Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път

Промени ще има след третия мандат, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 19:21 | 19 мар 2017 18:52, Веселина Йорданова
506
Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път
Снимка: БТА

Ако ГЕРБ сформира правителство след предсрочните избори на 26 март, Бойко Борисов отново ще е премиер. Това даде да се разбере Борисов в предаването "120 минути" по bTV.

На въпрос дали би направил премиер Томислав Дончев, Борисов коментира, че ще направи промени след третия мандат и "все още си има министър-председател".

Дончев, който също бе в студиото, се усмихна и каза: "Това е весело".

Бившият премиер коментира, че е важно партията му да бъде първа убедително, за да направи стабилно правителство, каквото не се е получило преди. 

Няма да направим коалиция с ДОСТ и ДПС, декларира Борисов. 

Той каза, че доходите му са от заплата и сподели, че смята да санира къщата си, защото в нея духало много. "Като гледам колко хубаво става на другите, искам и моята да си я направя", каза лидерът на ГЕРБ.

В отговор на думи на лидера на БСП Корнелия Нинова, че управлява с eсемеси, Борисов каза, че не е пращал такива и не се занимава с игрички. "Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков ще ми я приписват на мен", коментира лидерът на ГЕРБ по повод освобождаването на Иван Гарелов.

По-рано днес във Велико Търново той заяви, че трябва да сме по-обединени от всякога като нация, защото атаките, които заплашват Европа, не са измислица. Той даде пример с ожесточените конфликти в Крим и в Косово и с напрегнатата ситуация в Гърция, Румъния и Македония, предаде БТА.

Борисов обясни, че България като външна граница на ЕС ще бъде най-уязвима, ако се задълбочи конфликтът между Турция и Европа. "Страната ни трябва да продължи добрия тон, за да може бежанците да бъдат задържани на територията на Турция, а Европа да продължи да подпомага България финансово с плащане на разходите. Войната трябва да спре", каза той. 
 
Бившият премиер бе категоричен, че благодарение на диалога му с турския президент и европейските лидери страната ни се е справила перфектно с охраната на границата. "Дори служебният кабинет призна, че заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. В момента няма мигранти, всичко е спокойно", посочи той. 
 
"Деленето на християни и мюсюлмани е изключително опасно. Опасно е напомнянето на Възродителния процес. ГЕРБ доказа, че е партията на всички български граждани и аз съм убеден, че на изборите ще имаме рекордна подкрепа от българските мюсюлмани", заяви още председателят на ГЕРБ. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
9
 
! Отговори
Златна превъзходна преди 7 години
Гласуването си е тест за интелигентост. какъв ли е коефициентът на избирателите, мръзващи се на тези обещания? По какво се различавате от тези, които вярват на врачки, че ще им развалят черна магия или пострадалите от тел. измамници,че плащат за залавяне набежанци.Не виждате ли приликата- плашенето с бежанци и телевизионните изманици, които искат да им дадете да ги ловят. А Корнелия ще ви целуне и ще развали черната магия, и вече няма да се заспали принцове и принцеси, а СВОБОДНИ И ЩАСТЛИВИ))
146
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов по/скоро следва да е готов за стръмната, бърза и болезнена пързалка, по която вече се пусна.
145
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па не мой да изкара Мандата и па сички ще му се смеят.
144
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще прави, ама друг пътоще 1 седмица ще гледаме самозабравените им физиономиии в неделя им теглим шута
143
41
 
3
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Благодарение на Генерал Борисов страната се развива. Модерни магистрали, детски градини, спортни площадки. Саниране на блокове. Бавно и стабилно покачване на заплати и пенсии. Безработица 7 %. БВП на плюс със 3,5 процента. Излишък в Хазната 800 млн. А Сатанишев ппстрои един гьол в Белене и платихме милиарди.
142
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрете го този лъжец, експерименти с хората ли си правите?Да не е някаква скрита камера или Биг Брадър?
141
2
 
33
 
! Отговори
МАЛЕЕЕ... преди 7 години
НЕМОЖАХ ДА ГО СЛУШАМ ДОКРАЯ - ЧУДЯ СЕ КОИ СА ТЕЗИ ДЕТО ГО ХАРЕСВАТ ЧЕ ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО И ДОНЧЕВ ВИЖДА КОЛКО Е "УМЕН" ШЕФА МУ НО НАЛИ ИСКА ДА Е ВЪВ ВЛАСТА УСМИХВА СЕ И КАКВО ЛИ СИ КАЗВА НА УМ "А БЕ ВАЖНОТО АЗ ДА СЪМ ????"ГОРКАТА НИ ДЪРЖАВА --ЩЯЛ ДА ПРАВИ ТРЕТИ КАБИНЕТ НАЛИ ИМАШЕ ЗАЩО ГО ДАДЕ СЕГА ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ ЗА ИЗБОРИ ТРЯБВА ДА ИСКАМЕ ТОЙ ДА ПЛАЩА ТЕЗИ ИЗБОРИ
140
1
 
22
 
! Отговори
Психиатър преди 7 години
Странджа, Професор, явно не разбирате от дума, местоположението в района на Психиатрията ви е установено и след малко санитарите ще са при вас! И за наказание нищо няма да ви пусна!
139
1
 
14
 
! Отговори
До 162 преди 7 години
А теб ще те направим кмет на Симитли,защото сегашния им кмет ще направим министър.
138
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези избори със сигурност няма да гласувам. Това вече си е гавра!!!
137
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ако ГЕРБ направи кабинет, ..."---Ако баба ми беше с главата надолу, щеше да бъде като спестовна касичка;Ако баба ми беше мъжка, щеше га върне на дядо ми всичкото еб*не;Ако, ако, ако ... Ако спрете да го показвате тоя, всички ще са ви благодарни.
136
4
 
4
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Пия само водка с кисели краставички.
135
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както сам обича да казва,вече и с кожата си усеща,че си отива и затова толкова е озверял.Ноооо,каквото човек сам си направи,никой не може да му направи.
134
2
 
34
 
! Отговори
user преди 7 години
Той и за Мишо Бирата не се беше обаждал, пък после .... лека му пръст на човека. Имаме способност много бързо да забравяме гафовете, които в ЕС закопават партии. Успех на печелившите.
133
2
 
16
 
! Отговори
Психиатър преди 7 години
Странджа, Професор след малко ще те прибере в стаята, имам изненада за вас двамата - интервю на Борисов и днешното на Павлова!
132
3
 
26
 
! Отговори
д-р преди 7 години
Ако някой срещне пожарникаря (агента Буда) извън психиатрията, моля, върнете ни го преди вечерна проверка. И не му се връзвайте на приказките. Той, горкият, не знае и не разбира какво говори.
131
16
 
4
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Написал съм 36 книги. Вие комунистите колко книги сте написали? Нула! Знаете единствено да крадете кашкавал и сирене от мандрите!
130
1
 
22
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 7 години
Корни премиер, але, алееее !
129
0
 
15
 
! Отговори
Психиатър преди 7 години
Професор, искам да се успокоиш, да хванеш под ръка Странджата и да се приберете в стаята! Обещавам ви да ви пусна любимите ви интервюта на Борисов! Санитарите заради вас са още на работа от дневната смяна!
128
0
 
21
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 7 години
Това, че комуниста и агент, другаря Борисов (агент Буда), критикува комунистите, че са комунисти и агенти на ДС, е все едно чернокожият Обама да критикува чернокожите, че са чернокожи!