Няма интерес делото "Белнейски" да векува

Лазар Колев не е имал намерение да убива, смята следователят
Обновена: 11 яну 2011 14:45 | 10 яну 2011 08:53,
70
Няма интерес делото "Белнейски" да векува
Снимка: Булфото

Никой няма интерес делото "Белнейски" да векува, каза пред bTV следователят Веселин Мартински.

На 30 януари 2006 г. овчар намира телата на сестрите Росица и Христина Белнейски. Двете са били видяни за последно на 27 януари около 22:30 вечерта да излизат от заведение в Пазарджик.

Трагедията се случва в малките часове на 28 януари. Двете момичета са в компания на други техни познати. Разделят се с тях и си тръгват сами, пеш към вкъщи, разказа следователят. 

Смятам, че това е първата среща на момичетата с Лазар Колев. Той спира с колата си и им предлага да ги закара. Колев е прав в изказванията си, че никой не го е видял по това време. Бил е сам в колата си. Свидетел, пред който Колев по-късно е разказвал за случилото се, може да потвърди това.

Лазар оставя по-малката сестра Христина при негов познат. Кой е той е предмет на друго разследване, уточни Мартински. Считаме, че няма отвличане – Христина остава доброволно при този човек, а Росица тръгва сама с Лазар, уточни той.

Отделен въпрос е обаче дали момичетата са имали доброволен сексуален контакт с него, допълни следователят. Обективните факти говорят, че е имало и втори човек.

Още по темата

Обвинението срещу Колев се базират на конкретни доказателства, заяви Мартински. Лазар потегля с Росица към покрайнините на Пазарджик. Не можем да бъде категорични за точния параметър на местопрестъплението. Фактите и доказателствата говорят, че Колев е имал насилствен сексуален контакт с Росица и това се е случило в колата му. След това, в пристъп на паника, Росица скача от колата. Стреснат от случилото се, Колев я доубива.

Убийството е извършено на друго място, а не в местността "Грамадите”.

Не мога да кажа какъв е мотивът на действията му. Сигурен съм, че той първоначално не е имал намерение да убива когото и да било. Било го е страх, че момичето ще каже, че е било изнасилено, смята следователят. Образувано е досъдебно производство срещу втория човек, при когото е била оставена. Той все още се търси, уточни той.   

След като е убил по-голямата сестра, Лазар Колев се връща за Христина, взема я, качва я в колата си, изнасилва я, пребива я и кара двете тела в местността "Грамадите”. По данни на съдебномедицинската експертиза малката сестра е доубита именно там.

Ние ако знаем какъв е мотивът, много лесно щяхме да стигнем до втория човек. Нямаме ни най-малко съмнение, че Лазар Колев е извършителят на това престъпление, заяви следователят.

Чувал съм , че е бил предлаган подкуп в размер на 500 000 евро за провал на делото. На мен обаче не са ми предлагали пари. В общественото пространство витае подобна теза за смачкване на делото. Не се притеснявам, че това обаче може да се случи реално. Аз имам доверие на хората, работещи по него, заяви Мартински.

Няма защитен свидетел по делото. Всички свидетели са явни. Затворникът, който разказва какво му е казал Колев вече се е явявал в съда, при това в присъствието на самия Колев. Делото е внесено, използвани са СРС-та, но няма пречка процесът да е публичен – само в едно заседание може да бъдат изчетени всички те, смята той.

