Протоколите наполовина, Фандъкова води на Манолова с 18 хил. гласа

Избирателната активност е около 51% засега, може да се повиши
Обновена: 28 окт 2019 17:48 | 28 окт 2019 17:45, Веселина Йорданова
155
Протоколите наполовина, Фандъкова води на Манолова с 18 хил. гласа
Снимка: БТА

Кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова печели 36.48% подкрепа на първи тур на местните избори или 73 717 гласа, а за независимата Мая Манолова, подкрепена от БСП, своя вот са дали 27.54% или 55 652 софиянци, според данни към 15:40 при обработени 47.99% СИК протоколи в OИК. Двете отиват на балотаж следващата неделя.

Единствените столични райони, за които няма да има балотаж, са Банкя и Нови Искър. Там кандидатите на ГЕРБ печелят още на първи тур. Кметовете на останалите 22 района ще станат ясни следващата неделя. Такава е информацията при над 50% обработени протоколи от Общинската избирателна комисия в София.

Избирателната активност на местните избори, произведени в неделя, е близо 51 на сто, при обработени 90,93 процента от протоколите, съобщи пред журналисти днес Александър Андреев, член и говорител на ЦИК. Вече са сканирани 84,69 процента от протоколите на СИК и са качени на страницата на ЦИК, предаде БТА.

Избирателната активност може да се промени малко, след пълното въвеждане на протоколите на СИК. На миналите местни избори през 2015 г. тя е била 53,60 на сто.

В ЦИК вече са пристигнали 87 от общо 265 ОИК, за да предадат изборните си книжа.

Очакваме ЦИК да съобщи резултатите от първия тур в законовия 48-часов срок - най-вероятно утре, 29 октомври, следобед, съобщи Андреев.

В изборния ден в ЦИК са постъпили 257 жалби и сигнали, най-вече за нарушения на изборния процес, за нерегламентирана агитация или разпространяване на данни от социологически проучвания, като четири от сигналите са за купуване на гласове.

В ЦИК вчера са постъпили пет искания за сваляне на имунитет на кандидати за общински съветници и за кметове. Така дадените вече от ЦИК разрешения за сваляне на имунитета стават 12, съобщи още Александър Андреев.

Изборният процес протече нормално, без съществени нарушения. Организацията, създадена от ОИК, беше на много по-добро и по-високо ниво, включително и тази в София, от изборите през 2015 г., каза той.

Анализ на протоколите показа, че до този момент недействителните гласове са около 4 процента, а позицията "Не подкрепям никого" са отбелязали около 3 процента от избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
9
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Анонимен 109ТИ КОГО ЛЪЖЕШ БЕ!!!ТОЧНО ГЕРБ С ДПС УПРАВЛЯВАТ В МОМЕНТА!!!----------ПРИ ЕДНИ НОВИ ИЗБОРИ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ СЛАВИ 20-25%, БСП 20-25% И ПАТРИОТИТЕ ИЛИ МАРЕШКИ!!!СЛАВИ ОБЯВИ, ЧЕ НЯМА ДА ПОДКРЕПИ БОРИСОВ!!!ГЕРБ ПРИКЛЮЧИ!!! ДА СИ ВЗИМАТ ДПС С ТЯХ И СБОГОМ!!!
98
4
 
