Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания

С изказванията си манипулират обществото, смята Калин Калпакчиев
4 авг 2010 09:35,
312
Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания
"Килърите". Снимка: БГНЕС

Проблем има в начина, по който реагират премиерът и вътрешният министър на решението на съда. Всичко това показва, че има проблем с демокрацията, защото съдът е този, който ще реши дали има виновни или не.

Така съдия Калин Калпакчиев от Софийския апелативен съд коментира пред БНТ реакциите на Бойко Борисов и Цветан Цветанов по повод освобождаване на задържаните при операциите „Всичко коз” и четирима от „Килърите”.

„Крайно недопустимо е висши представители на изпълнителната власт, като министъра на вътрешните работи и министър-председателя, публично да оповестяват резултатите от едно разследване, което предстои или протича, като по този начин грубо нарушават три установени демократични стандарта в цивилизования свят“, категоричен беше магистратът.

Според него по този начин се нарушава презумпцията за невиновност, което е установен стандарт. Второ, министърът на вътрешните работи и министър-председателят манипулират и настройват общественото мнение, смята Калпакчиев.

„На немалко случаи сме ставали свидетели на това как те провалят определени разследвания, като разкриват пред публиката, осветяват, така да се каже, в един твърде ранен момент определени доказателства“, добави той.

Още по темата

Според магистрата в конкретните случаи съдът е извършил това, което Конституцията и законът са му възложили, без да се поддаде на външен натиск.

Калпакчиев подчерта, че мотивите за решението на Софийския апелативен съд са публични и призова всички да прочетат тези мотиви и да си направят анализ защо не са уважени исканията на прокуратурата.

Съдията посочи още, че решението на Апелативния съд е окончателно, а не, както е казал премиерът, че може да се обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
13
 
! Отговори
Любомирчо преди 14 години
Не не са обаче ги натискат за да има количество за да има закакво да се говори в обществото и да замават очите на хората да не виждат каква дупка е това правителство че прави гаф след гаф за икономиката да не говорим. Това си е чиста тактика за отвличане на вниманието от проблемите. Тази тактика между другото е използвана и се използва в Латинска и Южна Америка от много години от всички десни про американски правителства. Така че не е нещо ново
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И какво като има Калашников.Знаеш ли колко хора имат оръжие?Притежанието му ако е регистрирано не е престъпление-по всички международни закони.Трябва доказателство ,че с този автомат е извършено престъпление-експертизата трябва да е изпипана до най-малкия детайл,иначе дори и начинаещ адвокат ще разбие обвинението.И аз имам пистолет-това прави ли ме престъпник?!
78
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българи, не позволявайте на озлобените от некадърност и служещи на Уорлик милиционери да ви водят към национален нихилизъм! Тиквата вече каза, че не му дреме какво мисли народа, а е важно какво казват в Брюксел и standart&poors, така че защо вие трябва да се съобразявате с това, което той твърди?
77
2
 
5
 
! Отговори
Да,но преди 14 години
За Фрунзе - май си от тъпанарите с излъскан мозък
76
3
 
2
 
! Отговори
БОМБЕТО преди 14 години
Тоя с калашника да не е луд да стреля с него.А това е много добро алиби за него.Дори и да го осъдят някоя година затвор пак ще е жив.А за другите........?
75
12
 
12
 
! Отговори
Фрунзе преди 14 години
Нормалните хора се питат единствено "Защо съдът пуска престъпниците" и си отговаряме: "Съдът остана последния коз на БКП/БСП"
74
5
 
11
 
! Отговори
Ханът преди 14 години
Затворите са пълни,ама с дребни престъпници.Как така големите си седят навън.Аз пък се чудя на това.Значи за едни законите важат,за други не.А сега де.
73
1
 
16
 
! Отговори
kk преди 14 години
Сега ако Бойко е "пич",да намали заплатите на всички участвали в раследвания,които не са довели до присъда,защото всички тези "престъпници" от "легни, стани",ще осъдят държавата в Страсбург и трябва ние да плащаме за некадърността на хора влюбени в дейността на "Народната милиция"!И съкращения,Борисов!Съкращения!С нищо не заслужават постовете си!Да не говорим за "пробитата" ДАНС със заплати от по 4000-5000 лева!Накрая в Бг ще останат само пенсионери и милиционери!Кой ще ви издържа?
72
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя Калпакчиев да си събира рушветите в калпака, а като го притесняват Боко и Цуци да се оплаче на Красьо Черничкия....
71
5
 
