНАТА ЧУМА Е СТРАШНА РАБОТА ,ТАНОВ ЕДНО Е КАЗАЛ ПРЕД КОМИСИЯТА ,ОБАЧЕ ТЕ ИЗЛИЗАТ И РЪСЯТ ГЛУПОСТИ ,АЗ ГЛЕДАХ ПО ТВ ПРЕДИ МАЛКО ТАНОВ И ЧОВЕКА МН АРГУМЕНТИРАНО СЕ ИЗКАЗА ,МИКОВ ,СТАНИШЕВ И КОМПАНИЯ ИСКАТ ДА ИЗВЪРТЯТ ПАК НЕЩАТА
58
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
5:0 за Ваньо :)))
57
12
 
3
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
анонимни ***, щом не е за комунистите занчи е за герб, така ли
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
54, много са ми смешни такива като теб - напишат някоя простотия и си сложат (+).Който има мозък не се ръководи от (+) или (-), а от съдаржанието на самия пост.
55
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
55 - ти па що се обиждаш! Хем искаш Хитлер, хем се обиждаш:) Герберска работа!
54
3
 
21
 
! Отговори
СеСеСеРЕ (СеРеСе) преди 13 години
Можете да спечелите назначение в митницата на летище София, ако се обадите на ЕГН **********
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мъка мъкаааааа....
52
3
 
3
 
! Отговори
до outsider преди 13 години
препоръчай го на майка си...може и на баща си
51
2
 
3
 
! Отговори
outsider преди 13 години
до 41: Препоръчвам ти Муамар Кадафи. Ако се преместиш в Либия сигурно ще ти хареса. България наистина ще се лиши от един от хората, които гласуват първосигнално, но ще го преживеем някак си.