12
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Това, 18,000 е общия брой на гласувалите в страната, но отдела Агитация и Пропаганда се овладял и лакейски отработил. А че ромите гласуват до крак, не значи че трябва да ходят до някое място и пускат някаква си бюлетина, - достатъчно е да бъдат отчетени там където трябва, че са си изпълнили гражданския дълг, още повече, че няма такъв обичай да се броят бюлетини.
97
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Троловете си тролят, Бойко си печели.
96
11
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До ЗозоЩЕ ВИДИМ КАКВО ЩЕ ПРАСНЕ ИЗЕДНИКА БОРИСОВ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ СОЦИОЛОГИЧЕСКИТЕ АГЕНЦИИ МУ ДАВАТ 27% НА ПРЕДСТОЯЩИ ИЗБОРИ!!!УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ ПРИКЛЮЧИ!
95
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова води с ромските гласове. Както се разбра от разбивката на гласуващите по етнос, 70 % от ромите в София са гласували за Фандъкова. Гласували са по убеждение, да не помислите нещо друго. Така се печели кметско място.
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 105.Айде бе няма как! Има как , ама за нормален народ, не за нас ! А според теб , германците за колко време са оправили жизнения си стандарт след тоталната разруха след втората световна ?
93
8
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
До 67Храната е само хляб сега а в 1989 г. салами и месо в изобилие и евтино.------ Изобилие е това, което е сега, а тогава бяха три вида салам и На всичко отгоре дефицит, По-младите даже не могат да си представят какво значи празен магазин, на фона на сегашните хипермаркети. И на всичко отгоре си *** руски ***, защото всеки натирален българин щеше да каже "ПРЕЗ" 1989 г., а не "В" 1989 г.
92
20
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До Анонимен - ПРИ ПОБЕДА НА МАЯ МАНОЛОВА МОМЕНТАЛНА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!!Абе ти кьорав ли си, че ако днес има парламентарни избори Боко ще ви прасне шланга за 14-ти пореден път.
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 103Не говоря за предимството! Като си пътувал оттам знаеш какво имам предвид, но явно ти е трудно да разбереш.
90
2
 
2
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Гледам ЦИК резултатите. Болен не е минал 3000 гласа, има 2924. Значи за сега няма да го режа в дъно :)))))))))))))))))))))))))))) Добре, че се коригирах в последния момент.
89
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРИ ПОБЕДА НА МАЯ МАНОЛОВА МОМЕНТАЛНА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!!--- от оставка файдата ще е само за ДПС, че пак ще си станат трета сила след като ония загубените патриоти се разпаднаха и сега по отделно няма да влезнат.
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 63Прав си! Моя е грешката!
87
3
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРИ ПОБЕДА НА МАЯ МАНОЛОВА МОМЕНТАЛНА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!!
86
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама тя и Фандъкова е комунистка!Цецка също е комунистка!Бойко е комунист!Какви десни са ви в главата?Избора е между едната и другата комунистка!!!!Няма избор не разбрахте ли?!!----------нормалния човек като види, че нещо е глупост си променя мнението и възгледите, само главанаците остават до край и на пук. В случая тия от БСП, знаят, че комунизма е глупост, знаят, че тяхната партия е наседница на бкп и пак си държат на тяхното и пак си чакат да се докопат до кокала за да има какво да откраднат
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 16Незнам на колко ракии пътуваш, но явно не си в час. Асфалта е същата работа като всички нови и ремонтирани участъци. Да не говориме за уникалното кръгово с което свършва в момента магистралата. Само гледай зимата колко ПТП ще има. После пак ме наречи лъжец.
84
4
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Днес с изненада разбрах, че в наше село са гласували 130 човека.Мога да се обзаложа с всеки, че в селото не живеят постоянно повече от 100 човека.От тези хора има поне няколко семейства англичани и 7-8 български с бизнес и имоти в града, за които съм убеден, че не са гласували в селото вчера.Готов съм с всеки доброволец от ГЕРБ още утре да тръгнем от къща на къща и да преброим колко хора живеят в селото !Ако така са "гласували" в цяла България ясно защо резултатите са такива.
83
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 96Ама тя и Фандъкова е комунистка!Цецка също е комунистка!Бойко е комунист!Какви десни са ви в главата?Избора е между едната и другата комунистка!!!!Няма избор не разбрахте ли?!!
82
8
 
4
 
! Отговори
ахаххаха преди 4 години
До Анонимен 95Голяма истина каза..чак се наака..Винаги са и ще бъдат коалиция ГЕРБ и СДС..и кво? Нещо ново ли сподели?Купуват само черветите техноимпексаджийки..с твоите пари и на твоите родители, умнико!Манолова облечена в лилаво...нищо не ти говори, нали? Я, спетни сивите клетки преди да драскаш.
81
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 95СДС са комунисти!Други няма!Разберете бе хора няма Демокрация остигната по мирен път по света!Всички са комунисти!Това са фактите и хич да не ми говорят,че били десни ГЕРБ!!!Глупости пълни!В Народното Събрание всички са комунисти!Ченгетата и те са комунисти!Други няма бе!!!!
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ самички ще загубят без Реформаторския блок, Костов, Луджев и ДБГ.