Барети душат за "Чиновникът"

Арестуван е служител от икономическото министерство
19 май 2010 09:09,
139
Барети душат за "Чиновникът"
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър обяви, че е стартирала спецоперация "Чиновникът".

От сутринта под засилено полицейско присъствие са столичните квартали Студентски град, Илиянци, Надежда и Връбница.

Цветан Цветанов уточни, че обект на акцията е служител на министерство, който е участвал в манипулирането на конкурси за усвояването на евросредства по програма "Конкурентоспособност".

Впоследствие от МВР уточниха, че е арестуван служител от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Задържаният е 32-годишният Е.И.

Той подавал информация за подходящите крайни финансови показатели и по този начин манипулирал класирането на проектите по програмата.

Така, като се възползвал от служебното си положение получавал имотни облаги, твърдят разследващите.

Преди заседанието на МС, министър Трайчо Трайков обяви, че съпругата на задържания е имала консултантска фирма, което представлявало конфликт на интереси.

По думите му подобни случаи вече ще бъдат избягвани, тъй като е въведено задължението консултантските компании по проектите да бъдат публично обявявани.

МВР шефът обяви още, че е тръгнала и операция "Акцизите".

По думите му тя се явява завършек на дейността на полицията през март и април, при които в складове и магазини бяха задържани над 225 000 бутилки алкохол без бандерол.

"По предварителна оценка щетите на бюджета само от това количество алкохол надхвърлят 600 000 лв.", заяви министър Цветанов.

"Полицията изисква документи за производство и дистрибуция от винзаводите в Карнобат, Търговище и Пещера", допълни той.

Има и задържани дистрибутори на алкохол с фалшив бандерол, призна Цветанов.

По обясненията им алкохолите се взимат от производители в България.

"С насрещните проверки, които се правят с основните производители, ще можем действително да увеличим приходната част на бюджета с плащането на акцизите", коментира Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
8
 
! Отговори
Калин преди 14 години
какво са се хванали за СИБАНК то верно порочно, но цветалина си е щерка на милиционерски генерал . т.е на никакъв генерал. .. Сергея и Гоце къде бяха .. през последните години, че не роптаха срещу СИБАНК ...която от няколко години оперира с бюджетни средства. А останали.. банки .. корпоративна или Румен Петков ангелче.. бивш банкер, а брат му също *** генералче спряло няколко разработки срещу болшевишкият обор.
88
3
 
8
 
! Отговори
БАЛАМИЯ преди 14 години
КАЖИ МИ ТИ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЗДРАВНИТЕ ЗА САМОУСИГОРЯВАЩИТЕ СЕ БЕЗРАБОТНИ ВЪВ ВРЕМЕ НА КРИЗА И КОГАТО ТЕЗИ ХОРА НЯМАТ ЗА ХЛЯБ НЕ Е ЛИ ОБИР ДА ГИ ГЛОБЯВАШ С 10000 ЛВ ТОВА Е ВСЕ ЕДНО НЯКОИ ДА ИСКА ОТ ТЕБ НЕЩО КОЕТО НЯМАШ И ДА ТИ ВЗЕМЕ НЕЩО КОЕТО ИМАШ !ТОВАЯ УМНИКО *** НЕ Е ЛИ КРАЖБА
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Капка по капка вир. Вир по вир, язовир :))) Все отнякъде трябва да се почне
86
1
 
3
 
! Отговори
ДО 84 преди 14 години
ДО 84 - Ти си неграмотен и не пишеш със славянски букви. Следователно засмуквай дебелата кожена биба и надувай яко :)
85
5
 
5
 
! Отговори
до 75 преди 14 години
Ми другарю ***. Време е след 20 години тези поръчки да отидат в банка, която с ОТКРИТ конкурс спечели да ги продава, а не както беше досега, 20 години потайно, без никаква гласност и прозрачност да си прибират парите комунистите и да си пълнят партийните касички. И Бойко можеше да премълчи, но управлява прозрачно, та затова и такива селяни като теб разбраха за това. И СиБанк, некомпетентнико е само 10% на Цветелина. Ходи се жалвай на Гоце, ако не ти харесва кой спечели конкурса.
84
3
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
хванали някаква мишка.. а кой го е назначил? кой го е лансирал кой е одобрявал проектите по което е работил.. това някак си едно *** хванали в кражби и измами не топли.
83
1
 
