Барети душат за "Чиновникът"

Арестуван е служител от икономическото министерство
19 май 2010 09:09,
139
Барети душат за "Чиновникът"
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър обяви, че е стартирала спецоперация "Чиновникът".

От сутринта под засилено полицейско присъствие са столичните квартали Студентски град, Илиянци, Надежда и Връбница.

Цветан Цветанов уточни, че обект на акцията е служител на министерство, който е участвал в манипулирането на конкурси за усвояването на евросредства по програма "Конкурентоспособност".

Впоследствие от МВР уточниха, че е арестуван служител от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Задържаният е 32-годишният Е.И.

Той подавал информация за подходящите крайни финансови показатели и по този начин манипулирал класирането на проектите по програмата.

Така, като се възползвал от служебното си положение получавал имотни облаги, твърдят разследващите.

Преди заседанието на МС, министър Трайчо Трайков обяви, че съпругата на задържания е имала консултантска фирма, което представлявало конфликт на интереси.

По думите му подобни случаи вече ще бъдат избягвани, тъй като е въведено задължението консултантските компании по проектите да бъдат публично обявявани.

МВР шефът обяви още, че е тръгнала и операция "Акцизите".

По думите му тя се явява завършек на дейността на полицията през март и април, при които в складове и магазини бяха задържани над 225 000 бутилки алкохол без бандерол.

"По предварителна оценка щетите на бюджета само от това количество алкохол надхвърлят 600 000 лв.", заяви министър Цветанов.

"Полицията изисква документи за производство и дистрибуция от винзаводите в Карнобат, Търговище и Пещера", допълни той.

Има и задържани дистрибутори на алкохол с фалшив бандерол, призна Цветанов.

По обясненията им алкохолите се взимат от производители в България.

"С насрещните проверки, които се правят с основните производители, ще можем действително да увеличим приходната част на бюджета с плащането на акцизите", коментира Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
3
 
! Отговори
Альоша преди 14 години
Една хубава жена какво може да предложи.
108
4
 
4
 
! Отговори
Калин преди 14 години
А Румен Петков .. къде спа през всичкото това време? Къде беше другаря румен? Дъбов депутата .. дебела банкерска мутра .. къде бяха? Сега се сетихте .. а ко е за договорки Румен Петков, Дъбов .. ГОЦЕ БРАКОНИЕРА СТАНИШЕВ .. що никой не ги закача?Те банките заради тях оперират и по тяхно време се появиха в бюджетният сектор. С Доган управлявахте ВИЕ СЕГА ЛОШ БИЛ А ДО ПРЕДИ ПО МАЛКО ОТ ГОДИНА НЕ БЕШЕ! ЛИЦЕМЕРИ.
107
2
 
3
 
! Отговори
до111 преди 14 години
Е това барбекю ли е най важно за държавата.
106
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
до Калинчо - дете наивно. КТБ е на един от обръчите на Доган - зам.минисър на бедствията и авариите, маминката му и техният приятел.Те държат и "Монитор","Телеграф" и една телевизийка клюкарска, където славославят Премиера / да се свети името му/ и нападат икономическите и политически неудобни нему фирми и персони.Това е договорката м/у доган и Бойко- ти не ме закачай и аз няма, даже ще те четкам.Що не събориха барбекюто,бе? Нали се биха в гърдите?
105
2
 
3
 
! Отговори
РАД преди 14 години
След тази изключително "аргументирана" критика с нотки на сарказъм, да чуем какво предлагате Радке ?
104
2
 
6
 
! Отговори
Альоша преди 14 години
Нямат интерес да казват за другарските банки.Тяхното си е тяхно чуждото да бъде общо.
103
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Отговорете ми бе мозъци защо ГЕРБ направиха здравната вноска за БЕЗРАБОТНИ без право на обезщетение и социялна помощ 16.8 и въведоха глоба за неплащане 1000 лв защото всеки беден е враг на ГЕРБ ли! Това не са нито роми нито комунисти едните нямат нищо другите са много богати
102
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
А ми да показат данни за другите банки, СИБАНК не е на челно място.. да покажат кои стои зад КОРПОРАТИВНА БАНКА НАПРИМЕР, Инвест БАНК .. да кажат кои стои зад тях.
101
5
 
9
 
! Отговори
Радка Куршума преди 14 години
Този на снимката СКИ ли ще кара, гледам че е с очила SCOTT... Явно и при ГДБОП недоимъка е сериозен и всеки си носи екипировката от вкъщи, то затова и на акция един е с цяла маска, друг носа му се вижда, началника пък без маска въобще от кол и въже. След работа пък отиват на работа при мутрите за 2-3 бона на месец да им съобщават пресни новини от МВР и така всичко си е по старому..
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За да не мисли народа ,че има политизиране в акциите ,да почнат по общините в София,кой ,кога и защо е получил апартаменти беэ да има право от Общината в която живее-доста интересни моменти.
99
2
 