25
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
За пореден път поредното шумно полицейско шоу на правителството завърши с провал. Всеки норамлен човек започва да си задава въпроси, защо?!?! Кой не си е свършил работата, че се стига до там? Съдът ли освобождава явни бандити или МВР арестува невинни хора?! Или бандитите са прекалено хитри и разследващите не могат да намерят нищо против тах?! Истината вероятно е някъде по средата! Иначе, обясненията на ЦЦ и ББ за пореден път са едни и същи, за пореден път съдът е виновен за всичките им беди. Дали обаче това е вярно?! Не знам! Може и да е така, но е изключитлно малко вероятно! Това би означавало, че АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ СЪДИИ В БЪЛГАРИЯ СА КОРУМПИРАНИ! Защото случаите за които става въпрос не са еди и два. Става дума за абсолютно всички полицейски кино-акции с Нагли, Октоподи, Килъри, Всичко коз, контра, ре-контра и т.н... Чисто статистически погледнато, според елементарната логика, от едната страна имаме различни съдебни състави, които преценяват доказателствата на прокуратурата и отсъждат по един и същ начин, че доказателствата не струват. От другата страна имаме ...МВР. Една и съща институция във всичките случаи, която работи по един и същ начин, под ръководството на едни и същи "идеолози" и под личното наблюдение на един и същ началник- министъра ЦЦ. За това, аз твърдо не вярвам на гербавите приказки, че видите ли всичките съдии са корумпирани, комунисти, турци, пропрезиденстки и прочее шменти-капели.По склонен съм да вярвам, и това е очевидно според мен, че МВР не работи! Че ЦЦ и ББ в типичния си стил, си мислят, че всяко тяхно действие е единствено правилното, пък всички останали се напъват само да им пречат! Убеден съм, че на двамата вождове просто не им достига акъл, за да видят и да оценят собствената си некадърност, а се опитват за пореден път да се оправдават с други. И това намя да доведе до никъде! Независимо дали ще създадат така мечтаните революционни тибунали или пък ще сменят целия съдебен съвет! Докато ББ и ЦЦ не проумеят, че техните желания, техните мераци за разправа с политически, икономически и други опоненти са валидни и значими само в мутренските отношения от миналото им, а в една европейска правова държава нямат никакво значение, нещата няма да се променят!
70
3
 
21
 
! Отговори
boyko преди 14 години
И какво доказва наличието на автомат Калашников в дома на един човек, че не те разбрах ??? Това, че е убил някого ли ? Или само, че притежава огнестрелно оръжие без разрешение, както е казал и самия съд ? Браво на съда !!! ДОЛУ ГЕРБ И СМЕШНИЦИТЕ,КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ !!!
69
9
 
8
 
! Отговори
IND преди 14 години
Абе не ми говорете, че съдебната система е читава и тоя Фесефчиев е света вода ненапита. Да направят съдебната система като в САЩ - там за убийство получаваш минимум една доживотна присъда а тук ще ти дадат най много 15г. и при добро поведение ще те пуснат след 8 !!!
68
3
 
15
 
! Отговори
seriozen преди 14 години
Porednata provalena PR akciq,ve4e stavat za smqh glavite!
67
0
 
11
 
! Отговори
Любомирчо преди 14 години
Не ми ги говори тези общи неща защото има и съдии дето не карат такива коли и не са назначени от Красьо . В МВР нещата само да ти кажа не са по-добре ама там има чадър. Аз питам как можеш да очакваш някой да бъде осъден само по косвени доказателства. Такава нещо не съществува никъде. И освен това как може премиер и минстър да осъждат някой още преди да е започнал процеса а ? И да ДНК анализа може да се отхвърли и то не само в България така, че не го давай за пример.
66
1
 
2
 
! Отговори
Ханът преди 14 години
Някои от пуснатите ще напуснат страната.А на бас.
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти като даже не му знаеш името как реши, че заслужава смърт ?
64
3
 
20
 
! Отговори
старец преди 14 години
Изненадани нали няма? Всички знаят що за смешки са Боката и Цветанката.
63
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
цецо е некадърен и озлобен физкултурник - ТОЧКА!:)
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако, утре убият пуснатите ,какво правим тогава?
61
0
 
8
 
! Отговори
Ханът преди 14 години
Копнал съм мотивите на съдът,ама слагате минуси като луди.Е,вече си ги търсете сами.