Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика

Това ще бъде вече война Русия - НАТО
Обновена: 21 апр 2024 08:20 | 21 апр 2024 07:00, Петър Бойчев
361
Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика
Снимка БГНЕС

Ако Украйна не удържи и бъде прегазена от Русия, Москва има само един вариант накъде да продължи - защото тя няма да се спре. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в интервю за бразилски журналисти.

"Ако ние не удържим - аз вярвам, че това няма да се случи, но да предположим, че не издържим - тогава Русия няма много варианти накъде да се насочи. Следващата им цел ще е някоя от балтийските държави - искате или не искате, убеждават ни, че това няма да се случи, но споровете са излишни, защото руснаците непременно ще дойдат. Те трябва нанякъде да продължат", подчерта украинският държавен глава, предаде Фокус.

Според Зеленски Путин ще атакува по-малка държава, която няма да може да окаже голяма съпротива. "Той (Путин - бел.ред.) няма да повтори същата грешка втори път - вече знае, че е по-лесно с по-малко защитена страна, страна с по-малко хора, по-малко оръжия. И това ще бъде държава, която е била част от Съветския съюз. Тук попадат точно балтийските държави и Путин ще отиде там", предупреди той, цитиран от Главред.

При това Зеленски е на мнение, че когато Русия нападне балтийските страни, за НАТО ще бъде трудно да се справи с руснаците. "Това ще бъде война между Русия и НАТО. Ако Украйна падне, такава война ще има без съмнение. За НАТО няма да е лесно да се справи. И тогава ще има преразпределение на територии", добави Зеленски.

"Ако техен самолет (на НАТО - бел.ред.) излита от територията на съседните ни страни и сваля ракетите, които със сигурност летят към Украйна, но могат да летят и към тези територии, както вече се случи с Полша и Румъния, тогава нека свалят тези ракети - аз само ще аплодирам", заяви украинският лидер.

Зеленски добави, че за всичките 30 години, през които Украйна е била независима държава, Русия е направила всичко възможно, за да й попречи да се развива. Русия поиска от Украйна да предаде ядрените си оръжия, да се унищожат заводите на отбранително-промишления комплекс и т.н., поясни Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
защо, бе клоун.. нали ти гласуваха милиардите... или се готвиш да просиш още...
168
2
 
1
 
! Отговори
тоз юнак преди 4 месеца
Това не моа да стане.
167
2
 
11
 
! Отговори
Мъчи се всячески преди 4 месеца
да въвлече натовски държави в конфликта! Клооуун си беше и такъв си остана! Само дето унищожи/уби милиони украиници! Пще не разбрал, че мед с мечка не се яде!
166
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Н-ние Угледар. ВС на РФ освободи Новомихайловка от фашизоидният бандеровски ботуш. Малко по-късно натовската *** потвърди пълната загуба на контрол над н.м.. Според украинските TG канали натовската *** остава само в най-западната част. Като се има предвид, че u3MeTTa доста успешно отбраняваше Новомихайловка, не е съвсем ясно защо избЕгаха оттам. Може би защото ситуацията за зомбитата в н.м. е станала съвсем печална. Потвърждението е само снимка с руско знаме, но тя е направена по-близо до центъра на н.м., където вече са били ВС на РФ.
165
2
 