4
 
! Отговори
Калин преди 14 години
чии дебел комунистически чичко го е взел на служба в министерството от Търговище, та да го прави човек като завърти едни измами, този който го е извел от село го е покривал. бах ги у *** а на социални се правят.
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами те няма за какво друго да се хванат,че си измислят .Подучили са и пенсионерите и всеки втори пенсионер пита от къде са милионите на Бориславова.То ако имаше нещо нередно щяха да я захапят още преди изборите.
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А, такааааа!!! Хванете сега Петко Матеев за ушите и го питайте окъде толкова пари за толкова много имоти в Търговище и Варна.В Търговище има дварец като казарма отвсякъде обиколен с видеокамери, а апартаментите му на него и децата му вече не можете да ги преброите.Сигурно с честен труд ха ха ха. Ама той е от най-недосигаемите в област Т-ще.Никой не може да го пипне ей.....Тоя Винпром Търговище очите му освори.Бездънна яма е тоя завод.
96
7
 
4
 
! Отговори
до 93 преди 14 години
Акъл си имам достатъчно, за разлика от твоя комунистически вакуум, който ви образуваха след 65 години изсмукване на мозъците ви. Сега имате само две уши и космос между тях :))) Айде бегай да *** на доган *** ятаган и после да оближеш на серьожата ануса, да не му се оплитат космите на *** :)))
95
2
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 14 години
Точно така дайте всички пари в мойта банка щот другите ще ги откраднат !!!Къде са били тия и ония едно време не ме интересува аз живея сега и искам като работя и плащам на държавата да не се краде като неработя защото е криза да не ми изкат да плаща м Зо 16.8 защото нямам пари и да не ме глобяват 1000 лв защото това никъде го няма по света Ясно ли ви е бе ГЕРБЕРИ
94
1
 
6
 
! Отговори
Калин преди 14 години
за да има резултати са необходими мащабни действие а ко трябва общини ще затварят, министерства ще проверяват, областни управи отгоре до долу, какво стана диска от Германия?относно едни сметки?Шефа на НАП беше командирован, какво излезе, кои лица изнесли парите са в списъците и с кого са свързани?Нещата се потулиха, прокуратурата мълчи явно са поредните *** укрили доходи в чужбина.. Велчев чете лекции по процесуално право и не коментира дейноста на ортаците си от комунистическа номенклатура
93
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
двадесет години ти пляскаш с задни бузи на БСП и производните клонинги.аз пък пляскам на ББ и ЦЦ-за първи път някой се опитва да сложи ред в *** .ДА БЪЛГАРИЯ Е ПРЕВЪРНАТА В *** ОТ БСП ДПС НДСВ И СДС.ТОВА Е ПРИЧИНАТА ДА НЯМА ЧУЖДИ ИНВЕСТИТАРИ/КАТО ИЗКЛЮЧИМ РУСКАТА МАФИЯ И ВЪРНАТИТЕ БЪЛГ.КАПИТАЛИ ПРЕЗ РАЗНИ СХЕМИ.ТОВА Е И ПРИЧИНАТА СДС ДА ИЗГУБИ ДОВЕРИЕ-*** В КОЯТО СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ЖИВЕЕМ
92
2
 
3
 
! Отговори
:))))) преди 14 години
..... и на мен, трябва да се извиниш за Горещите обиди. :)))))
91
9
 
2
 
! Отговори
до 75 преди 14 години
Абе тъпо червено чучало, много ясно, че тия пари ще отиват в банката на Бориславова-трябва да се изземе икономическата мощ от престъпните групировки на червената мафия. След 10 ноември откъде се пръкнаха толкова банки-над 20, откъде толкова пари-всичко беше за да се разработят парите от черните каси на БКП. С тях впоследсвие се се развъртя престъпния бизнес на новосъздадените групировки. За това давай Бойко, вземи им всичките пари на тия мошеници, а те нека си *** по форумите и медиите.
90
3
 
5
 
! Отговори
До 88 преди 14 години
До 88 - Как може една човешка глава (твоята) да събере толкова простотия :( Когато са раздавали акъла, ти се се молил пред портрета на св. Бойко... :( Няма да то обяснявам повече, защото за разлика от твоето, моето време струва пари. И то доста :) В Библията е казано: "По делата ще ги познаете"... Е, скоро предстои кумирът ви да ви го втъкне яко и вече докрай. Тогава ще съжалявате :)