Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път

Промени ще има след третия мандат, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 19:21 | 19 мар 2017 18:52, Веселина Йорданова
506
Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път
Снимка: БТА

Ако ГЕРБ сформира правителство след предсрочните избори на 26 март, Бойко Борисов отново ще е премиер. Това даде да се разбере Борисов в предаването "120 минути" по bTV.

На въпрос дали би направил премиер Томислав Дончев, Борисов коментира, че ще направи промени след третия мандат и "все още си има министър-председател".

Дончев, който също бе в студиото, се усмихна и каза: "Това е весело".

Бившият премиер коментира, че е важно партията му да бъде първа убедително, за да направи стабилно правителство, каквото не се е получило преди. 

Няма да направим коалиция с ДОСТ и ДПС, декларира Борисов. 

Той каза, че доходите му са от заплата и сподели, че смята да санира къщата си, защото в нея духало много. "Като гледам колко хубаво става на другите, искам и моята да си я направя", каза лидерът на ГЕРБ.

В отговор на думи на лидера на БСП Корнелия Нинова, че управлява с eсемеси, Борисов каза, че не е пращал такива и не се занимава с игрички. "Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков ще ми я приписват на мен", коментира лидерът на ГЕРБ по повод освобождаването на Иван Гарелов.

По-рано днес във Велико Търново той заяви, че трябва да сме по-обединени от всякога като нация, защото атаките, които заплашват Европа, не са измислица. Той даде пример с ожесточените конфликти в Крим и в Косово и с напрегнатата ситуация в Гърция, Румъния и Македония, предаде БТА.

Борисов обясни, че България като външна граница на ЕС ще бъде най-уязвима, ако се задълбочи конфликтът между Турция и Европа. "Страната ни трябва да продължи добрия тон, за да може бежанците да бъдат задържани на територията на Турция, а Европа да продължи да подпомага България финансово с плащане на разходите. Войната трябва да спре", каза той. 
 
Бившият премиер бе категоричен, че благодарение на диалога му с турския президент и европейските лидери страната ни се е справила перфектно с охраната на границата. "Дори служебният кабинет призна, че заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. В момента няма мигранти, всичко е спокойно", посочи той. 
 
"Деленето на християни и мюсюлмани е изключително опасно. Опасно е напомнянето на Възродителния процес. ГЕРБ доказа, че е партията на всички български граждани и аз съм убеден, че на изборите ще имаме рекордна подкрепа от българските мюсюлмани", заяви още председателят на ГЕРБ. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нарцисизъм, клонящ към авторитаризъм. Иронията е, че е лидер на дясна, демократическа партия))О, врмена, о нрави!Тикво, паметник не искаш ли, о чакай магисталите са твоите паметници...D
126
0
 
21
 
! Отговори
Гражданин. преди 7 години
Борисов, кой беше този човек ?
125
0
 
7
 
! Отговори
До психиатър преди 7 години
Ааа, не,,професорът" избяга от помощното училище.
124
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички виждат колко е неграмотен.Учудващо е колко иначе интелигентни хора без чувство за достойнство са накацали върху кацата с мед наречена ГЕРБ.Не могат ли сами да си изкарват прехраната,а се унижават по такъв отблъскващ и недостоен начин.
123
19
 
4
 
! Отговори
Професор преди 7 години
За таблета съм платил цели 180 лева от пенсията. Няма да си давам таблета. Комунистите ме банират и ми спират интернета защото говоря истината. Имам милиони почитатели в интернет. Долу БСП! ГЕРБ Победа!
122
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Речник на гербер:***-КОМУНИСТ явно
121
0
 
26
 
! Отговори
Психиатър преди 7 години
Още един пациент е избягал! Той се подвизава с ник - Професор! Въобще намерим ли ги тези двамата - Странджата и Професор ще им приберем таблетите!
120
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти да не мислиш, че Димитър Николов краде по-малко ?
119
27
 
5
 
! Отговори
Професор преди 7 години
БСП и Kyрнелия ще загубят катастрофално. Най много да вкарат 10 депутата.
118
3
 
20
 
! Отговори
Психиатър преди 7 години
Странджа, прибирай се бързо в стаята защото аз и санитарите сме ти много ядосани!
117
1
 
29
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
МУТРАТА С ТАКИВА КРАДЛИВИ КМЕТОВЕ КАТО ИВАН ТОТЕВ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ
116
30
 
2
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Само така Бойко мачкай комунистите! Орешарски съсипа страната!
115
13
 
4
 
! Отговори
Бюлетина номер 14 преди 7 години
Движение "Възраждане"!Костадин Костадинов- един достоен БЪЛГАРИН!
114
12
 
4
 
! Отговори
Бюлетина номер 14 преди 7 години
Движение "Възраждане"!Костадин Костадинов- един достоен БЪЛГАРИН!
113
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юристи са му подсказали, че с версията "Дадохме пари за откуп" борисов фактически сам оборва първоначалното си твърдение : "Дадохме пари за филми", за което ще бъде съден и така сам потвърждава клеветническия характер на първото твърдение. Новият вариант : "през едни фирми, през едни хора" е по-завоалиран и по-неясен, също не върши работа, но поне дава някакъв минимален шанс, ако в съдебния състав има свои хора да се опитат да се захванат за нещо.
112
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко си получи к'вото трябваше и още на президентските избори сдаде властта. Сега почти същото - подготвя се за снишаване, усещайки тинята под краката си. Курделия ще триумфира на изборите, тиквата ще се смири и... толкоз. Пошло и безвкусно селско театро...
111
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека ви каза, че кара на една заплата, а от два месеца и без нея. Чака го и ремонт на къщурката. Дайте му шанс и се прецакайте къв за трети път.
110
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце щял да е премиер 3 пъти - за щастие 😀И 55 пъти да е премиер все тая. Нито един няма да завърши. Защото не става. Ама е упорит, трябва да Му се признае.
109
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господи не дай Боже!!! Мале мила, няма ли някой да спре това позорище! Един път - не разбрал, втори път - пак не разбрал!!! С какво ще се различава третия път????? Уникално! Това само в нашата държава може да има такива недоразумения!!!! Три пъти! Леле мама мила!!!!
108
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
''Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере... той пак ще бъде премиер'' - понеже първите ти два мандата бяха много успешни?! Два пъти ти повярваха хората, и двата пъти сдаде властта предсрочно - на какво основание пак се цаниш за премиер? Добре свършена работа досега?! #Оставка на #Кой!! Поздрав