Нов закон реже още гастарбайтерите на Острова, удря и българите

Въвеждат по-строги визови мерки
6 дек 2023 11:52, Петър Бойчев
87
Нов закон реже още гастарбайтерите на Острова, удря и българите
Снимка: БГНЕС

Великобритания въвежда минимална годишна заплата за чуждестранни работници. Тя ще бъде в размер на 38 700 паунда годишно, съобщи NOVA.

След като се сблъска с рекордна имиграция, Великобритания обяви промени във визовата си система, които ще направят влизането на чужденци в страната с цел работа - по-трудно. Новините свързани с визовата система ще засегнат много българи. От април месец се увеличава прагът на заплащането, според който ще се дават трудови визи. До сега той беше 26 200 паунда годишно, вече става 38 700 паунда годишно.

Това означава, че професии като строители, работници във фабрики, месари, работници в хотели, които традиционно се заемат от български граждани ще станат недостъпни. Това е стратегията на правителството на Великобритания. Те искат да се освободят от неквалифицираните.

„Последните данни показват, че нетната годишна миграция до юни 2023 година е 672 хиляди души. Тази цифра е по-малка от годишната миграция за миналата, но продължава да бъде твърде висока. Когато нашата страна гласува да напусне Европейския съюз, ние искахме да си върнем контрола върху нашите граници. Благодарение на сегашното консервативно правителство вече имаме точкова визова система, чрез която можем да контролираме кой влиза в Обединеното кралство.

Даваме предимство на хората с умения и талант, от които имаме нужда, за да развиваме нашата икономика и да подкрепяме нашето обществено здравеопазване. Имаме и конкурентна визова система за привличане на глобални таланти”, каза Джеймс Клевърли, министър на вътрешните работи на Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
11
 
! Отговори
цирк! преди 8 месеца
Искаш да работиш легално - всякакви ограничения.Неграмотни маймунки и талибани крадат,бият,изнасилват- няма проблеми.
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те лордовите ще си берат ягодите сами но кой ще им ги сади , тори и копа ?
39
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 27 умните и образованите отдавна напуснаха ЮК. Останаха само гласоподавателите на слави и копейкин. Те там са си в собствени води хахаха
38
4
 
10
 
! Отговори
AD преди 8 месеца
Научете се първо, че няма страна "Великобритания", който е просто най-големия от британските острови. Виж Обединеното Кралство е друго нещо.Иначе, ОК се е ислямизирало достатъчно и има множество други проблеми.
37
11
 
5
 
! Отговори
АМИ ПРАВИЛНО... преди 8 месеца
ОБИКНОВЕННО, УМНИТЕ И ОБРАЗОВАНИТЕ НИКОГА НЕ ОСТАВАТ У СЕЛО....ОСОБЕННО ПА У БЪЛГАРИЯ....ХАХАХА....КВО ТОЛКОВА...????!!!
36
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега като увеличат и тука МРЗ фирмите ще изнемогват и ще фалират. Къде ще почнат работа тия хитреци изгонени от острова ?!? България ще затъва.
35
3
 
2
 
! Отговори
ради еоод преди 8 месеца
Ще помоля да ги задържат имаме си достатъчно *** тук хайр да си им .
34
6
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 8 месеца
Селянчетата Тошко Африкански и Чалгаро ще олицетворяват УМСТВЕНОТО НИВО НА НАЦИЯТА....ХАХАХА ....
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 27 Готина шега. За какво му е на умен и образован човек да седи на островa, като може да бъде буквално навсякъде другаде? Преди поне ставаше за висше образование, но сега никой в Европа не иска и да чуе за английски университет
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По моловете е пълно със сезонни работници завърнали се от Англия или от Испания които няма лошо че са изкарали пари но са получили много лоши навици и горделивост. Ако няма да могат да отиват там може да почнат работа тук. И да стъпят здраво на Земята защото за сега витаят в облаците.
31
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
англия свършва за болгарите ще умрат от глад а европа са в криза благодарение на сащ и българия ше свърши и ще изчеснете от картата благодарение на ес и нато помощ даите още за украинските фашисти
30
4
 
10
 
! Отговори
АМИ, ПРОСТО Е: преди 8 месеца
ПРИ МИТИВИТЕ И СЛАБО УМНИТЕ, СИ ОСТАВАТ У НАС ЗА НАШ ОСНОВЕН ПОЛИТИЧЕСКИ КОНТИНГЕНТ.....ЗА УПРАВЛЕНЦИ, И ДУПЕТАТИ...ХАХАХАААА
29
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой болен мозък мазохист все още доброволно седи в този шитхол? Аз се разкарах от острова 2019 и беше едно от най добрите решения, които съм правил през живота си.
28
2
 
25
 
! Отговори
киро преди 8 месеца
Бреййй, голяма изненада, че те нали затова излязоха от ЕС.Да не им се напълни страната с м....гали, които да цуцат от социалната система. Те не отиват там да работят.
27
2
 
11
 
! Отговори
Гъливер преди 8 месеца
300 GBP Метро 600 храна 700 паунда наем дотук 1600 ами интернет телефон други разходи
26
1
 
24
 
! Отговори
Анна от Берн преди 8 месеца
Отдавна острова е превърнат в Еврабийско-Ислямизиран Heгроиден Реструм, пълен с Пакистанци и Тарамнбуки от най долопробните Като забраните ще си разплета чорапогащика и тези 38 700 паунда годишно или 806.25паунда са Бруто и като им ожулят 60% данъци остават смешните 1200паунда месечно с които гащите не може да си купите
25
4
 
23
 
! Отговори
Голем праз преди 8 месеца
Лордовете да си берат ягодите сами )))
24
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще продължат да ни дърпат умните и образованите,а плявата ще ни върнат обратно.Нашите политици и бизнесмени сериозно трябва да се замислят над това.
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То и ние не ги искаме неквалифицираните,ама кой ни пита?
22
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди тридесет години. Съкратиха паразитното соц. учреждение . И аз със слаб немски се запътих в Германия . И право в борсата по труда в един от най големите градове. На часа си намери няколко места за работа / и повтарям преди тридесет години/. В едното и работа с безплатно обучение в дойчешуле 3 мес. Но за съжаление не ме приеха . Не сме в НАТО и ЕС . Така изгубих месечно заплащане най ниското от 6999 дм