Протоколите наполовина, Фандъкова води на Манолова с 18 хил. гласа

Избирателната активност е около 51% засега, може да се повиши
Обновена: 28 окт 2019 17:48 | 28 окт 2019 17:45, Веселина Йорданова
155
Протоколите наполовина, Фандъкова води на Манолова с 18 хил. гласа
Снимка: БТА

Кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова печели 36.48% подкрепа на първи тур на местните избори или 73 717 гласа, а за независимата Мая Манолова, подкрепена от БСП, своя вот са дали 27.54% или 55 652 софиянци, според данни към 15:40 при обработени 47.99% СИК протоколи в OИК. Двете отиват на балотаж следващата неделя.

Единствените столични райони, за които няма да има балотаж, са Банкя и Нови Искър. Там кандидатите на ГЕРБ печелят още на първи тур. Кметовете на останалите 22 района ще станат ясни следващата неделя. Такава е информацията при над 50% обработени протоколи от Общинската избирателна комисия в София.

Избирателната активност на местните избори, произведени в неделя, е близо 51 на сто, при обработени 90,93 процента от протоколите, съобщи пред журналисти днес Александър Андреев, член и говорител на ЦИК. Вече са сканирани 84,69 процента от протоколите на СИК и са качени на страницата на ЦИК, предаде БТА.

Избирателната активност може да се промени малко, след пълното въвеждане на протоколите на СИК. На миналите местни избори през 2015 г. тя е била 53,60 на сто.

В ЦИК вече са пристигнали 87 от общо 265 ОИК, за да предадат изборните си книжа.

Очакваме ЦИК да съобщи резултатите от първия тур в законовия 48-часов срок - най-вероятно утре, 29 октомври, следобед, съобщи Андреев.

В изборния ден в ЦИК са постъпили 257 жалби и сигнали, най-вече за нарушения на изборния процес, за нерегламентирана агитация или разпространяване на данни от социологически проучвания, като четири от сигналите са за купуване на гласове.

В ЦИК вчера са постъпили пет искания за сваляне на имунитет на кандидати за общински съветници и за кметове. Така дадените вече от ЦИК разрешения за сваляне на имунитета стават 12, съобщи още Александър Андреев.

Изборният процес протече нормално, без съществени нарушения. Организацията, създадена от ОИК, беше на много по-добро и по-високо ниво, включително и тази в София, от изборите през 2015 г., каза той.

Анализ на протоколите показа, че до този момент недействителните гласове са около 4 процента, а позицията "Не подкрепям никого" са отбелязали около 3 процента от избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
Голяма фалшификация са тези избори. Голяма манипулация !
78
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забравяш, че ГЕРБ са коалиция със СДС и реално минус 20 хиляди гласа са на СДС и без тях Манолова бие Фандъкова. Сега СДС и ГЕРБ ще правят още коалиции, защото се топят и не им стигат гласове и ще си купят изборите с проекти и асфалт за фирми на СДС и другите.----------Повечето хора от тия които не са гласували ненавиждат комунистите повече отколкото да харесват ГЕРБ, за това на балотажа гласуването ще бъде масово срещу червената Мая Манолова, а не толкова за Фандъкова.
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забравяш, че ГЕРБ са коалиция със СДС и реално минус 20 хиляди гласа са на СДС и без тях Манолова бие Фандъкова. Сега СДС и ГЕРБ ще правят още коалиции, защото се топят и не им стигат гласове и ще си купят изборите с проекти и асфалт за фирми на СДС и другите.
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 90Ама не е по-добре защото е като вица за оня дето си удрял топките с два камъка.Като го попитали дали не го боли,той отговорил,че се радвал когато не ги уцели.Е това казваш ти!!!!
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филма е един и същ толкоз години вече. На губещите стратегията е ясна и няма резултат. На печелившите също. Зрителите се напрягат от анализатори, агенции и медии. Последните три имат гарантирана далавера, без значение резултата. Ситуацията е патова. Дъно няма. В тази система толкоз.И проблема не е ГРБ,СТС,БТП или други съкращения. Няма полет на мисълта, вдъхновение, само бизнес професионализъм, в тъпчене по утъпкани пътеки, чиято крайна цел е консуматорско безвремие.Но всичко има край. Скоро.
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално толкова години работят на 30% мощност.Другото еоткраднато!Това са фактите!Представете си още 60% колко щеше да е и 10% няма как да не се откраднат като навсякъде по света.Това е истината!!!!!
73
0
 
2
 
! Отговори
аххахахаа преди 4 години
До Гошо...ТъпотоНадай се! Балотаж има защото и на сляпата *** синовете й решиха да стават кметове.Ама ти от тези работи не разбираш Гоше. Пий си хапчетата и бъди щастлив!
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахаха1989-та баба ми ходеше 5 часа сутринта да пази ред за кисело мляко.Какви салами в изобилие бре склеротик?Хляб зареждаха 2 пъти на ден и ставаше 100 метра опашка.Половин час след като докараха хляба всичко се измиташе и магазина затваряше.Иначе да- хубаво миришеше хляба.-----------тя, баба ти е голяма работа!
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 69Сегашните управляващи са същите дето те е срам от тях тогава.Днес обаче не се наричат комунисти а десни и лошото е,че това което трябва да правят го афишират като постижение а то им е задължение.Понеже другите обаче хем крадоха,хем не направиха нищо и ти днес си мислиш,че ГЕРБ са десни,а то не е така.Реално са направили 30% от това което трябваше да направят с тези пари от ЕС.Това е реалността за съжаление.
70
4
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
В София,Пловдив и Варна...балотажи.Вероятноста опозицията да ги вземе е реална.Тежка седмица за ЕФ Боко-ГЕРП.Касичките са на път да се...изплъзнат,а фирма без...касичка,все едно таратор без...краставица.
69
5
 
6
 
! Отговори
до 81 преди 4 години
Възраждането на България ще започне когато БСП и производните и изчезнат и в управлението влезнат само хора без връзка с БКП и ДС . Но до тогава ще минат поне още 2 -3 поколения.
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 77 ОлеС избори няма да започне може да си сигурен!Иначе все едно казваш,че вярваш в дядо Мраз!
67
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 67хахаха1989-та баба ми ходеше 5 часа сутринта да пази ред за кисело мляко.Какви салами в изобилие бре склеротик?Хляб зареждаха 2 пъти на ден и ставаше 100 метра опашка.Половин час след като докараха хляба всичко се измиташе и магазина затваряше.Иначе да- хубаво миришеше хляба.
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбитв краднеха пари от другите държави в Югославия и неслучайно Югославия беше разрушена.
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ и БСП са БКП!Това са фактите!!!!!!
64
3
 
4
 
! Отговори
Оле преди 4 години
Важното е, че Възраждането май ще започне от Варна, Пловдив и Добрич, а другите овци си бяха ясни.Да живее България !
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 71Победените са мързеливи негодници, неставащи за нищо.Към кой терминал ще поемат?Към Северна Корея ли?
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 62Забрави Тренинг!Бяха по-удобни от Ромика.Подметките и за двете от Китай братята ги правеха за нас а някой партиец взимаше голямата пара.За ширпотребата с розовата пантера Пинко и другите пластмаси какво да говорим...Всичко е за комунистите и така е до днес и ГЕРБ и БСП са БКП!!!!!!!!
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адидас маратонки се разлепваха от една разхотка в парка на свободата. Бг галосшчета бяха много здрави и 100 пъти по-евтини.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе махнете я София бе.Важното в Полски Тръмбеш.Нали така другари?