16
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
в Керамика, която се намира в съседство. ВС на РФ се опитват да пробият към западните покрайнини на Новокалиново от посоката на СНТ "Заря". Продължават боевете на подстъпите към Новобахмутовка. Щурмът на н.м. още не е започнал. В Бердичи зомбираната по натовски стандарт *** е забелязана в източните покрайнини и веднага руската артилерия се е задействала срещу u3MeTTa. Семьоновка - през нощта започнаха да пристигат съобщения, че н.м. е изцяло освободено и е преминало под контрола на ВС на РФ. През деня се очаква потвърждение.
164
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Авдеевское н-ние. ВС на РФ проявяват максимална активност в сравнение с всички останали н-ния. Атаките дават резултати. Има напредък в района на Очеретино. Руските бойци са успели не само да се закрепят в южните покрайнини на н.м., но и да заемат почти цялата южна част. Не се бърза, както беше например с вилите в южната част на Красногоровка. Руските бойци първо се закрепят на превзетите позиции и след това ще атакуват още укрепени позиции на зомбакнацистишена в Очеретино. В Новокалиново се водят боеве в източната част на н.м.. Зомбитата продължават да укрепват отбранителните си позиции в Кера
163
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Артемовско н-ние. Офанзива на Часов Яр. Продължава настъплението на ВС на РФ при Часов Яр. В най-източната част, микрорайон Канал, продължават насрещните боеве. Руските бойци напредват по фланговете в горите, съседни на този микрорайон. На запад от Красное ВС на РФ, след атаки с тежки огнехвъргачни системи, успя да заеме няколко укрепрайона на зомбитата. Напредъкът е много значителен и те успяха да достигнат канала Северски Донец - Донбас. От Богдановка ВС на РФ се опитват да пробият към Калиновка. Боевете се водят в покрайнините.
162
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който веднъж се е опитал срещу Русия,повече не повторил.Само болен мозък може да направи същата грешка.С АЩ са много хитри,боравят с пропагандата така,че и лудите да им повярват.Така вкараха и укрите в батака и с двата крака.Дано и те самите не си по вярват,че тогава Светът ще изгори за часове не за дни.
161
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наркоманската лудост продължава с пълна сила.
160
1
 
8
 
! Отговори
ИСКААМ ИСКААМ преди 4 месеца
ДАЙТЕ ДАЙТЕ МИ ОЩЕ И ПАК . НЕ ИЗДЪРЖАМ ВЕЧЕ
159
1
 
15
 
! Отговори
Евролибераст преди 4 месеца
Само така,звездите му говорят ,след поредната доза на този свят човек.
158
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
споко зеленски дойчистаня разположи 20 търбуха доброволци дето ще спрат русия в литва. грилират вурстчета, пият бира шкембелите и дебнат да евнат некоя руския шпионка от засада. ама не знаят за биологическото оръжие на путин. както и да е, до 2027 ще са цяла бригада а може и танк да им дадат. така че гледай си блатното зарство докато е още твое, балтийците че бъдат оправени га им доде ред.
157
0
 
13
 
! Отговори
ПРЕДИ 20 ГОДИНИ преди 4 месеца
ГОВОРИХ С ЕДНИ ЛАТВИЙЦИ ( на руски ) НИЕ казаха ми те НЯМАМЕ НИЩО > НИТО ПРОМИШЛЕНОСТ, НИТО СЕЛСКО СТОПАНСТВО, НИТО НЕФТ И ГАЗ > ЗАТОВА ПРАВИТЕЛСТВОТО ПОСТОЯННО НИ УВЕЛИЧАВА ДАНЪЦИТЕ
156
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тез украинки пичетта в БГ са ми любимите
155
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зеленски реве, САЩ му дават "помощи" сега ще ги откраднат и после пак едно и също, но украинците са вече дефицит. От 52 милионна държава надали има 20 милиона в момента. Това е катастрофа!
154
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия има най-голямата територия в света. Има и най-големите природни запаси от всичко. От какъв зор и е да напада разни бооклуци като трибалтийските памперси на САЩ или Полша??? Единствено ако тези нагли тарикати извършат достатъчно тежка провокация против Русия, само тогава тя ще ги размаже.
153
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фейк БГ, от какъв зор в поредната си пропагандистка статия ни цитирате глупостите, които генерира болния мозък на наркомана???
152
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До161.Сам казвате,че Паулус( на български)се е предал в плен.Значи,че е бил пленен а не се е предал,бе negaл.
151
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много ти е белото, зелко. Ти да не си втората Ванга? Отвратително мрънкало. ***....дал!
150
8
 
4
 
! Отговори
Дон Кикот преди 4 месеца
Тукашните путлерофашаги се надяват да продължи към България всъщност.

Спонсорирани публикации