4
 
! Отговори
марсиянец преди 14 години
КОГА ЩЕ ПОДУШЯТ И ЗА "ОБЩИНАРИТЕ"ИЛИ"КМЕТА"
82
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Наистина си яко кух - значи пляскаш със задни бузи от щастие и викаш УРА, щото те краде Бойко??? А АЗ НЕ ПЛЯСКАМ, защото ПАК МЕ КРАДАТ. Искам човек, който няма да ме краде. Но тези хора не са скопецът Цецо и тъпоумната мутра Бойко!
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Знаеш ли измислихме най новата дълга дума!НЕПРОТИВОКОНТРАБАНДИТСТВУВАЙТЕ
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Знаеш ли измислихме най новата дълга дума!НЕПРОТИВОКОНТРАБАНДИТСТВУВАЙТЕ
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Знаеш ли измислихме най новата дълга дума!НЕПРОТИВОКОНТРАБАНДИТСТВУВАЙТЕ
78
2
 
4
 
! Отговори
Тъпира преди 14 години
до 75Ти умнико ми кажи ако не са те кои ще са? Се е тая на високо ниво кой върти парата мен ме интересува да не крадат от моя джоб!
77
1
 
3
 
! Отговори
US-Veteran преди 14 години
Ei kompleksar!4ovek ne moje da pro4ete mneniata na horata ot teb be!To prez 2 postinga gree tvoito ime!Stiga se zaiajda bezsmisleno s koito i da e... 4e si klika posle i na paleca maloumnika.... Puuuuu....Na vsi4ki ostanali-izviniavaite za tupata latinica,ama mi se skapa kirilicata...
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе ти къде видя да са хванали некои комунист може би Пичо да е скрит ятак ама незнам ти по знаеш образован си а верваш в бабини деветини
75
1
 
3
 
! Отговори
super-men преди 14 години
Ами контрабандствувателствувай, кой ти пречи :)))
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ти си *** *** по рождение - 4,5% процента от всяка продадена винетка отиват в гушата на тандема Борисов-Бориславова, 9 години СИБАНК - банката на тандема Борисов-Бориславова, обслужва бюджета на най-ресурсните държавни ведмоства - НАП, МВР и МО. Така ли се бори корупцията и шуробаджанащината, бе, мозъчен пигмей!? Или с такива акцийки само си разчистваме пътя за още бизнес...
73
2
 
4
 
! Отговори
РАД преди 14 години
Първо никога не пиша с различен ник,защото не страдам от комплекси и си държа на мнението! И второ: Въобще не ме интересува мнението на такива като теб! Нито ме интересува с какво се занимаваш и какъв си!Освен това то просто си личи!И още нещо-щом не искаш да те квалифицират, недей да квалифицираш и ти,защото и ти нито знаеш какви са хората,с които се заяждаш,нито ги познаваш.Хайде "разбирачо"-сполай ти и не занмърсявай много форума плийз (бите) :)
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този закон е незаконен ако се замислиш за осигуровките за здравно.Сега нали труда не е задължителен както беше едно време?Тогава имаше акции на милицията по заведенията след обяд към 15 часа и проверяваха печат месторабота.Ако имаш те питат дали саботираш работния процес,нямаш ли те арестуваха за да разберат как се издържаш.А днес като неработиш си длъжен да внесеш здравно.А откъде ще вземеш не питат.Или крадеш и внасяш или те глобяват ако невнесеш.Лев на черно да вземеш внасяш а дали си ял...?
71
2
 
3
 
! Отговори
:))))) преди 14 години
Samo edna jena, taka se zaqjda s men...Po tova, she q poznaete hahahahaha.. stiga s tozi psihologishen profil pone neshto da e vqrno s orginala..... hahahaha
70
2
 
5
 
! Отговори
Боко преди 14 години
То си го знаехме,но вече е факт - всеки 3-ти българин е престъпник. При *** е на 100 % !