Много ми имат зъб, с Цветанов не си говорим!

Танов сезира прокуратурата заради разработка срещу сина му
Обновена: 26 яну 2011 19:17 | 26 яну 2011 19:15,
395
Много ми имат зъб, с Цветанов не си говорим!
Героите от СРС-тата показват близки отношения Снимка: Булфото

Разнобой в мненията между управляващи и опозиция предизвика изслушването на Ваньо Танов на закритото заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Повече от три часа шефът на Митниците обясняваше пред депутатите за СРС-гейт.
 

Според опозицията Танов потвърдил автентичността на записите, според  управляващите обаче не било съвсем така.

След продължителното изслушване шефът на Митниците не беше много словоохотлив пред журналисти.

Той обяви, че  ще подаде жалба в прокуратурата заради разработките срещу сина му.

Танов е говорил вече с главния прокурор по случая с подхвърлените в колата на сина му контрабандни цигари. Щял да подаде жалбата, "след като свърши "данданията" със СРС-тата".
 

На въпрос кой има зъб на Танов, той отговори, че е разбил интересите на много фирми и малко са тези, които му нямат зъб.

На въпрос защо министър Цветан Цветанов е подписал заповедта за назначаване на СРС-ата, Танов заяви: „Защото е имало разрешение от съда”.

А на въпрос ще лъснат ли СРС-та между него и Цветанов, митничар №1 отговори: „Не. Защото не си говорим помежду си”.

След края на изслушването депутати от БСП заявиха, че Танов е потвърдил автентичността на всички разговори, изнесени досега, включително тези с премиера Бойко Борисов. Единствено разговорът с Менда Стоянова не бил истински.

Според председателя на комисията  Анастас Анастасов от ГЕРБ обаче на заседанието директорът на агенция "Митници" е обяснил, че в изнесените в медиите записи категорично има вмешателство.

По думите му Танов бил казал, че голяма част от тези разговори не отговаряли на изказа на му, а разговорът с депутата Менда Стоянов бил фалшифициран.

Още по темата

„Изводът, който си направихме от разговора, е, че службите са  оказвали натиск върху Танов чрез разработки срещу сина му”, посочи Кирил Добрев от левицата.

„Близки на премиера са оказвали натиск на Танов да бъдат сменени заместниците му - Красимир
Николов и Антоний Странджев, допълни  и Петър Курумбашев.

Попитан  защо от левицата имат различна версия за казаното от Танов при изслушването, Анастас Анастасов заяви, че социалистите се опитвали да правят внушения.

Той потвърди обаче, че Танов е признал за "вероятни" опити за натиск да бъдат освободени двамата му заместници.

По време на изслушването шефът на митниците е отклонил питането редно ли е митничар да бъде назначаван затова, че играе добре футбол с премиера.

Следващата седмица вътрешната комисия ще изслуша и вътрешния министър Цветан Цветанов по казуса с телефонните записи, подслушването и ставащото в Агенция „Митници".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: Ваньо ТановСРС-гейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега вече стана ли му ясно на Овчаров,с какво създаването на РЗС ще помогне на БСП?
89
6
 
20
 
! Отговори
Речта на Яне на вота преди 13 години
Толкова е сбъркана и оплетена политическата немощ на ГЕРБ, че не е в състояние да излезе от нея. В нито едно направление на държавното управление вие нямате ясна политическа визия. Да не говорим за държавната администрация превърнахте я в чиновници сенки, които като излизат палят свещи, че не са арестувани. Това каза от парламентарната трибуна председателят на РЗС Яне Янев, предаде репортер на Агенция Фокус. Дойдохте на власт благодарение на българските полицаи и техните семейства. Ударихте хората толкова тежко, че те никога няма повече да се сетят за абревиатурата ГЕРБ. Бойко Борисов знае сам, че няма компетентност и не може да осъществи едно европейско управление, каза още Янев. По думите му премиерът е предпочел властта, защото го е страх от тези сенки, тази тъмнина, която е обитавал в други години.България е на път да бъде първата държава-член на ЕС, която ще банкрутира икономически. Толкова тежко ударихте българския бизнес, че той на практика не работи. Бойко Борисов разбра, че е загубил доверието на народа и дойде ред да иска доверието на личните народни представители на Цветан Цветанов. Днес сме свидетели на апаратен сценарии. Чрез Йозеф Дитрих няма нищо да спечели, така както Хитлер не е спечелил, защото е бил просто един касапин на втора позиция в третия райх. Както един физкултурник стигна на втората позиция в държавната власт, каза още Янев. Според него, всичко, което се прави в България от година и половина е на принципа проба-грешка.Бойко Борисов има един единствен ход, ние можем да му гарантираме, че ако си подаде оставката и си отиде с мир, а не да предизвика улични протести... Предлагам му да го назначим за шеф на НСО. С това горе долу може да се справи. Той беше добър телохранител на Тодор Живков и Сакскобургготски, но няма смисъл повече това правителство да тормози българските граждани. Няма по-голям провал от това и няма да има, запомнете ми думата, заяви Янев.
88
7
 
