Държавни чиновници поръчали смъртта на Стоянов

Станислав Михайлов е обявен за общонационално издирване
18 окт 2009 15:00,
86
Държавни чиновници поръчали смъртта на Стоянов
Снимка: Булфото

Бивш директор на Агенцията за държавни вземания е сред поръчителите на убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов.

Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи и името му - Станислав Михайлов.

Той е оглавявал агенцията през 2002-2006 г.

В момента Михайлов е обявен за общонационално издирване.

Още по темата

Разследващите съобщиха още подробности от разследването.

През 2008 г. бизнесменът Стоянов се е интересувал от имот, съседен на друг, притежаван от него.

Когато се свързал със собственика му е била предложена неизгодна цена, която той отхвърлил.

Така стигнало до отвличането на бизнесмена, за поръчители на което се считат Галин Костов, бивш съдия в Окръжния съд във Варна и Станислав Михайлов.

Отвличането било с цел да убедят Стоянов да купи въпросния имот.

След поредния му отказ - на връщане за Бургас, той е бил убит от Манол Хаджиев и лице, за което се знае само първото име - Веско.

И на двамата била обещана сумата от 20 хил. евро за извършването на убийството.

По-късно Манол Хаджиев е открит убит, като се смята, че мотивът за това е настоятелното търсене на полагащите му се пари.

Бизнесменът Стоян Стоянов е намерен преди два дни заровен в гориста местност край Обзор, казаха още криминалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
Zambo преди 14 години
bahsi filma :D
24
1
 
0
 
! Отговори
трезвен преди 14 години
Така е и за мен липства мотива. Или тези са адски *** или цялата история е скалъпена и съшита с бели конци. Този не е искал да купи имота и тези му поръчват убийство? И какво печелят ? Ами нищо, само инвестират пари в убийството и носят риск от това да бъдат хванати. Т.е. като теглиш чертата предполагаемите поръчители са назад с 20000 евро плюс риска да ги хванат и абсолютно нищо не са спечелили. Има нещо гнило тук, това и малките деца ще ви го кажат.
23
1
 
0
 
! Отговори
Stiane, mir na prahy преди 14 години
Са ***, нека все пак да си извадиме поука от случката.1. ако , *** си станоло бизнесмен-негледай в чиниата на съседа, шо ако ти сипат *** у твоята треба да ги хапнеш2. ако *** си станало платен убиец, върни парите за убийството , после утрепай поръчителя и *** в полицията да каеш че, ти *** си ги намерило на майна си райна.3. ако все пак земат копее да те репат, след което ще има заравяне поискай като последн желание да си изядеш бонбона от джоба. в хартийкат обаче ти нема да носиш бонбон, а магнитче от мааалък говорител. как защо бе майна, шо като го глътнеш я полицията, я некой иманянр или пък некое *** ще те намери мноо по бързо.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е някакъв абсурд...къде живеем?!2 човешки живота за един ш.***.н имот?!
21
1
 
0
 
! Отговори
;] преди 14 години
trqbva da se ubiqt prokurori, sudii, deputati, ministri, a moje i ministur predsedatelq. Ama ot naroda trqbva da budat ubiti, i sled tova trqbva nqkakvi izvanzemni (za bulgarina izvunzemen oznachava dostoini chesti i t.n. hora)da minat na vlast sas surovi zakoni, i ako togava ne se opravi nishto prosto edno ostava atomna bomba varhu bulgaria.
20
1
 
0
 
! Отговори
123456789 преди 14 години
Егати ***! Пари се печелят особено с тия техните професии адвокатските. По-бавно, но сигурно! А те да убият човека...
19
1
 
0
 
! Отговори
Stoyan преди 14 години
Aide pak vie, vse edno takiva neshta samo u nas stavat. Kogato stava vapros za golemi pari vse nqkoi izgarq...
18
1
 
0
 
! Отговори
Просветителя преди 14 години
Айдеее, а после вървете ми разправяйте, че нямало държавна мафия у нас ! За кой ли път престъпните схеми са дело не на бандити, а на държавни служители призвани да опазват реда и законността ... Висш данъчен шеф и висш съдия от Окръжен съд Варна поръчители на убийство .... Някой изобщо може ли да разграничи докъде се простира държавата и закона и откъде започва организираната престъпност, щото на мен тая граница много размита нещо ми се види ... ?!?!?!
17
1
 
0
 
! Отговори
Някой преди 14 години
Много интерсно, бившия окръжен съдия към момента е действащ частен съдебен изпълнител!
16
1
 
0
 
! Отговори
Фатима преди 14 години
Няма правосъдие - няма държава!
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
направо съм горда .в каква прекрасна страна живеем.без думи
14
1
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 14 години
ей бил съм в голяма заблуда мислех си че Българския независим съд бил само корумпиран а пък те били и убиици боже в каква държава живеем
13
1
 
0
 
! Отговори
нямам думи преди 14 години
Това ако е истина просто не знам, ще емигрирам още утре, ако трябва и в Нигерия !
12
1
 
0
 
! Отговори
до 8 преди 14 години
Аз работя държавна работа - занимавам се с компютри. ИТ-отдела сме 2ма човека и си гледаме съвестно работата, не си губим времето с глупости. Всеки човек си е различен. Просто това, че повечето българи *** навсякъде не е причина да генерализираш.
11
1
 
0
 
! Отговори
некорумпирана съдебн преди 14 години
'Причината за отвличането и убийството е атрактивен терен. Задържан е един от поръчителите на убийството - Галин Костов, бивш съдия от Окръжен съд Варна'Доста време се питахме докъде стигат пипалата на мафията ... Оказало се, че освен полицаи /дрога, проституция, фалшиви паспорти, изнасилване на малолетни момичета/ имало и съдии от окръжни съдилища, които поръчват убийства ...Как тогава да повярвам, че съдебната ни система е ефективна и некорумпирана и че осъждат истинските престъпници, а не невинни хора, които не са извършили престъпления /убийства, заплахи за убийсто и физическо насилие, разпространение на дрога, предлагане на платен секс без да се плащат съответните данъци,.../Има ли още някой, който се съмнява, че пипалата на мафията у нас не стигат до т. нар. съдии ?Защо тогава от ЕВРОПА все повтарят, че преди да си осъдим корумпираните висши политици, първо трябва да си осъдим корумпираните съдии ? Защо тогава от ЕВРОПА заявиха, че не признават решенията на нашите съдии ?
10
1
 
0
 
! Отговори
www преди 14 години
И на тези ще им се размине както на МУРГИНА..... За нея писаха брисаха и........ всичко изчезна от хоризонта ! ! ! !
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дано най-накрая има някакво правосъдие
8
1
 
0
 
! Отговори
Свиреп преди 14 години
И някой си мисли, че това е сензация ?! Може - ама в някоя бяла държава. Тук, на територията наречена България, от най малкия *** полицай, до висшия държавен чиновник - всичко е ЛЕШ. Безскрупулни, нагли, арогантни крадци и убийци. В най простото градче, само като видиш наглите физиономии на общинските служители, излъчването им за богоподобност и ти става ясно, че на държавна служба по правило не се хващат читави хора.
7
1
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
ДЪРЖАВА=МАФИЯ
6
1
 
0
 
! Отговори
Федерал Резервов преди 14 години
Бивш директор на Агенцията за държавни вземания! Бре, като му чета старите интерюта на Станиславчо и той голям поборник за събиране на данъци и овцете са му се радвали, а се оказа поредното ***. Да бе, верно къде я покриха Мургина...има няма за милиард говорехме. А? Ни дума, ни вопъл, ни стон...