Държавни чиновници поръчали смъртта на Стоянов

Станислав Михайлов е обявен за общонационално издирване
18 окт 2009 15:00,
86
Държавни чиновници поръчали смъртта на Стоянов
Снимка: Булфото

Бивш директор на Агенцията за държавни вземания е сред поръчителите на убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов.

Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи и името му - Станислав Михайлов.

Той е оглавявал агенцията през 2002-2006 г.

В момента Михайлов е обявен за общонационално издирване.

Още по темата

Разследващите съобщиха още подробности от разследването.

През 2008 г. бизнесменът Стоянов се е интересувал от имот, съседен на друг, притежаван от него.

Когато се свързал със собственика му е била предложена неизгодна цена, която той отхвърлил.

Така стигнало до отвличането на бизнесмена, за поръчители на което се считат Галин Костов, бивш съдия в Окръжния съд във Варна и Станислав Михайлов.

Отвличането било с цел да убедят Стоянов да купи въпросния имот.

След поредния му отказ - на връщане за Бургас, той е бил убит от Манол Хаджиев и лице, за което се знае само първото име - Веско.

И на двамата била обещана сумата от 20 хил. евро за извършването на убийството.

По-късно Манол Хаджиев е открит убит, като се смята, че мотивът за това е настоятелното търсене на полагащите му се пари.

Бизнесменът Стоян Стоянов е намерен преди два дни заровен в гориста местност край Обзор, казаха още криминалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
0
 
! Отговори
А дали е така? преди 14 години
Нещо не ми се връзва в тая постановка...Разбирам ако го натискаха да купува,а той неще,да го убият,ама да го трепят че не иска да купува,нещо логиката куца.И като са ги утрепали,кой ще им купи имота?И за още по-голямо удобство,прекия извършител е мъртав.Както се казва:Пито,платено.Нещо май Цуцко пак си изсмуква от пръстите...
64
1
 
0
 
! Отговори
кръщелникът преди 14 години
В БГ и мафиотите ни са *** като политиците и чиновниците - ако трябва да свършат някаква работа ще я свършат по най-дърводелския начин и ще си оставят ръцете.
63
1
 
0
 
! Отговори
озадачен преди 14 години
нещо историята ми се вижда неадекватна. Дано не стане както шумотевицата с онзи взрив в Разлог. И там извършителя уж беше разкрит само за 1-2 дни, новия министър излезе да се изфука и после съдът освободи задържания защото нямало никакви доказателства. Оттогава и нищо не се чува за това. Та се питам дали сега всичко е доказано или е поредния кьорфишек
62
1
 
0
 
! Отговори
3210 преди 14 години
В мизерна държава и висшите мафиоти мизерници. За 2 декара земя ще се изтребят!
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дааа,мила родна картинка,а сме страшно обидени че са ни изобразили като *** на ниакакво си пано.
60
1
 
0
 
! Отговори
Супения преди 14 години
То и ти духаш супата, а покрай нея и други работи, но досега не сме го правили на въпрос.
59
1
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 14 години
А бе , Комунист , ти да не съжаляваш за времето , когато убивахте хората с копачи по деретата ?Или съжаляваш за ,,боржуазните" къщи в центровете на градовете , които си прилапахте ? Или най те е яд , че сега най-богатите в България са все червенушковци , а такива *** червени парчета като тебе само духат супата ?
58
1
 
0
 
! Отговори
социал-демократ преди 14 години
Браво ,една умна глава,ама народа е ***. Най-лесно се управлява простия човек-тази гениална мисъл я чух преди 25г. от един сталинист.Малцина са като вас,сори.България никога няма да се оправи,защото има хора които нямат интерес за това.
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МАЙ ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ПО-СТРАШНИ ОТ МУТРИТЕ?
56
1
 
0
 
! Отговори
Комунист преди 14 години
20 години седерастия и демонокрация....ще плачете за социализма *** нещастни...
55
1
 
0
 
! Отговори
осман преди 14 години
Това е деградацията на един народ.Добре,че миналите няколко столетия имало кой да ви пази и благодарения на тях сега съществувате.
54
1
 
