Много ми имат зъб, с Цветанов не си говорим!

Танов сезира прокуратурата заради разработка срещу сина му
Обновена: 26 яну 2011 19:17 | 26 яну 2011 19:15,
395
Много ми имат зъб, с Цветанов не си говорим!
Героите от СРС-тата показват близки отношения Снимка: Булфото

Разнобой в мненията между управляващи и опозиция предизвика изслушването на Ваньо Танов на закритото заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Повече от три часа шефът на Митниците обясняваше пред депутатите за СРС-гейт.
 

Според опозицията Танов потвърдил автентичността на записите, според  управляващите обаче не било съвсем така.

След продължителното изслушване шефът на Митниците не беше много словоохотлив пред журналисти.

Той обяви, че  ще подаде жалба в прокуратурата заради разработките срещу сина му.

Танов е говорил вече с главния прокурор по случая с подхвърлените в колата на сина му контрабандни цигари. Щял да подаде жалбата, "след като свърши "данданията" със СРС-тата".
 

На въпрос кой има зъб на Танов, той отговори, че е разбил интересите на много фирми и малко са тези, които му нямат зъб.

На въпрос защо министър Цветан Цветанов е подписал заповедта за назначаване на СРС-ата, Танов заяви: „Защото е имало разрешение от съда”.

А на въпрос ще лъснат ли СРС-та между него и Цветанов, митничар №1 отговори: „Не. Защото не си говорим помежду си”.

След края на изслушването депутати от БСП заявиха, че Танов е потвърдил автентичността на всички разговори, изнесени досега, включително тези с премиера Бойко Борисов. Единствено разговорът с Менда Стоянова не бил истински.

Според председателя на комисията  Анастас Анастасов от ГЕРБ обаче на заседанието директорът на агенция "Митници" е обяснил, че в изнесените в медиите записи категорично има вмешателство.

По думите му Танов бил казал, че голяма част от тези разговори не отговаряли на изказа на му, а разговорът с депутата Менда Стоянов бил фалшифициран.

Още по темата

„Изводът, който си направихме от разговора, е, че службите са  оказвали натиск върху Танов чрез разработки срещу сина му”, посочи Кирил Добрев от левицата.

„Близки на премиера са оказвали натиск на Танов да бъдат сменени заместниците му - Красимир
Николов и Антоний Странджев, допълни  и Петър Курумбашев.

Попитан  защо от левицата имат различна версия за казаното от Танов при изслушването, Анастас Анастасов заяви, че социалистите се опитвали да правят внушения.

Той потвърди обаче, че Танов е признал за "вероятни" опити за натиск да бъдат освободени двамата му заместници.

По време на изслушването шефът на митниците е отклонил питането редно ли е митничар да бъде назначаван затова, че играе добре футбол с премиера.

Следващата седмица вътрешната комисия ще изслуша и вътрешния министър Цветан Цветанов по казуса с телефонните записи, подслушването и ставащото в Агенция „Митници".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: Ваньо ТановСРС-гейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Cwetano triabva da arestuva Futbolista i da iztrygne ot nego koi ni go natrese za tikven premier i systo taka zaka4kata s Ministyr Naidenov na scenata v Tokio, dali e imala sexsualen harakter zasto Naidenov skysa ot napyni kop4e, vide se u talaviziata ka se dupi da si diri kop4eto ili Boiko mu nalete sled kato se pipa s golia iaponski Sumist , sho na Naidenov mu vikali Dupeto.towa iskam ot Cwetanav i ke zaboravim za 6 panelki
249
2
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Очевидно е, че Вождовете си представят управлението на държавата като командването на силова групировка от началото на прехода. Сега извадиха разговорите с Танов. Ами ако някой извади разговорите с министър Найденов. Дали някой не е лобирал по същия начин и за Калинка. Въпросът няма нужда от отговор като се знае кой е баща и. Интересно ми е ортодоксалните гербери наистина ли са влюбени в ББ или това поведение им е по рождение.
248
0
 
2
 
! Отговори
до 254 преди 13 години
да се дигнат ама не им стиска,те са свикнали само да реват а ништо да не правят.
247
0
 
3
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
до 251:да поясня, да не се излагаш повече, че се вижда истинската злоба, която проявяваш към човека. в норамлните държави ядем свежи плодове и зеленчуци, не се налага да варим компоти, ядем extra virgin olive oil, т.е зехтин, който разгражда холестерола... така че няма да заинтригуваш опонента си по този начин. успокой се, не се нервираш, ние бачкаме, но ти все пак да си научиш уроците, за да не вярваш на всичко, което показват по телевизора. и кечът не е истински бой, да знаеш.
246
1
 