17
 
! Отговори
Долу Герб преди 13 години
Не на репресиите. Двай Яне,ние сме с теб. Аз лично видях как стотици хора се записват в централата на РЗС,не се отказвай. Потопи докрай крадливата хунта и кораба на Герб/ГРОБ/.Не издържам повече! Близките ми са подложени на постоянна репресия, аз самият не спя по цели нощи. Заради долните инсинуации относно ориентацията ми, баща ми си отиде от този свят. Това е само част от изповедта на Яне Янев пред журналисти. Със сълзи на очи лидерът на РЗС сподели, че се чувства ужасно и се страхува за живота си.По думите на Янев слуховете около гей ориентацията му са станали причина баща му и дядо му да си отидат от този свят. Неговите врагове са успели да очернят името му не само пред обществото, но и пред собствените му роднини. Те убиха баща ми, изплака лидерът на РЗС. Според него татко му и дядо му не са могли да понесат мръсните слухове, че е гей. Сега се опитват да направят същото нещо и с майка му, брат му, приятелката му. Искат да ме съсипят, зле съм, жалва се Яне.Освен това, Яне Янев сподели с притеснение, че се страхува за живота си. По думите му той ще бъде следващият разстрелян, тъй като е неудобен на властта. Ако не ме убият скоро, всичко ще излезе наяве, ще кажа всичко, което знам за Борисов и управляващите, зарече се с разтреперан глас Яне. Лидерът на РЗС обяви Бойко за най-големия и опасен мафиот в България, глава на престъпна групировка.
87
19
 
6
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
кучетата си лаят, кервана си върви, бойко тероризира престъпниците, комунисти и турци бавно, но сигурно изчезват
86
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лилия напълно те подкрепям.Бойко е най доброто,което има България.Бойко ние ще те подкрепим!!!
85
17
 
12
 
! Отговори
bg.. преди 13 години
ерата на *** свърши.....кокал нет
84
1
 
9
 
! Отговори
astronom преди 13 години
poglednete nebeto,mnogo skoro ste izbuhne SUPER NOVA betelgeize,dano tova e znamenieto koeto ste pokaje ce v Bulgaria ima vse oste mislesti hora,i ste se nadignem da izritame bokluka B.B
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
89Дерикотев не се ласкай сам! Знаем, че си самовлюбен, но поне не се ласкай сам:)
82
19
 
6
 
! Отговори
Лилия преди 13 години
Приятели, не може ли просто да си затворим очите и да простим на г-н Борисов, той има нужда от нашата подкрепа! Нека върнем част от грижата и усилията, които полага за нас. той го заслужава!
81
2
 
20
 
! Отговори
читател преди 13 години
*** ташака!...Не съм вярвал!...Това е 21 век !...Хора ,опомнете се!
80
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tuk dinstveno prav e nr 75 !!!
79
23
 
13
 
! Отговори
До 84.... преди 13 години
Наистина е така!!! Но с минусите и плюсовете не може да повлияе на мнението на хората.Бойко е следващия ни управник.Герб на върха.Това е истината.Всичко друго е лъжа.
78
11
 
27
 
! Отговори
онзи преди 13 години
Коментарите са излишни!!! Оставка на плодово-зеленчуково-биреното правителство!!!
77
10
 
7
 
! Отговори
дерикотев преди 13 години
прочетете 75 и вижте ефекта...хахахаха
76
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледам го днеска по новините Танов ... тоя човек се изразява като *** полуолигофрен ... нито едно изречение не завършва ... иска да каже нещо - казва точно обратното ... нещо не е в ред тоя човек.
75
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТУКА ИМА ЕДНО *** КОЕТО СЛАГА ПЛЮС МИНУС ПО 6-7 НАВЕДНЪЖ ,ВЕЧЕ 5 МИНУТИ НАБЛЮДАВАМ ,ДОКАТО СЕ ПОЯВИ КОМЕНТАРА И ВЕДНАГА МУ СЕ ЛЕПВАТ 7 МИНУСА ИЛИ ПЛЮСА ,КАКТО ГО УСТРОЙВА КОМУНЕТО ,ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ТОВА
74
3
 
27
 
! Отговори
Разсекретете ги! преди 13 години
Разсекерете резултатите от изслушването на Росен Миленов пред Парламентарната подкомисия за контрол на използването на специални разузнавателни средства !И ЦвъЦвъ да ги прочете от трибуната на Народното събрание!Щом веднъж мотивът "висок обществен интерес" е приложен в случая с горнооряховските акушери, какво пречи и в този случай да се приложи?Още повече че властта най после ще си отдъхне от непрестанните компромати.Нали всичко е измислено- значи и Росен Миленов е потвърдил че е измислено!
73
14
 
6
 
! Отговори
КЕКС преди 13 години
Защо което и правителсво да дойде драмата не свършваЗащото БКП още са зад всичко случващо се
72
3
 
24
 
! Отговори
Daddy Teddy преди 13 години
Ало, ***, не видяхте ли че всички са измамници ?!?! Какво трябва да се случи че да ви просветне ?!... На много от коментиращите им личи, че една книга не са прочели в живота, те затова си харесват и неграмотните ченгета дето по телевизията едно изречение открай до край не могат да свържат... Ама как може да сте такива утепляци бе ?! Който не е от ГЕРБ е комунист ? Да ви имам и логиката, как па не се усетихте вече че сте доста ограничени и как не ви е срам да пишете по форуми ?!
71
9
 
7
 
! Отговори
bg.. преди 13 години
както казваше др.Костов;ние сме малка държава и всички сме роднини....и когато те хванат,че някой ти даде голов пас..!и ти от радост лобираш за него,е голямо престъпление ,щото е радост след гола....а да подариш Кремиковци,БГА.Балкан и други знайни и незнайни....е нищоа е важно ,че някой си взел болнични а друг питал ?абе тоя що се гевези...аз си мисля,че по важно ....осъдиха МУРГИНА;осъдиха ЛУПИда дава господ и другите....