0
 
! Отговори
Пепо преди 14 години
Какъвто народа,такива и държавните служители....изпуснахме му края и сега сърбаме попарата.То не бяха комунисти,мутри,крадци,чалга...и всичко води до тук-масово оскотяване до ниво животни.Честито,добре дошли в новото ни общество!
53
1
 
0
 
! Отговори
Alexander преди 14 години
В България съдиите убиват хора, полицаите правят оргии с непълнолетни по време на работа, свещенниците продават марихуана, а политиците ни ограбиха до шушка...
52
1
 
0
 
! Отговори
izbori za sydii преди 14 години
След като един окръжен съдия /бивш съдия и настоящ частен съдебен изпълнител/ е поръчал едно убийство и е поръчал друго, как тогава някой ще ме убеди, че този човек е правил обективни правораздавания в съдебна зала и не е осъдил някой невинен, напр. затова, че не му е дал рушвет под масата ? Ако има някой, който да е несправедливо осъден от този окръжен съдия, как тогава той може да изчисти името си в тази държава, след като вече е обществена тайна, че съдебната ни система е корумпирана ? Тук възниква въпроса : Осъденият от този окръжен съдия престъпник ли е или не ? Може ли един потенциален и доказан вече престъпник да правораздава обективно ?Някой може ли да гарантира, че този случай е единствен в държавата ни ? Как тогава може да се има доверие на съдебната ни система ? За пореден път се вижда, че сме държава на абсурдите и това не е новина, а поредното доказателство за това !Който не е престъпник го осъждат, защото не е част от мафията у нас ! А убийците си се разхождат на свобода и се правят на бизнесмени и дарители ...Сценарият е ясен - тези двамата ще има да се разболяват, адвокатите им също, накрая ще се окаже, че липсвал някакъв ключов свидетел и затова делото се отлага ... Докога с тези постановки ?Затова трябва да има преки избори за съдии както има избори за парламент и кметове ! Избирателите /данъкоплатците/ трябва да имат право да дадат своето доверие за некорумпираните съдии, а не да им се спускат корумпирани такива от ВСС, където е обществена тайна, че смърди от корупция !
51
1
 
0
 
! Отговори
ne e vajno преди 14 години
Egati typata istoriq, koi vqrva izobshto ?Ubili go, za da kupi imot, koito qvno ne e kupil, ubiecyt e myrtyv, syochastnikyt mu go znaqt samo kato "Vesko", a tqloto e namereno v gorista mestnost kato nqma koi da im pokaje mqstoto.Nqkoi mai iska da si prepishe tozi sluchai za pred Evropa ... razkrito e kluchovo ubiistvo.
50
1
 
0
 
! Отговори
Подкрепям 29 и 45 преди 14 години
Яно тук е пълно с Шерлок Холмовци и правят догатки а не гледат какво пише.
49
1
 
0
 
! Отговори
Свиреп преди 14 години
О, ще генерализирам и още как ! Въобще не ми излизай с `ама ние сме честни държавни служители, занимаваме се с компютри`. АМА ВЪОБЩЕ.Колко пъти ти, драги ми ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛЮ, постъпи като гражданин и каза `Абе тука се вихри неистова далавера, купуват компютри на цената на изтребители` ?! Ааа, не си ?! Ааа, не било твоя работа, нали ? Същия си като крадците, колегите ти по горните етажи !!!
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нищо не се разбира от новините ви.
47
1
 
0
 
! Отговори
666 преди 14 години
Само едно не ми е ясно нали са голяма работа ами що ще поръчва убийствода го свърши сам дебели чесъноядци които не стават за нищо само въртят мустак че са някой с власт хора.Смяххххх
46
1
 
0
 
! Отговори
Справедливост преди 14 години
Преди няколко дни лъсна истината за трима полицаи, които изнасилили момиче извикало ги да го спасят от насилник !?!? Даже се снимали мъжагите с GSM как правят оргията с момичето ...Сега пък излиза на бял свят как един данъчен служител и един съдия от голям съд поръчали убийството на бизнесмен ... Хубава държава си имаме, няма що !Най-страшното е, че същите тези държавни служители вкарват по затворите хора откраднали по една кокошка, за да нахранят децата си ....