Второто убийство си обяснявам с моментното състояние на Лазар след първото– той е бил под влияние и на алкохола. Неговото поведение след самото изнасилване е напълно неадекватно. Една седмица след извършеното той е бил затворен на едно място, не се е къпал, стоял е дори с едни и същи дрехи, разказа следователят и допълни, че ако всичко е нормално, делото ще започне да се гледа най-рано през втората половина на януари. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: делоБелнейски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
7
 
! Отговори
Ц. преди 13 години
Това е направо срамно! След 4 години (вече 5-та) още не могат да хванат убиеца! В каква държава живеем? Едно убийство не могат да разкрият като хората! "Не е ясно това", "не е ясно онова", "нямаме факти за това" - ами за какво имате факти и доказателства, господа? Толкова ли сте некадърни? Това ако се бе случило в някоя друга държава още след 1-2 месеца макс случая щеше да бъде приключен! Жалко за момичетата - няма кой да ги върни вече и жалко за родителите им, че не ги оставят на мира с тия дел
41
2
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Примитивите от полицията на Запалката ни смятат за ***...1. Момичетата си тръгват от "купона" ей така... - безпричинно... (извикани са на адрес)2. Качват се посред нощ в колата на напълно непознат... (бияча на вилата, изпратен да ги вземе)3. "Непознатия" ги кара на "адрес"..., на негов познат, а момичетата едва ли не са го молили за това... (полицията не иска да разследва кой е той и кое е мястото въпреки, че убийството не е извършено на мястото където ги намрат...)4. "Непознатия" на момичетата изнасилва по-голямата... и след това просто я убива... 5. "Непознатия" на момичетата се връща в дома на приятеля си, за по-малката..., изнасилва я до трупа на сестра и, после убива и нея (малката явно само е доубита там, преди това момичетата са размазани с джип върху стената на вилата)6. Непознатия, доубил малката сестра изпада в депресия Нормално, трябвало е да изхвърли два трупа, а се е наложила да доубе малката7. ДНК измамите са даказателство, че ИСТИНСКИЯ ИЗВЪРШИТЕЛ може да си го позвали, а това могат да го направят само няколко души в държавата ни Подкупа от 500 000 евро е по-голям дори от парите за убийството на Б.Борисов и такъв подкуп е по силите на не повече от десетина души в БългарияИзвод:Примерно Запалката е имал тази власт и прекия достъп до хората с парите Примерно, де- Намирането на истинския извършител е детска игра. Но не и в България!!!
40
1
 
9
 
! Отговори
az преди 13 години
много много ужасно! мда, повечето коментари наистина показват, че все пак, ние, българите, не сме толкова глупави... но явно сме безсилни. Истината е някъде там.. при властта и парите :)
39
2
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
Хич не е заблуден,ами му е платено на душицата,да дращи глупости,нали оформя "общественото мнение",дано някой се върже!Това може,това прави човека,не му се връзвай!
38
1
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
РУМЕНЧО..ПРИЗНАЙ СИ *** ЧЕРВЕН..ДОСТА НАРОД ВЕЧЕ ЗНАЕ ЧЕ ТИ ГИ УТРЕПА ПИЯН..АМА НЕ ИМ СТИСКА ДА ГОВОРЯТ..ПРИЗНАЙ СИ УБИЕЦО..ДАНО СЕ ПАРАЛИЗИРАШ И ТАКА ДО 100 ГОД ДА ЖИВЕЕШ..
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Делата За Маргините Галеви Белнейски се бавят и едно име на политик излиза при тях ГАДАЕШТ ОТ БСП
36
1
 
9
 
! Отговори
lewskar преди 13 години
Да ли е Лазар или не ми е все едно ,жалкото който и да е бил е убил две деца ,които нищо няма да върне.Възмездието само едно ,и да но го има.Пожелавам на извършителя само едно всяка нош до края на живота си да сънува извършеното.Това е достатъчно ,сам ще се убие накрая.
35
2
 
6
 
! Отговори
"Неадекватно&qu преди 13 години
Сигурно много хора през зимата си стоят по цяла седмица вкъщи -стига да могат да си го позволят.Вероятно не един и двама се къпят само по веднъж седмично,при това в студения сезон. Имам и един такъв въпрос към "проникновените" думи на следователя: От всички хора,които той познава лично,колко са тези,които, докато прекарват цяла седмица у дома си, сменят тоалети всеки божи ден? А може би следователят познава лица,които сменят облеклото си по 10 пъти на ден,стоейки си вкъщи?Бре, че доказателства!
34
1
 