2
 
! Отговори
до нели преди 13 години
*** аз има хиляда и сто въпроса към СЕРГЕЙ и гоце ,нека първо те да минат през детектора,само на един въпрос ,покровители ли са на отвличанията ,ако не са доброволно ще вляза в затвора за клевета ,дали ще са сагласни на този вариянт
245
1
 
4
 
! Отговори
EXO преди 13 години
Алтернатива трябва да се намери, а щом трябва, ще се намери. Както казва шопската поговорка, "Което е нужно, оно си требе, а което си требе, оно е нужно". Дори програмно правителство е по-добре от полицейско-далавераджийско управление.
244
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дигай се народе сега му е времето Дигай се бедни и ограбен ми българиноо още от утре
243
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА
242
4
 
3
 
! Отговори
кака преди 13 години
ама немога да разбера бг народ,не разбрахте ли че тая държава оправия няма бе хора,ама защо стоите там не разбирам.
241
1
 
4
 
! Отговори
245 преди 13 години
Кажи къде си да ти пратя колетче-олио,компотче,нещо...кажи?Речник,за да ти е по-лесно.
240
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В тая държава цените са ни български заплатите европейски
239
2
 
7
 
! Отговори
Нели преди 13 години
А аз предлагам първо Бойко да мине през детектора и да отговори на няколко прости въпроса...1. Има ли протекция от негова страна към трибуквените групировки / ***, СИК /2. Има ли общи икономически интереси със Цветелина Бориславова.3. Участвал ли е във корупциони схеми.4. Участвал ли е във Мутренски бригади.5. Знае ли нещо по въпроса за "фалшифицираните" му подписи като кмет.6. Комунист ли е.7. Разтривал ли е ушите на другаря Живков / това е контролен въпрос / всички знаем отговор
238
1
 
4
 
! Отговори
M. преди 13 години
TANOV, KAKVO SE OPLAKVASH, KAKVO HLENCHISH... I TOVA MI BILO VLAST...
237
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Училищата бяха пълни с желаещи да гласуват МЛАДИ ХОРА ЗА ГЕРБ ,стига глупости видно е че няма алтернатива ,когато дойде момента Борисов ще си иде ,но засега остава защото няма кой другари да се нагърби ,аз не познавам човек който да не е гласувал за ГЕРБ ,можеби на вас тук ви плащат за да пишите глупости ваш си е проблема
236
0
 
6
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
братя българи, ще помагаме колкото можем! пращаме пари, по 2 млрд евро годишно ви пращаме от света, разбираме затруднението, но все пак почва да ни става гадно, че ние внасяме, мафията изнася! бачкаме, за да лапате, но няма благодарност! тотално неразбиране! малко се стегнете и да си помогнем, за да живеем добре всички! разкарайте мафиотите от всякъде!
235
2
 
0
 
! Отговори
ДО 240 преди 13 години
МЕРСИ,А ТИ СИ СТОИ В МИЗЕРИЯТА И ПРОДЪЛЖАВАИТЕ ДА РЕВЕТЕ,КАТО ВДОВИЦИ ЗА.
234
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имали ли Гербераси бее
233
3
 
9
 
! Отговори
EXO преди 13 години
БОРИСОВ - ФУТФОЛИСТ ???ТОЗИ, ДЕТО НИ СЕ ВОДИ ЗА ПРЕМИЕР, ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ САМО ТОВА ПРАВИ := В РАБОТНО ВРЕМЕ ДА РИТА ФУТБОЛ, =ДА РЕЖЕ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ ЛЕНТИ ЗА ОТКРИВАНЕ И ПРЕОТКРИВАНЕ НА ЕДНИ И СЪЩИ ОБЕКТИ, /КОИТО НЕ Е ПРАВИЛ/,= ДА ИЗПОЛЗВА ХЕЛИКОПТЕРИТЕ КАТО ТАКСИ, КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ИКОНОМИИ НА ДЪРЖАВНИ ПАРИ,= ДА ОБИКАЛЯ С МИНИСТЕРСКА И ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ПРИСЛУГА ПО СВЕТА И =МЕДИЙНО ДА НИ НАСТАВЛЯВА .
232
4
 
4
 
! Отговори
Нели преди 13 години
Нали най честните и почтенни са от Герб или просто сте си Б К П
231
3
 
11
 
! Отговори
Простотията е на нив преди 13 години
Танов: Аз ще звъня ли на ЕГН?Простотията е на ниво!Простотията е на ниво!Простотията мина всякави граници. Другарят комунист-мутра-милицонер да си подава оставката и да си ходи в Банкя. Никога в България не е имало такава липса на държавност и толкова много неадекватност в управлението. За полицейщината/милиционерщината да не говорим. А икономическата катастрофа е вече факт и не се вижда изход от положението. Защото хората не се хранят с МВР акции и ченгеджийници - хранят се от производство.