Мъск нарече австралийският парламент "фашисти"

Австралия предлага закон за борба с дезинформацията
Обновена: 13 сеп 2024 13:48 | 13 сеп 2024 13:47, Инна Ангелова
51
Мъск нарече австралийският парламент "фашисти"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Илон Мъск, собственик на социалната мрежа Х, нарече лявоцентристкото правителство на Австралия "фашистско”. Причината е предложения закон за налагане на глоби на фирмите за социални медии за това, че не са успели да предотвратят разпространението на дезинформация онлайн, съобщи Ройтерс.

Австралийското лейбъристко правителство внесе законопроект в парламента за налагане на глоба на интернет платформите в размер до 5 % от глобалните им приходи за това, че са позволили разпространяването на дезинформация.

Предложеният закон ще изисква от технологичните платформи да въведат кодекси за поведение, за да спрат разпространението на опасни лъжи, и да получат одобрение от регулаторния орган. Регулаторът ще има собствени стандарти, ако дадена платформа не успее да ги спази, и ще глобява фирмите за нарушаването им.

Мъск се определя като защитник на свободата на словото и веднага отговори на потребител, който коментира законопроекта в социалната мрежа Х. “Фашисти”, кратко написа Мъск.

През април Мъск отново имаше задочен спор с австралийското правителство. Милиардерът тогава се обърна към съда, за да оспори заповедта на киберрегулатора за премахване на някои публикации за намушкването с нож на епископ в Сидни, което накара австралийския премиер Антъни Албанезе да нарече Мъск "арогантен милиардер". / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от Коли
Каква е рeaлнocттa зa aнeмичния aвтoмoбилeн пaзap в Eвpoпa?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
12
 
! Отговори
MNENIE преди 5 дни
Днес само Русия отстоява ценностите на Демокрацията - свободно Слово на Медиите , свободно движение на Стоки , Хора и Капитали и съд за Престъпници Мафиоти и Корумпирани Политици .За Частни НПО от САЩ всички знаем .Всички се надяваме че Байдън няма да нареди Ядрен Удар срещу Москва .
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Англосферата си е фашистка откакто се е пръкнала. Мъска е роден в ЮАР и закаран от баща си в Канада. Сега какво се чуди. Да се бори, но тези ги оправя само атома.
16
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
То по-голем фашист измамник от тебе има ли, но щом има овчици да ти верват :))
15
1
 
21
 
! Отговори
Прав е преди 5 дни
Спомнете си по време на ковида как 2-*** полицая свалиха на земята една майка пред децата й, защото БИЛА БЕЗ МАСКА на улицата. Прав е. Тия са си фашисти!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
12 при "министерството на истината" няма какво да се доказва да. Играеш си на математика без всякакъв смисъл с опорки , за да си изсмучеш от пръстите какво?
13
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Спри дрогата мен, че почна да се излагаш доста здраво последните години :))) Отивай на Марс и спри да се излагаш :)))
12
2
 
0
 
! Отговори
До анонимен 5 преди 5 дни
Доказва се теорема.Аксиомата не се доказва,,,дезинформацията" също.
11
1
 
6
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 5 дни
В Суджански район руската ПРО стреля от упор по украинските позиции в Русская конопелка, в момента селото е предимно под контрола на ВС на РФ. Боевете продължават в района на Мартиновка и Фанасеевка.▪️Врагът публикува кадри от обстрела на руски позиции в района на Мала Локня. Въпреки това, поради липсата на разрушения в селото в публикуваното видео, най-вероятно кадрите са архивни.
10
1
 
6
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 5 дни
В района на Глушковски украинските формирования продължават безуспешно да атакуват в посока покрайнините на населените места Медвежие и Нови ***. В последното превозно средство, IMR-2, то дори успява да измине няколкостотин метра, преди да бъде взривено от мина. В момента продължават боевете в района на държавната гранична линия, осуетени са опитите на врага да се закрепи в селата.
9
1
 
6
 
! Отговори
долу цензурата преди 5 дни
Освен това руските войски освободиха Обуховка, напреднаха в посока фермата Покровски в Суджанския район. Врагът беше избит от покрайнините на Бяхово, Гордеевка, Внезапное и Викторовка. В същото време все още се водят боеве в Олговка на север, където ВС на РФ отблъскват опитите на въоръжените сили на Украйна да се вклинят дълбоко в руската отбрана.
8
1
 
6
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 5 дни
Врагът атакува и щурмова група в района на Вишневка с дрон, а по-късно руското министерство на отбраната съобщи за освобождаването му. А в Снагости отряд украински бойци попадна в организирана засада в южните покрайнини на селото: микробус, заедно с членове на въоръжените сили на Украйна, беше застрелян от упор от РПГ.
7
1
 
5
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 5 дни
В района на Курск руските части надграждат успеха от предишните дни, измествайки въоръжените сили на Украйна от много окупирани преди това населени места наведнъж.🔻В района на Кореневски въоръжените сили на РФ разчистиха населеното място Краснооктябрское. Като трофей руските войски получиха изоставен брониран автомобил International MaxxPro.
6
0
 
2
 
! Отговори
точно преди 5 дни
поредната неграмотна: ...нарече австралийскияТ...
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А как ще се доказва дезинформацията и разпространението на фалшиви новини? Всичко което не съответства с контролираните от тях официални медии ли?
4
0
 
0
 
! Отговори
Значи преди 5 дни
Е вярно
3
1
 
21
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 дни
Само той казва истината напоследък!
2
2
 
12
 
! Отговори
Е, нали тука 35 преди 5 дни
години ни пилите на главата, че соц-а на бай Тошо бил фашизъм? А сега какво ни казвате в тая статия, че не било така?
1
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А той е цифров фашист. Иска да ни вкара в цифров концлагер с чипове в мозъка

Спонсорирани публикации