2
 
! Отговори
Мето преди 13 години
Забрави да кажеш, че изнасилва и овчаря.
33
1
 
3
 
! Отговори
sindjir преди 13 години
Kakvo iska da kaje ? sled kato golqmata sestra e skochila v dvijenie ot kolata mu i toi e reshil da q ubie za da ne govori e trqbvalo da ubie i malata po sashtata prichina, che tq e znaela pri kogo e sestra i. Di tuk neshtata se varzvat kato otdelna prikazka, no ne i sas sluchaq ot namiraneto na telata do dnes. Kakvo e bilo do momenta na ubiistvoto moje po lesno da se razqsni ako se prosledi vnimatelno cqloto 5 razsledvane. kato se zapochne ot medicinskite uj neskoposani ekspertizi
32
2
 
19
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Тази смешна версия трябва да продължи така: След убийството на Христина Лазар се връща при познатия си, качва го и него в колата, изнасилва го, пребива го и всичко това е в резултат на моментното му състояние - да не оставя свидетели. След това Лазар убива овчаря, който е намерил двете сестри, измива телата им, за да е негодно ДНК - то, и най накрая самоубива проф.Радонов/не му харесва изводът на професора, че сестрите са загинали при катастрофа с висок джип и е симулирано изнасилване/.
31
0
 
31
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Проф. Раданов го обесиха, защото с неговия екип при 2-рата експертиза доказаха, че момечетата НЕ са били изнасилвани и са били ударени от висока кола (джип). И този джип е бил на сина на Петърнейчев. От пръстите ли си го изсмукаха този "свидетел" на който Лазар "бил" разказал за убийствата? От САЩ ни предлагаха спътникови снимки но прокурорите ги отказаха. Всичко е нагласено и съшито с бели конци. Естествено, че нямат интерес да векува делото и да вкарат невинен за убийство
30
0
 
14
 
! Отговори
neskoposana laja преди 13 години
Nai lesno se podkupva zatvornik. V bezpravova darjava s podkupna sadebna sistema kato Balgariq, kolko mu e da pochernish jivota na nqkoi i da mu pusnesh malak lach ot svetlina. Kakto ovcharq beshe ubit, taka i dvamata zatvornici "shte gi samoubiat" poradi tova che "edinia izdal tainata na drugia"Martinski neznae li che edno *** kolkoto poveche go rovish, tolkova poveche mirishe.
29
5
 
3
 
! Отговори
Tedzilla преди 13 години
Щом е изнасилвал и преди, пада си по мъже, кара пиян, нарушение на реда и т.н., това ми стига да затегна примката на вратът му
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от къде го искараха тоя Лазар..не казано че като е бил изнасилил преди ,сега ще го направи с две,в едно предаване май каза че не са негов тип че били дебели и грозни....ами ще излезе прав..трябва да го е направил някой който си е хвърлил оная работа на пътя.А пък и нали чакаха няккави експертизи от Америка.....много време мина нищо не казаха за тях.
27
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май само ти остана заблудения който си мисли, че този Лазар е виновен.
26
2
 
10
 
! Отговори
***** преди 13 години
500 000 евро Lazar nemoje da predloji zashtoto nqma ot kade da gi ima. ?500 000 евро moje da predloji drug koito gi ima , no zashto ?Neznam dali statiata e napisana ot *** ili e napisana za maloumnici.Мартински, se opitva da prekluchi razsledvaneto p 2 vazmojni prichini.1. pari.2. pak pari.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЛЪЖА
24
16
 
2
 
! Отговори
Tedzilla преди 13 години
Такива като този лАЗАР са за въжето да рипа с крака и да мре!!! Защо занимават цяла България с такива като този, да не говориме за парите които са хвърлени по това дело. Ако всички момичета в Пазарджик влизат в колите на непознати посред нощ трябва да се разходя до там скоро време.
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е хубуу де, прочетох статията, ама никъде не видях името на Запалката и неговият личен приятел другаря Петърнейчев. Що така?